SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 8
8 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > ATSAMD21J18A-AU backupen
pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op dinsdag 23 Augustus 2022 15:03:42 QuoteWijzig

Beste mensen,

Om eens een lang verhaal kort te maken het volgende.
Ik heb een bestaande ic, namelijk ATSAMD21J18A-AU.

Deze is voor geprogrammeerd, maar code of anders is er niet.

Nu de volgende vragen.:
a> kan ik van die bestaande ic een backup maken van de inhoud?
b> welke tool/programmer heb ik nodig om dit te kunnen doen en dan de backup ook terug te plaatsen in een nieuwe?

Het lijkt erop of er een 10 pins male connector op de board ervoor zit , maar 100% zeker ben ik niet ervan.

Alvast bedankt.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op dinsdag 23 Augustus 2022 23:21:22 QuoteWijzig

Als de copy protect bit aan staat denk ik niet dat het kan. En bij commerciële producten is het 99,99% zeker dat die aanstaat.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op donderdag 15 September 2022 20:50:50 QuoteWijzig

Oke en stel dat het wel die 1% zou zijn dat het lukt, welk programma kan ik daarvoor gebruiken dan?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op donderdag 15 September 2022 22:13:17 QuoteWijzig

Dan heb je een programmer voor die dingen nodig. Met deze specifiek heb ik geen ervaring, maar ik vermoed dat je deze programmer kan gebruiken: ATATMEL-ICE


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op zaterdag 17 September 2022 03:42:44 QuoteWijzig

Ja die heb ik ook via het werk besteld gekregen.
Oke dan moet ik zelf even gaan puzzelen, toch bedankt.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op maandag 19 September 2022 17:56:43 QuoteWijzig

Iets anders.
Chips kun je met 1 bit aanpassen dat hij lees beveiligd is.
Stel hij zou dit zijn, kun je dan toch een code uitlezen maar geeft dan rare waarden aan of leest hij hem dan helemaal niet uit?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op maandag 19 September 2022 23:10:33 QuoteWijzig

Hoe dat bij deze zit weet ik niet. Bij een PIC werkt het alsof er niks aan de hand is maar de data zijn allemaal nullen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op dinsdag 20 September 2022 01:51:10 QuoteWijzig

Oke thx, dan denk ik dat hij niet beveiligd is want ik zie van alles behalve allemaal nullen.
Ik weet bij een pic bij lege ruimte zie je allemaal FF en die zie ik ergens pas op het einde.


http://pascalbianca.blogspot.nl/

Active Topics

» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» De tuin.
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.11348 sec.