Probleem met LCD bij meter.

Meten is weten, gissen is missen. Alles wat met meten en testen te maken heeft kan in dit subforum terecht.
Plaats reactie
pascalbianca
Berichten: 1449
Lid geworden op: 01 november 2009, 00:00

Probleem met LCD bij meter.

Bericht door pascalbianca »

Ik heb een diode meter gemaakt met behulp van dit schema
[url]http://www.circuitsonline.net/schakelingen/150/meten-en-testen/handige-zener-tester.html
[/url]
Hieraan heb ik gelijk een LM317 gekoppeld die de lcd van voeding voorziet ongeveer 8.8V.
Die lcd is deze van Dick, deze
[url]http://www.dickbest.nl/index.php?_a=viewProd&productId=5897[/url]

Het geheel heb ik op 1 printje die er zo uit ziet.
Ik heb even alle waardes erbij gezet.
Afbeelding
Links onder de 1ste kroonsteentje komen 2 insteekplugjes waarop ik de diodes/leds in steek, de 2de kroonsteen komt de A3 van de LCD en rechtse kroonsteen komt de A2 en de + van A1.

Ik zou zo niet weten wat er mis aan de print is behalve dan misschien dat de lcd stuk is omdat hij niks aangeeft.
Is dit nog te maken als ie stuk is zo ja Hoe?

Alvast bedankt mensen.

Als ik hem ga testen via mijn multimeter krijg ik de goeie waarde, maar mijn display geeft niks aan, zelfs geen nullen maar mijn backlight brand wel.

Nu is mijn vraag mis ik iets waardoor mijn lcd niks aangeeft of is hij stuk?
http://pascalbianca.blogspot.nl/
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2887
Lid geworden op: 12 september 2008, 13:54
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Zo een paneelmetertje heeft een gescheiden voeding nodig. Wss dat het daarom niet werkt.
pascalbianca
Berichten: 1449
Lid geworden op: 01 november 2009, 00:00

Bericht door pascalbianca »

Dus als ik het goed begrijp en ik zou om te testen een aparte printje maken om die lcd te voeden zou hij het wl moeten doen dan?
http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Berichten: 1449
Lid geworden op: 01 november 2009, 00:00

Bericht door pascalbianca »

Denk dat hij stuk is want ik heb hem gevoed apart met een 9V batterij maar geeft nog steeds niks aan.
http://pascalbianca.blogspot.nl/
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2887
Lid geworden op: 12 september 2008, 13:54
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Heb je al eens met een voltmeter gemeten welke spanning er op de ingang staat? Verder zou het me niks verbazen als die modules maar tot 200mV kunnen meten. Je zal dan een spanningsdeler ervoor moeten hangen.
pascalbianca
Berichten: 1449
Lid geworden op: 01 november 2009, 00:00

Bericht door pascalbianca »

Ik neem aan dat je bedoeld de spanning die op het te meten gedeelte staat. In dat geval zou dat 2.1 volt zijn. Er zat een beschrijving bij van Norbert waarmee je alles kon instellen kwa voltage en als ik mij niet vergis zou die al op 200V staan, maar zal dat nog eens nalezen en nakijken. Maar normaal zou hij toch al op zijn minst 00.0 moeten aangeven of zit ik verkeerd?
http://pascalbianca.blogspot.nl/
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2887
Lid geworden op: 12 september 2008, 13:54
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Ja, er zou toch altijd wel iets op het display moeten komen, tenzij de controller al fried is.
pascalbianca
Berichten: 1449
Lid geworden op: 01 november 2009, 00:00

Bericht door pascalbianca »

Nope helaas niks geeft hij weer alleen de backlight brand voor de rest niks.
http://pascalbianca.blogspot.nl/
hanskemink
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 juli 2012, 00:00

Bericht door hanskemink »

Hoi, volgens mij als je de display alleen op 9v aansluit zou deze 0.00 aan moeten geven. Zo niet, dan is de display defect. Dit is mijn ervaring. gr. Hans
Plaats reactie