SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 8
8 gasten
0 leden:
Forum > Café > Subaru Outback 2016
« 1 2 3 [4]
Stynus
Admin
Berichten: 2741
Gepost op zondag 3 December 2017 17:49:32 QuoteWijzig


Quote
De 18" zitten er standaard op, de 17 worden voorzien van agressieve winter sloefen/ halve AT. zodoende kan ik nog is wa gaan brakken of zoals van de week, A67 afgesloten dus moest binnendoor, maar als paar 1000 man dat doet loopt da ook vol, dus dan maar alternatieve wegen opzoeken waar geen kat komt:


Je was precies iets vroeger dan mij. Bij was er op die "alternatieve wegen" ook al file. Al heb ik me beperkt tot de verharde wegen in het bos, zodat mevrouw google maps ook nog kon volgen. Half uurtje later als normaal op het werk.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
vdbeke
Lid
Berichten: 879
Gepost op zondag 3 December 2017 18:09:42 QuoteWijzig

dat was half 8 volgens dash cam, ook een half uur later aangekomen. en dat allemaal door:

om 3h 's nachts gebeurt.

was ik 5 minuten later vertrokken dan had ik de A67 op kunnen rijden.

vdbeke
Lid
Berichten: 879
Gepost op dinsdag 12 December 2017 18:36:25 QuoteWijzig

Gisteren op onderhoud geweest. 48316Km en klaar voor Noorwegen ofja toch bena. Ik had gezegd da ze niks bij moesten vullen van ruitenwisservloeistof da ik einde van week zelf wel aanvul met -60 (Noorwegen) zie ik dat ze dat nu wel hebben aangevuld, maar niet aangerekend. da's dan wel wir tof, ma moet ik het er nog uitpompen dus te zondag toch wir effe wa extra werk. Vertrokken bij de garage, DPF monitoren dik halverwege, euh oil dilution staat nog op 7%. hup rechtsomkeer, heeft hem die teller niet gereset. en soms hoor ik wa rammelen, ma kan ni achterhalen wa het is, te zondag is boven smeerput rijden en is kijken als ik dan wa meer zie. en hopelijk kan achterhalen wa het is. lijkt van rechtsvoor te komen ma krijg het ni geplaatst wat het is en kan geen verband leggen met snelheid ofzo, dusja blijf voorlopig een misterie.

liggen "klagen" over koppelomvormer die niet locked de eerste 5 a 10 minuten bij koude start en wegrijden als het kouder is als pakweg 5°C, maw minder directe trekkracht en hoger toerental. Wist niet echt wat er aan te doen of hoe ik hier het best mee omga als ik in Noorwegen sta met -15. We zullen wel is zien als er een software update voor is. hmm software hier, software daar, alles lossen ze op met software ... uiteindelijk hebben ze er nieuwe software opgezet voor CVT. Hij reageert wel anders, dus effe wennen, ma blijft unlocked de eerste 5 a 10 minuten. DPF maakt nu ook gekke sprongen nu, is vragen als ze ook aan motormanagement hebben liggen kloten...

In het verleden al wat op liggen zoeken en ik ben niet de enige. kouder => dikkere olie, bij rijden wordt olie opgewarmd door wrijving en eenmaal beetje op temperatuur komt lock up terug in actie. Dus is opzich niet onlogisch, maar heb geen zin om tot 3000tr te planken met koude motor om wat puf puf te hebben om een berg op te raken...

Dikker olie zal niet genoeg druk kunnen opbouwen om koppeling te activeren (door hoge viscositeit), na opwarmen zal er uiteindelijk wel voldoende druk opgebouwd kunnen worden voor lock up te activeren.

vdbeke
Lid
Berichten: 879
Gepost op maandag 18 December 2017 20:22:19 QuoteWijzig


Quote
vdbeke schreef:

...
liggen "klagen" over koppelomvormer die niet locked de eerste 5 a 10 minuten bij koude start en wegrijden als het kouder is als pakweg 5°C, maw minder directe trekkracht en hoger toerental.
...correctie:

...and some more, now that it's cold. For the EU diesel of course but it might not differ that much.

If fluid temperature is <= 3c, the torque converter remains unlocked until fluid temp passes 10c.

http://www.subaruforester.org/vbulletin/f88/cold-engine-cvt-tranny-delayed-upshifts-254850/index2.html#post5752754

vdbeke
Lid
Berichten: 879
Gepost op zaterdag 6 Januari 2018 20:59:53 QuoteWijzig

2 weken roadtrip naar het hoge, koude noorden erop zitten.

vertrokken: 48812KM, terug: 57717Km, totaal: 8905Km

628.59 liters diesel, gemiddeld verbruik van 7l/100Km, niet slecht voor goed te gassen in duitsland, de koude temperaturen en honderden kilometers door paar cm sneeuw ploeteren.

