LED verlichting

Vragen over licht effecten e.d.? Vraag het hier en wie weet gaat er wel een lampje branden.
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2884
Lid geworden op: 12 september 2008, 13:54
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Dit is geen hardware probleem. Zover is het prog nog niet. Probeer is met een oudere versie van IC-prog. http://www.ic-prog.com/icprog106A.zip
Pyro-Brad
Berichten: 251
Lid geworden op: 06 oktober 2008, 00:00

Bericht door Pyro-Brad »

PIC Software: WIN PIC programmar. Printplaat: http://www.circuitsonline.net/circuits/view/91 PIC: 16F628A Ik heb nu andere Software gekregen Stynus en tot nu toe werkt die gewoon op mijn PC en is ook ingesteld op interface: JDM(2) for serialport. Dus dat moet goed zijn. Maar in de praktijk loopt het altijd anders. Nu krijg ik dus een fout melding. Ik ben begonnen met de juiste PIC aanvinken in het programma. Ik heb de PIC 16F628A. Info: Loading definitions for "PIC16F628A" from C:Program FilesWinPicdevices.ini . Info: PIC16F628A added by Leonardo, different device ID, Info: and different 'Bulk Erase' procedure than 16F628 ! Couldn't find "devicesPIC16F628A.dev", please borrow/copy from MPLAB ! Initialising PIC-Programmer: Success. Testing: delay(500ms) took 0.50 seconds, timer_freq=3.5795 MHz ... ok Ik heb al gekeken bij help daar stond dit: The DEV files should be somewhere under "Program Files" (or "Programme" if you use a german PC) in the directory ?...MicrochipMPLAB IDEDevice . It contains several megabytes of *.dev files, so only copy the file you really need. Ik heb in elke map gekeken en nergens een .dev file gevonden. Ik dacht dis is dus al niet goed! Heb dus vanmorgen toch nog maar wat geprobeert. - Script geladen. - Program device. * foutmelding: Programming... Erasing ("bulk" or "chip") ... Programming CODE, 0x000000..0x0000C9 Verifying 0x000000..0x0000C9 Verify Error: 000000: read 003FFF, wanted 00280D Verify Error: 000001: read 003FFF, wanted 001783 Verify Error: 000002: read 003FFF, wanted 000180 Verify Error: 000003: read 003FFF, wanted 000A84 More Verify Errors, unable to list all (total=202) Programming CONFIG, 0x002000..0x002007 Verifying 0x002000..0x002007 Verify Error: 002007: read 003FFF, wanted 003F50 ERROR: Programming FAILED ! - Reading Reading 0x000000 - 0x0007FF ... Reading 0x002100 - 0x00217F ... Reading 0x002000 - 0x002007 ... Reading PIC FAILED (maybe blank). - Erase * Device has been erased. Wat ik ook veranderde aan de instellingen kreeg altijd die ene foutmelding.:.( Dit zijn de screenshots van de instellingen: [img=http://img399.imageshack.us/img399/9841/picprogrammarjt9.th.jpg] Ik hoop dat een van jullie hier iets mee kan. MVG Pyro-Brad
nu nog het nubke van schematheek :p
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2884
Lid geworden op: 12 september 2008, 13:54
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Ik zal straks de programmer ook even terug bouwen en dan de instellingen testen. Mijn ander aanbod dat je alles mag opsturen blijft ook nog geldig ;).
Pyro-Brad
Berichten: 251
Lid geworden op: 06 oktober 2008, 00:00

Bericht door Pyro-Brad »

Dat is heel aardig van je Stynus :) Ik ben benieuwd hoe dat bij jou dan gaat :) Want dan krijg we denk ik een beter beeld van wat de fout nou precies is. Ik heb dit ff gepost want misschien weten andere hier ook nog iets van af of hebben andere dit probleem ook al gehad. mvg Pyro-Brad
nu nog het nubke van schematheek :p
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2884
Lid geworden op: 12 september 2008, 13:54
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Ik heb de programmer nu gebouwd en ik krijg die winpic ook niet werkend. Maar ic prog werkt zonder problemen ondanks de fout bij het opstarten.
Pyro-Brad
Berichten: 251
Lid geworden op: 06 oktober 2008, 00:00

Bericht door Pyro-Brad »

We zijn weer een stapje dichter bij denk ik :P Software: ICprog 1.06B printje : http://www.circuitsonline.net/circuits/view/91 PIC : 16F628A Nu krijg ik nog maar 1 error en wel deze: verify failled at address 0000h Het is de 0 error ( heb de bel horen luiden maar ....) Hopelijk kan iemand mij nog daar bij helpen ? mvg Pyro-Brad
nu nog het nubke van schematheek :p
Pyro-Brad
Berichten: 251
Lid geworden op: 06 oktober 2008, 00:00

Bericht door Pyro-Brad »

Ik heb zelf nog een beetje rond gezocht en sommige mensen zeiden dat het per pc verschild. Er zit waarschijnliujk een verschil in de oudere en modernere moederborden. Ik weet helaas niet precies wat verschil is. Modernmoederbord: seri?le poort 9 polig. - Minder Voltage - minder info door de serie?le poort. zoiets moet het zijn denk ik. ik weet het allemaal niet precies:.( Maar eigenlijk is het belachelijk dat ik daarvoor een oude pc moet kopen. Ik zal straks alles een door meten in Rust stand en active stand. Ik zal ook precies beschrijven hoe ik alls heb gemonteerd. mvg Pyro-Brad
nu nog het nubke van schematheek :p
Pyro-Brad
Berichten: 251
Lid geworden op: 06 oktober 2008, 00:00

Bericht door Pyro-Brad »

Ik denk dat dit het probleem is: (is van ander forum). 'Is toch best lullig dat niemand in deze discussie het gehad heeft over spanningen, en dat deze progger niet altijd werkt op elke PC en of laptop! sommige PC?leveren een te lage spanning op je compoort en dan doet zowel de eenvoudige als de iets uitgebreidere helemaal niets!Jij kan wel proberen hem te laten werken maar als je spanning op mrcl niet tot 13v komt dan gaat het gehele feest niet door.' Als er 2-3 V verschil inzit lukt het dus niet ? Als dat zo is dan heeft die gewoon te weinig spanning, en dus niet geschikt is op mijn pc :.( kan dus alleen verholpen worden met een externe voeding :( Denk dat het zo in elkaar zit. Ik zal morgen alles mee naar school nemen waar ik het ook nog eens kan proberen op een oudere pc. mvg Pyro-Brad
nu nog het nubke van schematheek :p
dj jens
Berichten: 229
Lid geworden op: 12 september 2008, 00:00

Bericht door dj jens »

ja die proggers hebben daar last van. je kan een progger bouwen met ext. voeding ^^
www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
Pyro-Brad
Berichten: 251
Lid geworden op: 06 oktober 2008, 00:00

Bericht door Pyro-Brad »

Zo mensen :D Heel goed nieuws, ook beetje minder nieuws :P slechte nieuws: is dat ik Stynus een heleboel grijze haren heb bezorgt,sorry! :P Goede nieuws: Het is eindelijk gelukt :D Waardoor kwam het nou? Door mij zelf natuurlijk :( ik had 2 pinnen niet door verbonden met soldeer. nogmaals! SORRY Stynes ! misschien is het verstandig dat je ff het topic beetje schoner maakt ? Maak ik erna wel wel even een korte samenvatting met wat er allemaal is gebeurd. :P mvg Pyro-Brad
nu nog het nubke van schematheek :p
Plaats reactie