Het grote Domotica en huis automatiserings topic

Alles wat nog wel met elektronca te maken heeft maar niet in de andere categori?n past kan je hier posten.
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2886
Lid geworden op: 12 september 2008, 13:54
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Hier kan je die kopen: http://www.voti.nl/winkel/catalog.html?PIC-ProtonPlus Is 3 zaterdagen werken en je hebt genoeg geld ;). Als het maar voor een paar keer is wil ik het anders ook wel voor je compileren.
19roland70
Berichten: 121
Lid geworden op: 30 september 2008, 00:00

Bericht door 19roland70 »

voor deze 2 pic's was ik ongeveer 10 euro kwijt op ebay inclusief verzendkosten. en meestal heb ik het binnen een week ,samples kunnen wel ooit 2 1/5 week duren
leip11
Berichten: 191
Lid geworden op: 11 december 2008, 00:00

Bericht door leip11 »

is wel wat meer dan 3 dagen, maar het is niet voor een keer. ik wil hier verder mee gaan en dan is het wel handig als het de full version is.
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2886
Lid geworden op: 12 september 2008, 13:54
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

Minimumloon: 7.5? per uur. Werkdag: 8u 8u * 7.5? = 60? 60? * 3 = 180? Net te weinig idd :p. Maar die investering is het echt wel waard hoor. Ik heb het gekocht toen ik 16 was. Heb er toen bijna al mijn spaargeld ingestopt en heb er nog steeds geen spijt van.
Pyro-Brad
Berichten: 251
Lid geworden op: 06 oktober 2008, 00:00

Bericht door Pyro-Brad »

Ik heb vandaag eindelijk het schema afgekregen.
Hier zijn wat idee?n waarschijnlijk denken de meeste er al zo over maar nu staat het tenminsten in een goed schema.
Afbeelding
Er is een afstandsbediening waarme je alle apparaten kunt bedienen. Dat signaal van de afstandsbedining gaat alleen naar het moederbord en vanuit daar gaat het naar het kastje van de desbetreffende kamer.
Van uit het moederbord of andere 3 schermen kun je nog de apparten besturen. Met de Kastjes kun je niks alleen maar de apparaten op inpluggen.

Voor de duidelijkheid:
In elke kamer zit toch nog altijd een schakelaar waarmee we het licht aan/uit kunnen maken.
Het is dus niet zo dat je het programma maar moet afwachten of naar een lcd scherm moet lopen of afstandsbedining moet pakken.

En hier is de indeling voor het Touchscreen scherm
Afbeelding
Misschien gaat dit niet helemaal lukken want je hebt dan een groot schermnodig ivm met de pixels, waarschijnlijk.

Nou ik denk dat we hier al veel werk aan hebben.
Ik heb er verder nog niet veel verstand van.
maar mijn mening is 'Hou het in het begin simpel!'
Want dit wordt al een hele klus denk ik :P

mvg
Pyro-Brad
nu nog het nubke van schematheek :p
leip11
Berichten: 191
Lid geworden op: 11 december 2008, 00:00

Bericht door leip11 »

nou zeg je dus dat je met de afstands bediening de dingen stuurt. maar een echt domotic systeem kan vanuit elke kamer alles besturen dus dan zou de optie er moeten zijn om op de module's in de kamer een touchscreen aan te sluiten om dat ook te kunnen. dit hangt dan van je eigen geld of ingeving uit maar die optie zou er ook in moeten. timo
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2886
Lid geworden op: 12 september 2008, 13:54
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

[quote]een echt domotic systeem kan vanuit elke kamer alles besturen[/quote] Echt niet!! Domotica is dingen vergemakkelijken. Daar behoren van die moeilijke touchscreen normaal gezien niet bij. Als je domotica in je huis neemt dan heb je het juist hetzelfde als bij een gewone instalatie. Maar er kunnen er paar voordelen bijgevoegd worden. Bijvoorbeeld: -Als je op een knop drukt dat het systeem een bepaalde sfeer in de woonkamer maakt door bijvoorbeeld het licht te dimmen, rolluiken dicht. -Een ander voordeel is dat je een knop langs je bed zou kunnen maken die alle lampen uitdoet als je gaat slapen zodat je er geen vergeet. -De rolluiken op een bepaald tijdstip laten zakken. -...
Gebruikersavatar
Stynus
Site Admin
Berichten: 2886
Lid geworden op: 12 september 2008, 13:54
Locatie: Overpelt (België)
Contacteer:

Bericht door Stynus »

@Pyro-Brad
Ik zou ik eerder zoiets bouwen;
Afbeelding
Die actor print kan er bijvoorbeeld zo uitzien:
Afbeelding
En daar steek je dan module's in bijvoorbeeld een dimmer.
Afbeelding
(Met dank aan velleman voor de mooie foto's :p)

Als je dan de schakelaar bijvoorbeeld "1.5-255" laat zenden dan gaat de actor die luistert naar 1.5 naar 255 gaan (helemaal aan).
Een telegram zou er dan zo uit gaan zien:
Doel adres (2bytes)
Type data (1 byte)
Waarde (1byte-??bytes)

Voor je lcd kan je dan een module eraan hangen die bepaalde dingen draadloos gaat doorsturen.


Voor de bus bekabeling stel ik gewone netwerk kabel voor. Die is getwist en overal goedkoop te krijgen.
leip11
Berichten: 191
Lid geworden op: 11 december 2008, 00:00

Bericht door leip11 »

zo kan je het ook zien. maar verder geen kritiek ergens op ziet er netjes uit
19roland70
Berichten: 121
Lid geworden op: 30 september 2008, 00:00

Bericht door 19roland70 »

Ben het met stynus eens. Zelf zit ik ook in de domotica/beveiliging en dit is eigenlijk een meerwaarde op de installatie. Kijk eens op een site van een beveiligingsinstallatie, die structuur kun je het beste gebruiken ,dmv buslijnen waar iedere I/O print zijn eigen adres krijgt. Dit heeft als voordeel dat het "onbeperkt" uitbreidbaar is . Ik weet niet of iemand hier ooit heeft gehoord van Edits-pro (digitale modeltrein besturing), dit is een mooi voorbeeld om iets te automatiseren
Plaats reactie