SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 18
18 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Voeding 24V 3A Stynus
« 1 [2]
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op maandag 14 Januari 2019 22:26:59 QuoteWijzig

Tussen de C-E v/d BD241 staat 0.016V en van de C naar de - v/d 723 ook.
De uitgangsspanningen van de 2 opamps is 1.6V.
Tussen de C en de + van de voeding is ook 0.016V.
Ik neem aan dat T2 helemaal word open gestuurd.
R11 word na 1 min. wel erg heet.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 15 Januari 2019 13:06:02]

Stynus
Admin
Berichten: 2772
Gepost op maandag 14 Januari 2019 22:45:24 QuoteWijzig

Hoe kom je bij 16mA? Of bedoel je 16V?

Bij T2 bedoelde ik de basis tov de + van de voeding en tov de gnd lijn van de 723
Was met het snel typen 1 belangrijk woordje vergeten .

R11 is een 1W weerstand en die kan idd warm worden.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op dinsdag 15 Januari 2019 17:00:51 QuoteWijzig

Mijn vorige post is aangepast(was wat moe denk ik).

Tussen de basis en de + uitgang 0.016V
Tussen de basis en de - (pin 7) v/d LM723 0.038V
B< >C en B<>E is allebei 8.5V

Tussen de uitgangen(pin6) v/d twee 741 ic's en de -(pin7) v/d 723 meet ik
bij beide 9.2V.
C5 heb ik ook vervangen.

Wat heb ik nog veranderd:
R4/R5 is vervangen door één weerstand van 18K
R15/R16 is vervangen door één weerstand van 28K
Zo kon ik de max. spanning en stroom voldoende verlagen naar 20V en 2Amp

Hopelijk kan je er wat mee!
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 15 Januari 2019 17:37:26]

Stynus
Admin
Berichten: 2772
Gepost op dinsdag 15 Januari 2019 22:14:14 QuoteWijzig

Als je tussen T2 b en uitgang + 0V meet en tussen T2 B en E 8,5V zit er ergens een draadje los. De E zit via een lage weerstand aan de + uitgang. Daar zou ik dus dezelfde meting verwachten. Is R17 soms los gekomen?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op woensdag 16 Januari 2019 21:12:07 QuoteWijzig

R17 is ok.
Ik heb alles nog eens 10 keer nagemeten.
T2 B-E 9.2V
B-C 9.2V
B +uitgang 9.2V
B - -(pin7)LM723 = 9.2V
C-E 0.008V

Omdat C-E 0.008V is wil toch zeggen dat de T2 bijna helemaal open gestuurt wordt,
vandaar de max. spanning van de transfo op de uitgang.
Je zou denken dat D8 kapot is en gewoon doorlaat, maar dat is niet zo, want als ik de collectors van de 4 2N3055 loskoppel is de uitgangsspanning zo goed als 0V

De ref spanning 723 gemeten tussen pin 10 en 7 is 7.3V

Het is toch de bedoeling dat je met P1 de stroom op de basis van T2 weg trekt,
zodat die spanning van 9.2V op de basis zakt, wel ... als ik daar aan draai blijft
die exact 9.2V.




 
[Bericht gewijzigd door calichio op Woensdag 16 Januari 2019 21:16:07]

Stynus
Admin
Berichten: 2772
Gepost op woensdag 16 Januari 2019 21:30:55 QuoteWijzig

Dus dit meet je?

Dan is of je transistor kapot. BE mag mag 0.6V zijn. Ook wel straf dat je naar basis nog wel altijd spanning hebt.
Meet spanningsloos de weerstand tussen B en E eens.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op woensdag 16 Januari 2019 21:54:35 QuoteWijzig

Ik heb het nog eens na gemeten, het is exact zoals je getekend hebt.
Weerstand B-E = 5.5K
Als ik B e meet is het wel -9.2V(rode meetpen aan de basis).
Spanningloos op diode test is het 0.6V

En ja, de spanning tussen B en pin7- van 723 is ook 9.2V.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Woensdag 16 Januari 2019 22:24:21]

Stynus
Admin
Berichten: 2772
Gepost op woensdag 16 Januari 2019 22:54:56 QuoteWijzig

Vervang die tor toch maar eens. Vermoed dat daar toch echt het probleem zit.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op donderdag 17 Januari 2019 18:48:08 QuoteWijzig

Ik heb de fout gevonden.
Ik heb er 4 2n3055's aanhangen, en er was er 1 bij die tussen B-E en B-C wel 0.6v doorgaf maar...tussen C-E een weerstand had van 900 ohm, nu heb ik die vervangen en alles werkt weer.
Bedankt voor het meedenken!

calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op zondag 10 Februari 2019 18:34:34 QuoteWijzig

Weer wat verder gedaan aan de voeding, ik moet ze enkel nog inbouwen.
Afstellen op 20V en 2Amp heb ik met mijn dummy-load gedaan, alleen vond ik het raar dat de DPM's van de voeding uit vielen(gaven 0V aan) als ik de dummy er aan hing, op de dummy kon ik wel de juiste spanning en stroom aflezen.
Bij een gewone belasting werken ze wel normaal, niet dat het belangrijk is maar ik zou graag weten hoe dat komt. De meters hebben allebei een volledig gescheiden voeding.








 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zondag 10 Februari 2019 19:38:45]

Stynus
Admin
Berichten: 2772
Gepost op maandag 11 Februari 2019 22:42:24 QuoteWijzig

Ziet er netjes / goed uit . Welk type meters gebruik je?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op dinsdag 12 Februari 2019 08:53:04 QuoteWijzig

Die van velleman:



Ik moest wel het optionele setje 1% weerstanden gebruiken, want met gewone lukte het niet.

Eerst had ik deze gebruikt (PM435) omdat ik die nog had liggen van EOO, maar er was er eentje kapot gegaan door die kapotte transistor, hij moest toen 290mV verwerken en dat ging niet goed.
Bij dit type kon ik ook minder nauwkeurige weerstanden gebruiken en ze waren veel gemakkelijker te solderen, en de blauwe backlight vond ik ook niet mis.







 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 12 Februari 2019 19:41:16]

Stynus
Admin
Berichten: 2772
Gepost op maandag 18 Februari 2019 17:57:22 QuoteWijzig

Is je belasting van je dummyload netjes DC? Zou anders kunnen dat de meters op tilt slaan en daardoor 0 aangeven (maar dat zou eigenlijk niet mogen).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op dinsdag 19 Februari 2019 19:59:56 QuoteWijzig

Of dat een nette DC is weet ik niet, ik heb geen scoop, maar het is wel enkel met die dummy eraan dat hij raar doet. Ik ben nu een behuizing aan het maken, als hij af is zal ik nog wel wat tests doen, dan zien we wel.

calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op zondag 24 Februari 2019 20:06:43 QuoteWijzig

Het frontpaneel is klaar:


Stynus
Admin
Berichten: 2772
Gepost op zondag 24 Februari 2019 21:07:14 QuoteWijzig

Ziet er goed uit .


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
« 1 [2]

Active Topics

» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus
» moodlight
» SMD kristal vervangen ...
» Subaru Outback 2016

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.08565 sec.