9 keer uitbrander gehad, gemiddeld 1105Km tussen regeneraties. netjes, maarja wat wil je met die afstanden op 2 weken. wel 3 keer afgebroken en 1 keer geteld als onvolledig. Dus eigenlijk 12 keer geregenereerd.
ongeacht soot, start regeneratie bij 1180Km.

Bij terugkomst toch nog goed kunnen doorrijden ondanks de felle wind en de vele regen, 160Km/h is 2900tr.

ik had 15l geconcerteerd ruitenwisservloeistof mee van -60, meestal 50:50 aangelengd. die is toch bijna op. vooral onder poolcirkel was het best vettig met temperaturen rond het vriespunt. Daarboven was het gewoon permanent vriezen en dus enkel wat sneeuwstof.

Starten ging telkens vlot, koudste was -19°C. duurde 3-4s incl voorgloeien.

Opwarmen ging goed, maar vanaf -10°C iets voor grill gehangen om motor makkelijker op temperatuur te houden. grill was voor 50-60% afgedekt en dan was het mogelijk om motor tussen de 80-90° te houden bij temperaturen van -30. Was wel de max van auto, dan begon ik het binnen in de auto koud te krijgen bij die temperaturen.
de lock up was toch hetzelfde verhaaltje en duurde 10-20 minuten rijden vooraleer die actief werd afhankelijk van de buitentemperatuur.

Duitsland getankt (€1,179), viel me op dat daar 7% biodiesel bij gewone diesel zit. is dat hier ook zoveel, dacht 5%. Lijkt wel te voldoen aan de EN590 norm.

bij het oversteken van de grens naar Nederland nog een naftpomp tegengekomen langs de autostrade van €1,169. Dacht oeh terug lekker goedkoop tanken, komde terug thuis ziede hier prijzen van €1.255. dikke tegenvaller. vuile taxshift

super blij met de AWD en de agressieve winterbanden, hebben zeker hun nut bewezen. Kon goed meerijden met die jongens daar met hun studded banden.

Serieus vettige auto bij terugkomst, na 1 dag rijden zag dat er zo uit:

doucheke in duitsland op de terugweg heeft het ietske properder gemaakt, maar niet te geloven waar dat vuil allemaal kruipt:


velgen vanbinnen ook serieus aangekoekt


en terug spic en span


ook vanbinnen


LED bar is zijn geld ook 10 dubbel waard. in vergelijking met die hella halaogeen stralers vele beter licht.
Niet direct bij stilgestaan, maar het is wel fijn dat de kleurtemperatuur zo goed als volledig matched met mijn koplampen. nog 2 gele vlekjes van men faren die na een tijd vermoeiend worden. als ik nog is in winter terugga wissel ik die halogeentjes nog om voor LED.
onderwegen ne pick up tegengekomen die op zijn dak over de hele breedte ne LED bar had staan (dus 3 keer zo breed als die van mij). daar kunde ook wel een bos mee verlichten

auto is niet helemaal schadevrij gebleven, spatlap vooraan is halverwege bezweken door het gewicht van het ijs (ijs had ik toen al verwijderd)

en is plat op zijne buik gaan liggen:

subbie kreeg dorst, dus wa drinken gegeven. betalen moest binnen, want men kaart werd geweigerd aan de pomp. pipo spreekt weinig engels of heeft er geen zin in. terug vertrokken zie direct uitgang aan de pomp, handig. ma die 2 blauwe paaltjes met stop bordjes heb ik al eens eerder gezien ma kon me zo direct niet meer herinneren wat het was. mja soit hup gas erop en ju. en toen had ie er geen zin meer in . achteruit, ja ne meter ongeveer en terug vooruit, nope gaat hem ni worden. KUT, kijk voor mij krijg ik aan de overkant die blauwe paalkes in de mot. ahja toen dwarrelde men briefke. Kieke! Die pipo van die naftpomp kwam na buiten haalt zenne telefoon boven, klik foto en is terug na binnen. dikke lul. allee sleeptouw maar uit koffer gehaald, kwam er ene me zenne transporter af. efkes gevraagd of ik zijn trekhaak mocht gebruiken. ma da gaat ni lukken ze zei hem. bwa jawel, ik kan ne meter achteruitrijden alleen da laatste stukske kan ik ni over. trekhaken gekoppeld, geclaxonneerde en hup eruit, ging gelek niks. Ik heb al erger dingen meegemaakt
die mens vriendelijk bedankt en fijn oudjaar toegewenst (het was tenslotte den 31ste) en al driftend tankstation verlaten via de officiele weg nu

Een heel ervaring zo naar het noorden rijden. ma wel leuk, maar vermoeiend met momenten.

