SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 6
6 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > Grafische LC-display 122x32pixels
« 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1437
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 20:47:43 QuoteWijzig

@Reddevil, het schema van jou met dat touch gedeelte, deze.:
Rechtsboven moet pin2 op 5V en pin 3 op ground?

Pin 1 en 2 van rechtsonder moeten die op de a poort?
Tevens die bc846 mag die ook door een bc847 vervangen worden?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 31 Januari 2014 20:51:36]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1265
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 21:45:00 QuoteWijzig

Idd op pin 2 5V en 3 de ground.

Pin 1 en 2 moeten op de A poort (beste porta.0 en porta.1)

Is geen probleem, de bc847 kan meer stroom aan.

Denk wel dat je dit programma al kent:http://www.schematheek.net/index.php?p=forum/topic&t=885&n=1#8498


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1437
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 22:00:21 QuoteWijzig

Die heb ik ook als test gebruikt.
Alleen ik zie de waarden heel snel wisselen ook als ik druk , dus kan ik niet exact de positie bepalen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2846
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 22:10:36 QuoteWijzig

Dat kan je min of meer oplossen door een lopend gemiddelde te nemen in een array.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 22:44:19 QuoteWijzig


Quote
Tevens die bc846 mag die ook door een bc847 vervangen worden?



Zolang de suffix maar gelijk is je hebt nl. a, b, c type's
Anders zijn de stroom versterkingsfactoren (te) verschillend,
dit kan 'scheeftrekken' van de coordinaten tot gevolg hebben.
Oftewel -naast de knop- (onder,boven, opzij) zitten.
Het kan...

reddevil
Lid
Berichten: 1265
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 22:55:18 QuoteWijzig

Dan klopt er iets niet. Werkt perfect zonder het gemiddelde te nemen.
Welke waarde heb je op je scherm voor x of y als je van links naar rechts of boven naar onder gaat?

Kan zijn dat je draden moet wisselen van je touch scherm.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1437
Gepost op zaterdag 1 Februari 2014 05:03:44 QuoteWijzig

Ik moet mijn printje eens nalopen want de x en y waarden knipperen snel rond volgens mij 65 de rest staat op 00.

Update.:
Nope geen fout op de print.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 1 Februari 2014 05:10:06]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1437
Gepost op zaterdag 1 Februari 2014 12:28:54 QuoteWijzig

Het zal een belachelijk vraag zijn , maar als je die bescherm folie nog erop hebt zitten kan dat een behoorlijke invloed hebben, waardoor mijn waarden zo schommelen?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1437
Gepost op zaterdag 1 Februari 2014 17:03:49 QuoteWijzig

Opgelost.
Nu zit ik met het volgende in de eerste 2 regels geeft hij het volgende aan zonder dat ik iets aanraak.
56192 en 57216 wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?
Kan het zijn dat je ook vrij hard moet drukken en aan de hand van je sterkte dat je druk dat de waarde hierdoor veranderd?
draai ik pin 1 en 2 om dan werken ook de tellers van de onderste waarden alleen die steken ook vast op dezelfde waarden als ik daarop druk.

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 1 Februari 2014 17:07:09]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2846
Gepost op zaterdag 1 Februari 2014 19:33:38 QuoteWijzig

Wat was er nu mis?


Quote
Nu zit ik met het volgende in de eerste 2 regels geeft hij het volgende aan zonder dat ik iets aanraak.
56192 en 57216 wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?


Je touchscreen zal altijd wel een lek weerstand hebben welke je meet.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1265
Gepost op zaterdag 1 Februari 2014 19:45:36 QuoteWijzig

Je analoge ingangen zijn niet goed ingesteld. Je moet een waarde krijgen van 0 tot 1024. Eentje voor de x as en eentje voor de y as.

De folie speelt geen rol of die erop zit op niet.

