Pagina 1 van 2

pic programmer

Geplaatst: 28 november 2008, 19:30
door JARI_NETWORKS
wie oh wie heeft n schema van n hele uitgebreide pic programmer, eventueel met n testboard erbij

Geplaatst: 28 november 2008, 20:04
door vdbeke
Wat dacht je van de galvawisp, zeer veel gebruikers van en goede ondersteuning op de website. weliswaar geen testboardje bij, maar wel de mogelijkheid om in circuit te programmeren.

Geplaatst: 28 november 2008, 21:12
door Stynus
Ik raad je ook de galvawisp aan je kan die gebruiken met een usb -> rs232 omvormer. Heb die zelf ook al een tijdje in gebruik en nog nooit problemen mee gehad. http://www.elektronicastynus.be/Projecten/Galvawisp/index.php Verder heb ik ook een usbwisp ontworpen maar die is nog niet helemaal naar men zin. Het programeren gaat veel te traag http://www.elektronicastynus.be/Projecten/Proggers/USB_Wisp/index.php Als testbordje kan je een breadboard eraan hangen of zelf een klein printje maken. Bv: http://www.schematheek.net/index.php?p=schema&c=6&id=39

Geplaatst: 30 november 2008, 00:12
door Zatar
Maak een pickit2 kloon. Ik gebruik de echte pickit2 van microchip en nog nooit problemen gehad. Werkt op usb en als je wat met smd overweg kan is het nog een klein ding ook. Veronderstel dat het met die klonen evengoed lukt. En anders moet je er maar wat geld tegenaan gooien en heb je meteen een goeie.

Geplaatst: 22 december 2008, 12:25
door Generaal
Hoi Zatar, ff 'n vraagje, ik heb ook zo'n Pickit2 en de handleiding ervan gedownload, maar kan het zijn dat ie enkel maar de basic en de midrange micro Pic's herkent, of heb ik miss de vroegere versie van de handleiding gedownload? Verder miss nog tips of tricks ivm het gebruik van dit kleinnood? Als beginner kan ik alle info gebruiken. Ik heb 'n kabeltje van +/- 25cm gemaakt om hem op m'n testbord te pluggen...hoop dat deze lengte geen bezwaar gaat wezen. MVG, Roger

Geplaatst: 24 december 2008, 00:29
door Generaal
Even 'n vraagje als beginner, als je 'n PIC programmeerd, dien je dan ook alle pinnen die zijn gedeclareerd in je sofware al aan te sluiten? Of kan je de PIC zo de code in z'n gat rammen en hem achteraf in 'n testbordje plaatsen? Heeft er iemand al 'n pic2kit gelinkt aan proton PICbasic?

Geplaatst: 24 december 2008, 00:55
door Stynus
Je kan hem los programeren en achteraf in de schakeling zetten. Dat is geen enkel probleem.

Geplaatst: 24 december 2008, 12:58
door Generaal
Ik merk dat de PIC16F628 niet ondersteund wordt door de pickit2. Merde! Misschien iemand die 'n printplaatje kan maken voor de Galva wisp? Dan knutsel ik die ook nog maar es in elkaar. MVG, Roger PS, het is 'n klooien voor 'n beginner, dan komt dit weer niet overeen met dat en dan is dat weer niet compatibel met je hardware..En welke pc heeft er nu nog 'n seriele poort! En heb hier nog zo'n kit liggen, niet te gebruiken zonder deze poort, dus ook niet met 'n USB omvormer...ze hebben er 'n zooitje van gemaakt!

Geplaatst: 24 december 2008, 13:09
door dj jens
op je mobo zit normaal zo een connector om een rs232 stekker aan te hangen...

Geplaatst: 24 december 2008, 15:23
door Stynus
[quote=Generaal]Ik merk dat de PIC16F628 niet ondersteund wordt door de pickit2. Merde! Misschien iemand die 'n printplaatje kan maken voor de Galva wisp? Dan knutsel ik die ook nog maar es in elkaar. MVG, Roger[/quote] Daar geloof ik NIKS van. De 16F628 is zowat de meest gebruikte pic. Die wordt zeker ondersteund. [quote]PS, het is 'n klooien voor 'n beginner, dan komt dit weer niet overeen met dat en dan is dat weer niet compatibel met je hardware..En welke pc heeft er nu nog 'n seriele poort! En heb hier nog zo'n kit liggen, niet te gebruiken zonder deze poort, dus ook niet met 'n USB omvormer...ze hebben er 'n zooitje van gemaakt![/quote] Nieuwe pc's hebben op het moederbord nog wel een RS232 header meestal. Daar moet je dan een flatcable op aansluiten naar een bracket met de connector. Verder werkt de galvawisp wel op zo een usb -> rs232 omvormer.