SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 9
9 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > Grafische LC-display 122x32pixels
« 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 20:33:19 QuoteWijzig

Welke pinnen hoeven van dit scherm niet aangesloten te worden?
Ik krijg hem namelijk niet aan de praat omdat ik met enkele pinnen op mijn maag zit namelijk.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 20:57:24 QuoteWijzig

Alle pinnen moeten aangesloten worden, anders gaat hij niet.
Welke weet je niet?
 
[Bericht gewijzigd door reddevil op Dinsdag 6 Juli 2010 20:57:59]


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 21:22:24 QuoteWijzig

5 V0 Power Supply For LCD Drive
6 D/I L? Instructions H? Data

en 18 VEE Negative Voltage output
maar ik neem aan dat 18 niet hoeft omdat hij een output is.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 21:29:04 QuoteWijzig



Op dit schema zie je dat pin 18 via een potmeter aan de + 5 v spanning geeft om je lcd te doen oplichten en is aangesloten op pin 5.
Zonder dit gaat hij niet, is voor contrast te regelen.
Pin 6 moet ik nog even opzoeken, weet het niet vanbuiten.

Edit: pin 6 is de rs pin
DECLARE LCD_RSPIN "en dan op welke poort hij hangt".

Nog een edit: de poort die op pin 17 hangt moet je hoog maken of deze pin rechtstreeks op de 5 V, anders geeft hij niks weer op het scherm.!!!!!!!!
 
[Bericht gewijzigd door reddevil op Dinsdag 6 Juli 2010 21:36:59]


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:02:53 QuoteWijzig

Nou ik heb dit allemaal gedaan maar krijg op de voorgrond een groot wit vlak, wat is hier dan fout?
Ik heb de pinnen aangesloten zoals je zei, alleen die draden zoals ze bij jouw schema staan heb ik op andere poorten staan.

De pinnen staan als volgt:
CS1 - PORTD.7
CS2 - PORTD.6
Gnd - Ground
+5V - +5V
Contras - Zie opm.
RS - PORTD.4
Read - PORTD.5
Enable - PORTD.3
Db0 - PORTC.0
Db1 - PORTC.1
Db2 - PORTC.2
Db3 - PORTC.3
Db4 - PORTC.4
Db5 - PORTC.5
Db6 - PORTC.6
Db7 - PORTC.7
Reset - +5V
Negative pwr - Zie opm.
Backlight A - +5V
Backlight K - Ground
OPM.: Pin 18 via potmeter op + 5 v en aangesloten op pin 5.
De code wat ik heb is:

Code
Device = 16F877A          
XTAL = 20                   
ALL_DIGITAL = true             
PORTB_PULLUPS On
Declare LCD_DTPORT  PORTC        
Declare LCD_ENPIN   PORTD.3  
Declare LCD_CS1PIN  PORTD.7  
Declare LCD_CS2PIN  PORTD.6  
Declare LCD_RWPIN   PORTD.5  
Declare LCD_RSPIN   PORTD.4      
Declare LCD_TYPE 1             
Declare INTERNAL_FONT 1   
Declare GLCD_CS_INVERT 0  
Declare GLCD_STROBE_DELAY 0  


Clear  
DelayMS 500  
Cls  
  
menu: 

 Print At 1,0,"Dit" 
 Print At 2,0,"is" 
 Print At 3,0,"een" 
 Print At 4,0,"test" 
 Print At 5,0,"voor " 
 Print At 6,0,"een"  
 Print At 7,0,"grafisch"       
 Print At 8,0,"display" 

loop:
Toggle PORTD.1
DelayMS 500
GoTo loop      

Include "font.inc" 


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:04:41 QuoteWijzig

En als je aan die potmeter draait, verandert er dan niks.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:05:04 QuoteWijzig

Dan verdwijnt het wit en word blauw.
Heb wel een potmeter van 50K erop wist niet hoeveel die mocht zijn, maar vermoed dat dit niet echt veel zal doen toch?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 6 Juli 2010 23:05:38]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:06:33 QuoteWijzig

