SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 8
8 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > motor regeling hulp
dj jens
Moderator
Berichten: 229
Gepost op zondag 1 Maart 2009 11:29:25 QuoteWijzig

Hallo,

Ik heb hier een draaibank waarvan ik de motor regelbaar wil maken, het is g??n 2 fase motor dus kan er geen freq. regelaar op. weet iemand hoe ik mijn motor wel regelbaar kan maken? hij is 230v en zijn vermogen is 0.25kW

alvast bedankt

Jens

www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op zondag 1 Maart 2009 11:36:13 QuoteWijzig

Geen 3f motor zal je bedoelen. 2fase motoren bestaan niet.

Je zou kunnen proberen met een gewone dimmer. Maar of dat goed gaat werken weet ik niet.

Ik zou proberen ergens een 3f motor te halen en een frequentieregelaar te kopen die 230V enkelfase op de ingang heeft.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Pyro-Brad
Lid
Berichten: 251
Gepost op zondag 1 Maart 2009 12:43:02 QuoteWijzig

hoezo wil je de motor eigenlijk regelbaar maken ?


nu nog het nubke van schematheek :p
Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op zondag 1 Maart 2009 12:56:31 QuoteWijzig

Je toerental waarmee je moet draaien is afhankelijk van het materiaal. Als je bijvoorbeeld in plastic bezig bent en te snel gaat dan smelt het.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
19roland70
Lid
Berichten: 121
Gepost op zondag 1 Maart 2009 13:20:42 QuoteWijzig

Er zijn wel frequentie regelaars voor 1 fase , voordeel ervan is dat het koppel niet kleiner wordt, met een dimmer regel je de spanning en als de motor dan meer moet trekken gaat het toerental langzamer.
Dit is bijna niet te regelen.

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op zondag 1 Maart 2009 13:46:06 QuoteWijzig

Die frequentie regelaars voor op 1fase hebben wel 1 fase aan de ingang maar ook 3 fase aan de uitgang. Frequentie regelaars voor op een 1fase motor bestaan niet. Tenzij zelfbouw maar dit is niet bepaald simpel te maken.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
dj jens
Moderator
Berichten: 229
Gepost op zondag 1 Maart 2009 14:57:09 QuoteWijzig

ik wil hem regelbaar maken omdat ik dan wat sneller kan werken, nu moet hij half uit elkaar voor de snaren om te leggen, dit wil ik graag anders zien, ik wil wel een nieuwe motor ervoor kopen, maar heb hier geen 3 fase aansluiting, ik heb er geen verstand van. volgens mij heb ik er dan geen zak aan zonder 3 fase aansluiting?



www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
19roland70
Lid
Berichten: 121
Gepost op zondag 1 Maart 2009 15:18:10 QuoteWijzig

G110 SINAMICS dit is een 1 - fase regelaar ,google deze maar eens , ze zijn wel prijzig.
En ik weet dat omron ze ook heeft.

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op zondag 1 Maart 2009 16:29:40 QuoteWijzig

Ook die heeft een 3fase uitgang.

Je hebt waarschijnlijk de 1f ingang gezien. Dat hebben tegenwoordig wel meer frequentieregelaars. Ik meen dat die nieuw vanaf een 250? te krijgen zijn van goedkopere merken dan siemmens. Maar op marktplaats ofzo moet dat wel voor de helft van de prijs te vinden zijn denk ik. Dan moet er alleen nog een 3fase motor in driehoek op.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
lipnz
Lid
Berichten: 4
Gepost op woensdag 4 Maart 2009 15:23:30 QuoteWijzig

k denk dat mn vader op zolder ergens een aantal frequentieregelingen heeft liggen die je op het net aansluit maar wel een 3f motor kan aansturen...
Zal het eventjes uitzoeken

lipnz
Lid
Berichten: 4
Gepost op donderdag 19 Maart 2009 16:58:21 QuoteWijzig

sorry voor de late reactie
het zijn een aantal frequentieregelaars serie 740 van Lenze (type 742)
Meer info heb ik er wel niet over...

dj jens
Moderator
Berichten: 229
Gepost op zaterdag 21 Maart 2009 21:01:21 QuoteWijzig

Ok ik zal er over na denken... momenteel is het niet de eerste prioriteit en ik wacht tot ik in de zomer mijn vakantiebaan heb gedaan dan kan ik weer dat project doen


www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)

Active Topics

» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» De tuin.
» ? => Mini kerstlan...
» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2023 SchemaTheek
Laadtijd: 0.14624 sec.