Het grote Domotica en huis automatiserings topic

Alles wat nog wel met elektronca te maken heeft maar niet in de andere categori?n past kan je hier posten.
leip11
Berichten: 191
Lid geworden op: do dec 11, 2008 12:00 am

Bericht door leip11 »

vreet het dan niet erg veel stroom als je dat schermtje draadloos meeneemt. ken je een dikke accu nemen. maarweet niet hoe het bij jou is met je netwerk in je huis. maar bij mij ligt het door het hele huis. timo
dj jens
Berichten: 229
Lid geworden op: vr sep 12, 2008 12:00 am

Bericht door dj jens »

ja, maar kleine schermpjes en goeie accu's (hoge Mah) moet dan wel lukken. ik heb beneden in de woonkamer 2 kabels getrokken geloof ik. moet ik even checken zodra ik uit school ben. ik ken het internet protocol verder niet. dus daar kan ik weinig over zeggen.^^
www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
leip11
Berichten: 191
Lid geworden op: do dec 11, 2008 12:00 am

Bericht door leip11 »

dat protocol is toch uit te zoeken. en het is voor de toekomst beter denk ik, want haast iedereen heeft tegenwoordig een netwerk in huis liggen of via wifi.
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2876
Lid geworden op: vr sep 12, 2008 1:54 pm
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

[quote]mischien is het makkelijk om via ethernet te werken. meestal ligt dit toch al voor een gedeelte in huis. [/quote] Veel te moeilijk om dat hier aan toe te voegen. Dan moet je een complete tcp-ip stack enzo gaan schrijven. [quote]Oh en gauw nog'n ideetje: via een draagbaar touchscreen met 433Mhz zender je tv bedienen en dan module hebben die je commando via infrarood op de tv gericht verzend. Dan moet je er niet naar mikken [/quote] 433Mhz modules zijn meestal maar 1 richtingsverkeer. Misschien kan je beter naar zigbee kijken. [quote]IK zal voor maandag eens een simpel schema maken zoals ik denk dat het mooiste 'domotica' systeem uit moet zien Dit is geen bedradingschema etc.. maar gewoon een schema waar aangegeven wordt hoe ik denk dat het bedingings paneel etc er uit moet zien. Om jullie zo ook weer op idee?n te brengen [/quote] Dat is denk ik voor iedereen anders. Daarom kunnen we best iets ontwerpen dat flexibel is. [quote]ik zat te denken om de instelling via een server te doen. en dan per module een touchscreen om daar de dingen aan te vinken die je wil. dus hij stuur het comando naar de server die het verder verwerkt. [/quote] duur :p. [quote]dat protocol is toch uit te zoeken. en het is voor de toekomst beter denk ik, want haast iedereen heeft tegenwoordig een netwerk in huis liggen of via wifi.[/quote] Dat protocol is niet echt simpel en we willen wel dat door het door bijna elke hobby'ist aagepast kan worden en niet door maar 2 mensen ofzo op het hele forum. Je zou eventueel wel een module kunnen ontwikkelen om de bus met je ethernet netwerk te verbinden.
vdbeke
Berichten: 943
Lid geworden op: zo nov 09, 2008 12:00 am

Bericht door vdbeke »

Leuk topic, dit ga ik ook in de gaten houden aangezien ik ook ooit zoiets wil maken. Om idee?n op te doen en om een mogelijkheid te bekijken van het doorsturen van alle info kan je misschien eens op de site van Frits kijken, linkje
19roland70
Berichten: 121
Lid geworden op: di sep 30, 2008 12:00 am

Bericht door 19roland70 »

Die van Frits is opzich makkelijk te begrijpen en goed betaalbaar alleen zullen we een controle moeten hebben dat het commando ook werkelijk is aangekomen als de andere module niet zo met het oog is te controleren Ik denk eerst een commando zenden en dan daarna de ontvanger een seintje terug laten sturen dat het commando aangekomen is Dit kan dan door bv op het display de status weer te geven.
dj jens
Berichten: 229
Lid geworden op: vr sep 12, 2008 12:00 am

Bericht door dj jens »

ok ik heb de start post een beetje aangepast
www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
leip11
Berichten: 191
Lid geworden op: do dec 11, 2008 12:00 am

Bericht door leip11 »

de elektor van deze maand staat een artikel over draadloze communicatie. dit zijn goedkope modules. http://www.elektor.nl/products/kits-modules/kits-(-7x)/radio-for-microcontrollers-(071125-71).767125.lynkx voor 8,50 per stuk zijn deze goed te gebruiken
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2876
Lid geworden op: vr sep 12, 2008 1:54 pm
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Die kan je idd ook gebruiken. Op samenkopen is die module goedkoper te koop http://samenkopen.net/action_products/680682
leip11
Berichten: 191
Lid geworden op: do dec 11, 2008 12:00 am

Bericht door leip11 »

ja klopt maar dan moet je een aparte zender en ontvanger hebben. en deze is 2 in 1 dus dan ben je nog goedkoper uit omdat je ze wel heen en weer moeten praten timo
Plaats reactie