ATSAMD21J18A-AU backupen

Stel hier je overige vragen over elektronica als ze niet in bovenstaande passen.
Plaats reactie
pascalbianca
Berichten: 1449
Lid geworden op: 01 november 2009, 00:00

ATSAMD21J18A-AU backupen

Bericht door pascalbianca »

Beste mensen, Om eens een lang verhaal kort te maken het volgende. Ik heb een bestaande ic, namelijk ATSAMD21J18A-AU. Deze is voor geprogrammeerd, maar code of anders is er niet. Nu de volgende vragen.: a> kan ik van die bestaande ic een backup maken van de inhoud? b> welke tool/programmer heb ik nodig om dit te kunnen doen en dan de backup ook terug te plaatsen in een nieuwe? Het lijkt erop of er een 10 pins male connector op de board ervoor zit , maar 100% zeker ben ik niet ervan. Alvast bedankt.
http://pascalbianca.blogspot.nl/
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2887
Lid geworden op: 12 september 2008, 13:54
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Als de copy protect bit aan staat denk ik niet dat het kan. En bij commerciële producten is het 99,99% zeker dat die aanstaat.
pascalbianca
Berichten: 1449
Lid geworden op: 01 november 2009, 00:00

Bericht door pascalbianca »

Oke en stel dat het wel die 1% zou zijn dat het lukt, welk programma kan ik daarvoor gebruiken dan?
http://pascalbianca.blogspot.nl/
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2887
Lid geworden op: 12 september 2008, 13:54
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Dan heb je een programmer voor die dingen nodig. Met deze specifiek heb ik geen ervaring, maar ik vermoed dat je deze programmer kan gebruiken: ATATMEL-ICE
pascalbianca
Berichten: 1449
Lid geworden op: 01 november 2009, 00:00

Bericht door pascalbianca »

Ja die heb ik ook via het werk besteld gekregen. Oke dan moet ik zelf even gaan puzzelen, toch bedankt.
http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Berichten: 1449
Lid geworden op: 01 november 2009, 00:00

Bericht door pascalbianca »

Iets anders. Chips kun je met 1 bit aanpassen dat hij lees beveiligd is. Stel hij zou dit zijn, kun je dan toch een code uitlezen maar geeft dan rare waarden aan of leest hij hem dan helemaal niet uit?
http://pascalbianca.blogspot.nl/
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2887
Lid geworden op: 12 september 2008, 13:54
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Hoe dat bij deze zit weet ik niet. Bij een PIC werkt het alsof er niks aan de hand is maar de data zijn allemaal nullen.
pascalbianca
Berichten: 1449
Lid geworden op: 01 november 2009, 00:00

Bericht door pascalbianca »

Oke thx, dan denk ik dat hij niet beveiligd is want ik zie van alles behalve allemaal nullen. Ik weet bij een pic bij lege ruimte zie je allemaal FF en die zie ik ergens pas op het einde.
http://pascalbianca.blogspot.nl/
Plaats reactie