SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 8
8 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > Grafische LC-display 122x32pixels
« 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 »
CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op donderdag 10 Juni 2010 20:36:56 QuoteWijzig

ik zit hier met een probleem de glcd type lzq0711 met een t6963c zou ik willen aansluiten aan picbasic maar de aansluitingen zoals cs1 cs2 rs rw e zou ik wel eens willen weten dez aansluitingen op een t9663 liggen anders gedifineerd of heb ik het mis?? ik zie geen cs1 cs2 aan het glcd dank bij voorbaad alain

Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op donderdag 10 Juni 2010 21:21:10 QuoteWijzig

In de help functie stond meen ik een apart schema voor die controller. Mijn werk pc is op het moment kapot dus kan niet kijken . Maar meen dat het helemaal vanonder op de pagina van print stond.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op donderdag 10 Juni 2010 21:25:37 QuoteWijzig

Klopt wat Stynus zegt, alleen staat er geen schema bij mij maar een kruisje in de plaats.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op donderdag 10 Juni 2010 21:27:59 QuoteWijzig

Hmm, zal even de papieren handleiding zoeken en kijken of die daar instaat. Dan scan ik wel even.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
19roland70
Lid
Berichten: 121
Gepost op donderdag 10 Juni 2010 21:29:43 QuoteWijzig

voor de liefhebbers nog een keer .
Bij mij staat er trouwens ook een kruisje ,deze heb ik via via

 
[Bericht gewijzigd door 19roland70 op Donderdag 10 Juni 2010 21:31:29]

CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op donderdag 10 Juni 2010 22:50:59 QuoteWijzig

deze config heb ik al gedaan roland maar het probleem is dus aan het glcd daar vind ik niet de juiste config naar de aansluitingen die picbasic geven
deze van mij is dus te vinden op type (lzq0711 met een t6963c)
snap je die WR RD CE enz enz
nogmaals thanks voor alle reacties grtz Alain

Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op donderdag 10 Juni 2010 22:55:13 QuoteWijzig

Heb je al in de help gekeken bij print en dan het onderste stuk? Daar staat normaal hoe je alle pinnen kan aangeven.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op donderdag 10 Juni 2010 22:55:13 QuoteWijzig

ik kijk zelf ook even in de help als ik iets anders vind

CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op donderdag 10 Juni 2010 23:27:31 QuoteWijzig

de aansluitingen heb ik maar zie echt niet veel op het scherm komen
met de volgende test pic is een 16f877a
aangesloten op men easypic bord5 aan de zijkanten met connectoren zoals het schema van roland hierboven
de list voor test is



Device = 16F877A
XTAL = 20
ALL_DIGITAL = true
ADCON1 = 7
LCD_TYPE = TOSHIBA
Declare LCD_RAM_SIZE 8192

Declare LCD_DTPORT PORTD
Declare LCD_RSTPIN PORTA.0
Declare LCD_CEPIN PORTE.0
Declare LCD_CDPIN PORTA.1
Declare LCD_WRPIN PORTE.2
Declare LCD_RDPIN PORTE.1
Declare INTERNAL_FONT 1
Declare GLCD_CS_INVERT 0
Declare GLCD_STROBE_DELAY 0

Clear
DelayMS 500
Cls



Print At 1,0,"Dit"
Print At 2,0,"is"
Print At 3,0,"een"
Print At 4,0,"test"
Print At 5,0,"voor "
Print At 6,0,"een"
Print At 7,0,"grafisch"
Print At 8,0,"display"



Include "font.inc"
End

19roland70
Lid
Berichten: 121
Gepost op donderdag 10 Juni 2010 23:31:16 QuoteWijzig

@cardan w
kijk eens in de helpfile van proton IDE type dan t6963 kijk dan bij declare daar staat het op de helft na de ks controller.

Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op donderdag 10 Juni 2010 23:35:54 QuoteWijzig

Meet eens of er spanning uit vee komt? Anders moet daar een negatieve spanning aankomen voor iets op het scherm te krijgen (contrast).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op vrijdag 11 Juni 2010 08:35:09 QuoteWijzig

hey stynus ik heb op vee een regelbare spanning van 0 tot +- -5 volt met labvoeding gezet kwestie van test om iets te zien backlicht is momenteel ook niet aangesloten
maar tijdens opstarten van de pic met de code krijg ik precies een lange lijn die op en neer gaat das alles anders is dit wel een zeer mooi display zeker voor uitlezing enz voor frequentie enz ik denk dat het gewoon in de software nu moet zitten maar ja we kijken verder en hopelijk vind ik het
trouwens ik heb ook het sterretje onderaan de helpfile voor de t6963
jammer hi
 
[Bericht gewijzigd door CARDAN op Vrijdag 11 Juni 2010 08:35:59]

19roland70
Lid
Berichten: 121
Gepost op zaterdag 12 Juni 2010 09:49:36 QuoteWijzig

@ cardan , probeer eens aan een originele datasheet te komen .
Ik heb hier een optrex dmf5001n grafisch lcd en daar moet ik aan de VEE ingang een spanning aanbieden van -21V

pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op maandag 5 Juli 2010 08:40:23 QuoteWijzig

Ik wil eindelijk eens gaan stoeien met dat GLCD van samenkopen.nl waar Stynus mij naar toe verwees.
Nu zit ik te stoeien met de pinnen.
Zijn dit de juiste benamingen bij de pinnen van dat scherm?
1 Cs1
2 Cs2
3 Gnd
4 +5V
5 Contrast
6 Cd
7 Read
8 Enable
9 Db0
10 Db1
11 Db2
12 Db3
13 Db4
14 Db5
15 Db6
16 Db7
17 Reset
18 Negative pwr
19 Backlight A
20 Backlight K

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 5 Juli 2010 08:41:00]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op maandag 5 Juli 2010 11:18:29 QuoteWijzig

Dit scherm dus? http://samenkopen.net/action_product/802995/104774

Dan kloppen de benamingen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op maandag 5 Juli 2010 14:01:59 QuoteWijzig

Klopt, zal het testen dan of ik hem aan de praat krijg.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op maandag 5 Juli 2010 15:31:48 QuoteWijzig

Ik heb een ledje bij de pic erbij gezet om te kijken of deze in werking is.
De led staat op portd.1 (heb ook al op andere poorten geprobeerd en hetzelfde effect).

Kan het zijn als je die

Code
Include "font.inc" 

bovenaan zet dat de led niets doet want als ik die onderaan zet werkt hij wel.
Hoe kan dit?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op maandag 5 Juli 2010 15:42:44 QuoteWijzig

Dan moet je zoiets doen:

Code
Goto skip
Include "font.inc"
skip:


Maar ik zet de font tabel meestal helemaal onderaan de code.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op maandag 5 Juli 2010 16:50:30 QuoteWijzig

Zit dan iets in die font.inc waardoor de pic opeens niets meer doet?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op maandag 5 Juli 2010 17:28:50 QuoteWijzig

Daar zit data opgeslagen in het flash geheugen. In dat flash geheugen zitten normaal alleen de instructies. Als de processor die data tegenkomt zal die niet weten wat te doen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
« 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 »

Active Topics

» De gevolgen van een kl...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...
» Werkplaatsinrichting
» 2022

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.45526 sec.