PICkit2 starterskit

Alle vragen m.b.t digitale schakelingen m.b.v. losse i.c's en oplossingen m.b.v. PIC processoren.
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2876
Lid geworden op: vr sep 12, 2008 1:54 pm
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Dan start hij nog in het begin. Eeprom is gewoon om waardes bij te houden.
Generaal
Berichten: 46
Lid geworden op: di dec 09, 2008 12:00 am

Bericht door Generaal »

Ok, weer 'n beetje duidelijkheid...ik denk dat ik toch de originele full versie ga aanschaffen van Crownhill..Er moet es eenmaal ergens mee begonnen worden ?. Verder zit er 'n LAP versie bij die starterkit, daar kan ik het een en ander al mee ontrafelen... Als ik het ook nog es goed begrepen heb, kan je de uitgangspinnen van diene PICstarterkit2 ook nog aanpassen...dus de waarde die op die pinnen naar buiten gaat aanpassen zodat je op je schakeling niet hoeft te klooien met de bedrading, als je 'n PIC van 'n andere vesie erin zou stoppen... Dus wat betreft 'n EEPROM is het enkel maar van belang als je met variabelen werkt, die je wil bijhouden, mocht er 'n stroom onderbreking optreden, maar in 'n normale cyclus, is er geen nood aan om deze te plaatsen. MVG, Roger
Generaal
Berichten: 46
Lid geworden op: di dec 09, 2008 12:00 am

Bericht door Generaal »

Nog even over de PICstarterkit 2: Ik heb op m'n proefbordje 'n schakeldraad tussen de pickit2 kastje, die je via de usb kabel verbind met je pc, nu, denk ik dat ik de 6 draadaansluitingen ga verbinden met de nodige pinnen van de PIC (16F628). Maar als ik me niet vergis, heb ik ergens gelezen dat die pinnen die je kan aansluiten op je PICstarterskit 2, kan sofwarematig wijzigen, of zie ik dit mis? Verder wil ik stoeien met de protonbasic..nu nog 'n vraag ivm met de communicatie tussen die twee? Kan ik zonder meer vanuit protonbasic de zaak op die PIC laden? Of moet ik hier al gaan zoeken naar omwegen? MVG, Roger
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2876
Lid geworden op: vr sep 12, 2008 1:54 pm
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

[quote=Generaal]Nog even over de PICstarterkit 2: Ik heb op m'n proefbordje 'n schakeldraad tussen de pickit2 kastje, die je via de usb kabel verbind met je pc, nu, denk ik dat ik de 6 draadaansluitingen ga verbinden met de nodige pinnen van de PIC (16F628). Maar als ik me niet vergis, heb ik ergens gelezen dat die pinnen die je kan aansluiten op je PICstarterskit 2, kan sofwarematig wijzigen, of zie ik dit mis?[/quote]
Je hebt er maar 5 nodig.
Verder kan je die aansluitingen volgens mij niet wijzigen. Ik heb een aansluitschema uit de handleiding:
Afbeelding
bron: http://www.modtronix.com/products/prog/pickit2/pickit2%20datasheet.pdf

[quote=Generaal]Verder wil ik stoeien met de protonbasic..nu nog 'n vraag ivm met de communicatie tussen die twee? Kan ik zonder meer vanuit protonbasic de zaak op die PIC laden? Of moet ik hier al gaan zoeken naar omwegen?
MVG,
Roger[/quote]
Daarvoor moet je is zoeken op het picbasic forum. Daar stond ergens hoe je die 2 kon koppelen.
Generaal
Berichten: 46
Lid geworden op: di dec 09, 2008 12:00 am

Bericht door Generaal »

Stynus, alvast bedankt voor de verwijzing naar deze website! Duidelijke uitleg! Nog even wat onderdelen bij elkaar schrapen en we kunnen aan het expirimenteren slaan! MVG, Roger
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2876
Lid geworden op: vr sep 12, 2008 1:54 pm
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Ik heb nu een artikel geschreven van hoe je de PICkit2 aan picbasic kan koppelen. http://www.schematheek.net/index.php?p=artikel/artikel&t=31
Plaats reactie