SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 15
15 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Dummy-load
calichio
Lid
Berichten: 384
Gepost op zaterdag 23 December 2017 23:13:32 QuoteWijzig

Ik ben hier bezig met een dummy-load te maken om transformators te testen
en hoopte om het zonder hulp klaar te spelen maar...... het wil maar niet lukken.
Soms stuurt hij die 4 2n3055 transistors helemaal open met als gevolg....transistors kapot.
Na uren getest te hebben zonder problemen word die BD645 soms ineens loeiend heet.
Ik heb geen schema van 't net gehaald maar het zelf proberen te maken.
In een test opstelling heb ik ook de stroom en spanning kunnen meten met een pic en dat
ging allemaal heel goed.
Mss begint de boel te oscilleren.
Wil er eens iemand naar het schema kijken aub?







update:
Ik heb de fout gevonden!
Ik had de meting die van X1-2 komt aangesloten op de
uitgang van IC1B, en dat moest natuurlijk direkt aan de inverterende
ingang(6) van dat IC aangesloten worden.(uren naar gezocht).


 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zondag 24 December 2017 17:28:35]
Stynus
Admin
Berichten: 2741
Gepost op dinsdag 26 December 2017 22:46:46 QuoteWijzig

Je kan op de basissen van je torren ook best een weerstand zetten. Ik had dit eerst bij mijn dummyload ook niet, maar toen ik per ongeluk de feedback loskoppelde stuurde de schakeling zoveel basisstroom in dat de eindtorren allemaal stuk waren.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 384
Gepost op zaterdag 17 Februari 2018 18:21:52 QuoteWijzig

Ik heb hier een schakeling (dummy-load) waarvan de ingang zowel AC als DC kan zijn (max.50V), en de verbruiker is altijd DC.
Als de ingangsspanning DC is word die met een dubbelpolige rechtstreeks naar de verbruiker geleid, en als de ingang AC is, word die met de wisselschakelaar omgeleid via een gelijkrichter (en 2 dikke elco's) naar dezelfde vebruiker.

Het probleem is nu:
Als de ingangsspanning DC is, dan staat die spanning ook op de ingang van de gelijkrichter print, maar de uitgang van die print is dan wel open.
Eigenlijk is het een gelijkrichter voeden met DC spanning waar niets mee gedaan word.

Ik kan wel een schakelaar bij plaatsen en dan is het zeker opgelost, maar als het geen kwaad kan hoef ik dat niet te doen (nogal weinig plaats).
Kan ik dat zo doen, of is er een betere manier?


 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zondag 18 Februari 2018 16:17:39]

Stynus
Admin
Berichten: 2741
Gepost op zondag 18 Februari 2018 18:05:36 QuoteWijzig

Ik denk niet dat het kwaad kan, echter zou ik er wel een weerstand parallel aan de elco's zetten, anders kan je door piekgelijkrichting een heel hoge spanning krijgen.

Maar waarom de schakelaar? DC kan ook prima door een brugcel. Of is de spanningsval te groot?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 384
Gepost op zondag 18 Februari 2018 19:08:27 QuoteWijzig

Met een schakelaar zou ik AC en Dc volledig los van elkaar kunnen gebruiken.
De spanningsval is 2x 1.2V, daar maak ik geen probleem van, dus ik ga de DC spanning ook gewoon door die brugcel sturen, met een weerstand van 1k.
Dit is het laatste wat ik er aan moet doen, en dan is hij af.


 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zondag 18 Februari 2018 19:18:53]

Stynus
Admin
Berichten: 2741
Gepost op zondag 18 Februari 2018 19:15:05 QuoteWijzig

1K geeft 4W bij 63V. 10K zou dan zuiniger zijn 0.4W


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 384
Gepost op zondag 18 Februari 2018 19:21:40 QuoteWijzig

Ja, natuurlijk, ....gewoon van met 5V te werken denk ik, dan is 63mA niks

calichio
Lid
Berichten: 384
Gepost op zondag 18 Februari 2018 21:29:45 QuoteWijzig

Ik heb er een weerstand tussen gezet en laat nu de DC door de gelijkrichter
lopen, dat geeft een spanningsval van 1.6V, maar dat kan ik voor het uitlezen weg werken met een trim-potmeter die ik "gelukkig" had voorzien.
Nog eens bedankt voor de tip!

calichio
Lid
Berichten: 384
Gepost op maandag 19 Februari 2018 21:05:05 QuoteWijzig

Hier wat foto's van mijn projectje, ik ben er héél lang aan bezig geweest en waarschijnlijk
zal ik het heel weinig gebruiken, maar het was leuk om te maken.








Stynus
Admin
Berichten: 2741
Gepost op woensdag 21 Februari 2018 18:26:46 QuoteWijzig

Ziet er goed uit!


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1188
Gepost op dinsdag 27 Februari 2018 20:07:39 QuoteWijzig

Mooi project heb je daar gemaakt.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?

Active Topics

» Audi
» RGB Led
» Subaru Outback 2016
» Voeding 24V 3A Stynus
» UTP Voltage en amperage.
» HP Pavillion 15-P290nb
» Hoe foto posten
» Solidstate hulp nodig.
» Desoldeerstation
» De tuin.

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2018 SchemaTheek
Laadtijd: 0.09375 sec.