Probeer eens eentje van5 of 10 K. 50 K is nogal veel.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:08:52 QuoteWijzig

idem hetzelfde effect, heb ik die pin aansluitingen dus wel goed staan volgens mijn lijstje en de code?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 6 Juli 2010 23:09:20]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:14:17 QuoteWijzig

Doe al die print lijnen is weg en include font.inc en zet dit eens in de plaats: LINE 1, 0 , 0 , 62, 62

Dit tekent een lijn op je display.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:22:09 QuoteWijzig

Ik neem aan datdie lijn een schuine lijn is, maar helaas blijft het scherm wit.
Ik heb mijn datalijnen Db0 t/m db7 nagelopen en die zitten goed.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:30:53 QuoteWijzig

Op welke pic hangt hij en met welk kristal?


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:31:54 QuoteWijzig

op een 16f877a met 20 mhz.
heb een ledje erop zitten om te kijken of de pic loopt en die knipperd gewoon netjes.

Ik zou haast zeggen dat een van de andere pinnen mischien verkeerd zitten, die datalijnen zitten allemaal goed op de c poorten.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 6 Juli 2010 23:34:03]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:34:16 QuoteWijzig

Zet eens wat je op iedere pin van het lcd aan de pic hebt aangesloten.
bv pin 1 = porta.1
pin 2 = porta.2

enz


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:39:41 QuoteWijzig

pin 1 = PORTD.7
pin 2 = PORTD.6
pin 3 = GROUND
pin 4 = op potmeter met pin 18 en pin 5
pin 5 = op potmeter met pin 18 en pin 4
pin 6 = PORTD.4
pin 7 = PORTD.5
pin 8 = PORTD.3
pin 9 = PORTC.0
pin 10 = PORTC.1
pin 11 = PORTC.2
pin 12 = PORTC.3
pin 13 = PORTC.4
pin 14 = PORTC.5
pin 15 = PORTC.6
pin 16 = PORTC.7
pin 17 = +5V
pin 18 = op potmeter met pin 5 en pin 4
pin 19 = +5V
pin 20 = Ground


EDIT:

Ik heb ook even zitten te testen omdat ik tocg zoiets had dat mijn aansluitingen goed waren.
Dus heb ik eens in de code deze regels weg gehaald:

Code
DECLARE INTERNAL_FONT 1   
DECLARE GLCD_CS_INVERT 0  
DECLARE GLCD_STROBE_DELAY 0 


En nu heb ik van uit het midden boven een schuine witte lijn naar rechtsonder lopen.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 6 Juli 2010 23:46:16]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:47:20 QuoteWijzig

Zie direct geen fout,op pin 4 heb je toch ook 5 V staan he. Denk dat je ergens met een slecht contact zit.


Code
TRISA = %000000  
TRISB = %00000000
TRISC = %00000000
TRISD = %00000000
TRISE = %000


En zet dit er eens bij.
 
[Bericht gewijzigd door reddevil op Dinsdag 6 Juli 2010 23:47:42]


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:49:58 QuoteWijzig

Je edit te laat gezien, dan werkt je display!

En als je dit zet, werkt hij dan ook nog: DECLARE LCD_TYPE 0
 
[Bericht gewijzigd door reddevil op Dinsdag 6 Juli 2010 23:52:04]


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:54:44 QuoteWijzig

Nou nu niet meer, de lijn krijg ik niet meer terug.
edit: weer terug die lijn.

Hoe plaats ik nu een text op dat display?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 6 Juli 2010 23:56:21]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:58:35 QuoteWijzig

Zoals je eerst deed, zonder die lijn declare lcd_type.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op dinsdag 6 Juli 2010 23:59:42 QuoteWijzig

Bij DECLARE LCD_TYPE 0 krijg ik een fout bij die lijn van LINE 1, 0 , 0 , 62, 62

Maar het vreemde is dat die lijn niet steeds zichtbaar is.
De ene keer komt hij en de andere keer is hij weg.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
« 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 »

Active Topics

» De gevolgen van een kl...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...
» Werkplaatsinrichting
» 2022

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.37502 sec.