SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 10
10 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > Grafische LC-display 122x32pixels
« 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op zondag 6 Juni 2010 20:42:39 QuoteWijzig

Die converteerprint? Die heb ik nog wel ergens. Straks eens zoeken.

@Reddevil: Bedankt voor het schema en code. Morgen ofzo ook eens testen.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Zondag 6 Juni 2010 20:43:16]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op zondag 6 Juni 2010 20:49:35 QuoteWijzig

dit schermpje krijg je dan




tip de code werkt ook perfect op een 16f877A, even dat alleen in de code aanpassen.
ook de waardes van de rijen en de kolommen kunnen schelen van display tot display, dit in de casen aanpassen.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zondag 6 Juni 2010 21:01:57 QuoteWijzig

Jammer dat je hier net ook weer net niet dat stukje kan zien van de touch gedeelte.

@Stynus als dat zou kunnen graag want ik zit me suf te meten hier met dat pcb software.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op zondag 6 Juni 2010 21:03:51 QuoteWijzig

Hierbij de eagle file van het omvorm printje:
http://www.elektronicastynus.be/SchemaTheek/Touchscreen_ic_omvormer.brd


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op zondag 6 Juni 2010 21:05:05 QuoteWijzig

Wat stukje wil je zien?


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op zondag 6 Juni 2010 21:11:22 QuoteWijzig

Dit soms:


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zondag 6 Juni 2010 22:43:09 QuoteWijzig

O.a. ja, maar wat zijn dat voor een pennen (die zwarte) wat je gebruikt op dat board? die zijn handiger zie ik als dan van die losse draadjes gebruiken, kun je die ergens krijgen?

@Stynus bedankt voor de layout.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zondag 6 Juni 2010 22:50:48]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op zondag 6 Juni 2010 22:44:42 QuoteWijzig

Dat zijn kant en klare breiplank draadjes. Zijn idd handiger.
Je kan ze op 3 plaatsen krijgen.
-Bij de acties van Niels op samenkopen
-Bij Sure electronics op ebay
-Bij Adafruit.

Nuja kan zijn dat ze tegenwoordig ook al ergens anders te krijgen zijn.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zondag 6 Juni 2010 23:20:53 QuoteWijzig

Hier heb ik ze gevonden:
http://www.eztronics.nl/webshop/catalog/product_info.php/manufacturers_id/11/products_id/251?osCsid=03ed560984f08b6c1ecd6ab79d7f9914


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op zondag 6 Juni 2010 23:25:02 QuoteWijzig

Zijn wel duur daar. Bij niels kost zo een bundeltje 1,75?.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op maandag 7 Juni 2010 06:40:26 QuoteWijzig

Klopt schrok er ook van.
Maar heb ze nu gevonden voor 3euro en een beetje.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op maandag 7 Juni 2010 21:12:56 QuoteWijzig

Hoe hebben jullie die ship van dat touch gebeuren gesoldeerd? dat is toch behoorlijk klein om het zo to solderen of hebben jullie dat anders gedaan?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op maandag 7 Juni 2010 21:14:32 QuoteWijzig

http://www.schematheek.net/index.php?p=forum/topic&t=307&n=2#4315 /> schema staat bovenaan en daar zit geen ic in.

Misverstand, niet op mijn antwoord letten.

 
[Bericht gewijzigd door
reddevil op Maandag 7 Juni 2010 21:22:42]


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op maandag 7 Juni 2010 21:23:02 QuoteWijzig

@pascalbianca:
Gewoon solderen. Deze is zo klein nog niet. Je kan eventueel ook 1 dikke klodder tin erop doen en dan met desoldeerlint het overtollige tin eraf doen.

Op vraag van Reddevil zijn bestanden van zijn omvormprintje ook ge?pload:
http://www.elektronicastynus.be/SchemaTheek/touchscreen_uitlezeing_Reddevil.rar /> Ik heb de connectoren op de juiste afstand gezet voor in een breadboard. Maar ik zag vandaag dat de print dan net te breed is om er nog kabeltjes naast te krijgen


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op dinsdag 8 Juni 2010 05:09:36 QuoteWijzig

@Stynus ; ik zal het anders eens proberen.

Maar die print van reddevil heeft dus geen ship nodig als ik het goed begrijp?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 8 Juni 2010 06:22:21]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op dinsdag 8 Juni 2010 10:42:05 QuoteWijzig

Klopt.
Als je de BC847 door een BC547 en de BC857 door een BC557 vervangt heb je zelfs geen smd nodig.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op dinsdag 8 Juni 2010 14:27:56 QuoteWijzig

Ik wou net allemaal smd onderdelen erop.
Maar ik moet toch wachten, heb me weer eens vergist, had alweer eens de fout gemaakt door 100 Ohm erop te zetten ipv 100kohm, zoals in de tekening achteraf stond gezet met 100k
en die 100k moet ik bestellen.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 8 Juni 2010 14:28:28]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
19roland70
Lid
Berichten: 121
Gepost op dinsdag 8 Juni 2010 21:05:39 QuoteWijzig

@reddevil dat printje voor het touchgedeelte wat doet dit precies?
Ik heb mijn touchscreen rechtstreeks met 4 weerstanden en 2 condensators op de adc van de pic.

reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op dinsdag 8 Juni 2010 22:08:29 QuoteWijzig

Heb het hier van afgekeken. Maakt het geheel iets stabieler heb ik gemerkt.
http://www.mikroe.com/eng/home/index/


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op woensdag 9 Juni 2010 11:09:16 QuoteWijzig

hey reddevil en ook alle andere makkers hier op schematheek
ik zie dat je mooi bezig bent met die glcd ik heb ook al een en ander op het schermpje gezet maar hoe ken je toe dat de velden aangeraakt worden op je touch screen die moeten gedefineerd worden dacht ik mooi ook is dat ze dan invers worden knap werk ik ben aan het kijken om een pll sturing zo te gaan bouwen alleen ontbreek de echte glcd instructies hier
grtzzzzzzz Alain
 
[Bericht gewijzigd door CARDAN op Woensdag 9 Juni 2010 11:09:57]

« 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »

Active Topics

» De gevolgen van een kl...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...
» Werkplaatsinrichting
» 2022

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.39653 sec.