SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 13
13 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > Grafische LC-display 122x32pixels
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12]
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zondag 13 April 2014 16:10:59 QuoteWijzig


Quote
@Pascal
Bouw het nog eens op breadboard op zoals je eerst had en doe dan wat vergelijkende metingen.



Dat heb ik maar daar reageert hij ook niet.

Ik denk dat ik de print eens met normale onderdelen ga opbouwen en dan ga kijken wat hij doet.
Werkt dit ook niet dan maar weer terug bij af testen met een 16f877A.

Het kan gewoon niet zijn dat het eerst wel werkte en dat ik nu al bijna 2 weken bezig ben het weer aan de praat te krijgen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op zondag 13 April 2014 16:18:03 QuoteWijzig

Heb je aan de code nog iets verandert in tussentijd?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zondag 13 April 2014 16:54:41 QuoteWijzig

Nee dat is net het rare, daar heb ik niets meer aangepast.
Zelf met de code van reddevil , waar het na aanpassing van de pinnen voor het lcd het gewoon werkte.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op woensdag 16 April 2014 12:25:07 QuoteWijzig

Als jullie het touch printje aansluiten hoe staan jullie waarden in de begin positie ? op 0 of op max waarden?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1268
Gepost op woensdag 16 April 2014 21:01:49 QuoteWijzig

Begin positie , dus als je niet op het scherm drukt is dan rond de 0.
Als je de max waarden hebt moet je draden wisselen. Maar welke juist weet ik niet meer, is al zo lang geleden. (Ben dat ene printje nog aan het zoeken)


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op donderdag 17 April 2014 21:05:14 QuoteWijzig

Bedoel je de file? Link


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zaterdag 19 April 2014 12:37:53 QuoteWijzig

In tussentijd wachtende op @reddevil, wil ik ook even testen met die ADS7843 wat bij die glcd's word geleverd als je daarvoor kiest.
Nu is mijn vraag heeft iemand al met die ic gewerkt en zo ja eventueel hoe je die moet aansluiten op een pic. cq met voorbeeld code want kan dit nergens achterhalen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op zaterdag 19 April 2014 13:05:39 QuoteWijzig

Die lijkt me toch niet zo moeilijk aan te sturen.
http://www.ti.com/lit/ds/sbas090b/sbas090b.pdf
Commando sturen zoals bij een 74595, dan gaat de busy pin hoog, dus moet je pic wachten totdat die terug laag wordt en dan zoals bij een 74165 de data binnenlezen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zaterdag 19 April 2014 15:28:33 QuoteWijzig

Maar die pinnen zijn toch anders? Hoe moeten die aan gestuurd worden Stynus?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op zaterdag 19 April 2014 15:44:20 QuoteWijzig

Uitsturen:
Shout DIN, DCLK, LsbFirst, [commandByte]

Inlezen:
Shin DOUT, DCLK, MsbPre, [dataWord]

CS maak je permanent laag (best wel via een pin van de pic zodat die ook hoog kan worden).

BUSY "lees" je uit tijdens de shout en shin.
While BUSY = 1
wend


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12]

Active Topics

» De gevolgen van een kl...
» De tuin.
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.34575 sec.