 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Zondag 7 Januari 2018 10:53:11]

Flupke
Lid
Berichten: 269
Gepost op zondag 7 Januari 2018 19:19:10 QuoteWijzig

Mooi verslag! Subje heeft behoorlijk wat kilometers, als je zo blijft bollen zit je snel aan 300.000km :-)
Roetfilter doe het goed. en 160km/uur aan 2900 RPM, er zit meer in, 10 jaar oude sub bij ons heeft al wat meer gehaald. Zelfs mijn leeuwtje (1600) diesel haalt nog 161km/uur (i.p.v. 193km/uur volgens boekje (roetfilter vol))

3-4sec gloeien, zeker van dat die wagen niet stiekem voor gloeit als je bestuurdersdeur open doet?

Biodiesel, is hier 5% dacht ik, nog te veel.

vdbeke
Lid
Berichten: 879
Gepost op maandag 8 Januari 2018 18:42:16 QuoteWijzig

nee, 3-4s na druk op de knop en spel bolt. Ik denk dat het stiekem voorgloeien wat ten koste van de batterij gaat als je telkens je deur opendoet. en is iets wat gestuurd moet worden door ECU en die is pas actief bij het opzetten van het contact. dus denk van niet

Hij startte dan misschien wel snel, maar klonk enorm rauwig met momenten. tja blijft een diesel dus mag geen wonderen verwachten...

dat dacht ik ook maar vind het niet echt terug.

reddevil
Lid
Berichten: 1185
Gepost op woensdag 10 Januari 2018 19:36:26 QuoteWijzig

Is precies een heel leuk tripje geweest. Ik zit op 160km aan 2600 RPM. Toch een heel verschil vind ik.Verbruik valt mee, voor zo in de sneeuw rond te ploeteren. En zoveel km op 14 dagen, dat is doorrijden iedere dag.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 879
Gepost op woensdag 10 Januari 2018 20:56:27 QuoteWijzig

8 dagen was serieus doorkarren (heen en terug), pakt 7DKm op 8 dagen en de rest over 6 dagen. ik had geteld op 8-9h rijden, alleen de eerste dag was weer 11h rijden (duitsland zucht).

zeker een aanrader, leuke omgeving, mooi land

vdbeke
Lid
Berichten: 879
Gepost op dinsdag 20 Maart 2018 21:03:27 QuoteWijzig

Van de week link doorgestuurd gekregen, wat me toch curieus maakte.


Quote
vdbeke schreef:
...
Daarentegen zijn er wel 2 EGR kleppen om aan de emissienormen te voldoen (die rotdingen die ik in mijn bus afgedopt heb).

Ik heb al geïnformeerd om deze eventueel uit te programmeren, maar krijg van verschillende tuningbedrijven en Subaru zelf te horen dat dit best niet gedaan kan worden.
1. omwille van garantie, als er iets moest mankeren, vragen ze van Japan uit om de logging (foutcodes) als ze daarin terugvinden dat EGR niet functioneert kan ik fluiten naar garantie. Subaru is redelijk coulant, maar men moet niet overdrijven.
2. tuningbedrijven en subaru zelf adviseert om het niet te doen omwille van vroegtijge verzadiging van het roetfilter...Hoewel ik in het verleden gezegd heb dat ik er niet mee zou knoeien, toch aan het knutselen gegaan te zondag. Dit gaat over het 2de EGR systeem en dus de uitlaatgassen die na de roetfilter terug langs de turbo naar binnen geduwd worden. kwestie van experimenteren.Testritje gedaan, ging prima, geen melding dus top! enkel na 17 minuten karren:


Was koud en duurde dus langer om op te warmen, en waarschijnlijk als motor op temperatuur is dat 2de EGR pas word ingeschakeld. P049B Exhaust Gas Recirculation B Flow Insufficient Detected

Geen vermogenverlies, enkel geen traction control en cruise control. rotzakken, hebben er toch ergens ne flow sensor inzitten dus gisteren plaat er maar uitgehaald. gaatje in boren doe ik niet, dan heeft het ook geen nut in mijn ogen.
Foutcode gewist en komt vrij snel terug bij warme motor. motor aan en uitzetten doet fout ook verdwijnen blijkbaar. eig vreemd dat motormanagement lampje niet gaat branden, lijkt me eerder gerelateerd aan motor ipv traction control.nog vrij proper:


geen idee wat dit moet doen, lijkt wel soort filter, maar roet tegenhouden gaat dat toch niet doen lijkt me.

« 1 2 3 [4]

Active Topics

» Audi
» Voeding 24V 3A Stynus
» UTP Voltage en amperage.
» HP Pavillion 15-P290nb
» Hoe foto posten
» Solidstate hulp nodig.
» Desoldeerstation
» De tuin.
» Subaru Outback 2016
» Dummy-load

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2018 SchemaTheek
Laadtijd: 0.13088 sec.