Ook het drukken op je display speelt geen rol. Of je nu hard of zacht drukt de waarde mag bijna niet veranderen. Anders zou je geen gebied kunnen selecteren als de drukgevoeligheid ook een rol speelt. Je kunt namelijk niet 2 keer met dezelfde vinger dezelfde druk uitoefenen.




Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1437
Gepost op zaterdag 1 Februari 2014 19:58:53 QuoteWijzig

Uh ik heb dus nu alles terug gezet zoals je in de code hebt staan, precies dezelfde pinnen en alles.
Nu heb ik dus , wat ik eerder vermelde , de waarde op de eerste regel 55966 en op de 2de regel 57088.
De rest precies ook de waarde wat jij hebt.
Het begin stukje van jou code heb ik dus vervangen met die wat ik heb, ic enz.
Dit is dat stukje.:

Code
    Device = 18F4550
    Xtal = 20         'was 4

    Declare LCD_DTPort = PORTD
    Declare LCD_RSPin = PORTC.7
    Declare LCD_ENPin = PORTE.0
    Declare LCD_RWPin = PORTC.6
    Declare LCD_CS1Pin = PORTE.1
    Declare LCD_CS2Pin = PORTE.2
    Declare LCD_Type = Graphic
    Declare Internal_Font = On
    Declare Font_Addr = 0

    ;Declare SDA_Pin = PORTC.4
   ; Declare SCL_Pin = PORTC.3

    Declare Serial_Baud = 9600
    Declare Rsout_Pin = PORTC.6
    Declare Rsout_Mode = 0
    Declare Rsout_Pace = 1000
    Declare Rsin_Pin = PORTC.7
    Declare Rsin_Mode = 0

    

    Declare CCP1_Pin = PORTC.2
   ; Declare CCP2_Pin = PORTC.1

    Symbol T300 = 3313
    Symbol N300 = 3313 + $4000
    Symbol T600 = 1646
    Symbol N600 = 1646 + $4000
    Symbol T1200 = 813
    Symbol N1200 = 813 + $4000
    Symbol T2400 = 396
    Symbol N2400 = 396 + $4000
    Symbol T4800 = 188
    Symbol N4800 = 188 + $4000
    Symbol T9600 = 84
    Symbol N9600 = 84 + $4000

    Symbol OT2400 = 396 + $8000                     ' Open True
    Symbol OT1200 = 813 + $8000                     ' Open True
    Symbol OT9600 = 84 + $8000                      ' Open True
    Symbol OT300 = 3313 + $8000                    ' Open True

    Symbol ON2400 = 396 + $4000 + $8000             ' Open Inverted
    Symbol ON1200 = 813 + $4000 + $8000             ' Open Inverted
    Symbol ON9600 = 84 + $4000 + $8000              ' Open Inverted
    Symbol ON300 = 3313 + $4000 + $8000            ' Open Inverted

' Rsout / Serial Constants
    Symbol Home = 1
    Symbol Bell = 7
    Symbol BkSp = 8
    Symbol Tab = 9
    Symbol CR = 13

    Declare All_Digital = True                      ' Set PORTA and PORTE to all digital 

Declare Adin_Res 10                                     
Declare Adin_Tad 32_FOSC                           
Declare Adin_Stime 100                                    
TRISA = %00000011  
TRISB = %00000000
TRISC = %00000000
TRISD = %00000000
TRISE = %000
ADCON1 = %10000000   

Dim var1 As Word
Dim var2 As Word  
Dim var3 As Word 
Dim var4 As Word
Dim drukknopx1 As Byte
Dim drukknopx2 As Byte
Dim x As Byte
Dim y As Byte

Dim kolom As Byte
Dim rij As Byte
Dim drukknop As Byte



In de mainloop heb ik dan zoals jou.:

Code
MainLoop:

 

 PORTC.0 = 1;       naar aansturing a                                      
 PORTC.1 = 0;       naar aansturing b                                      
  
  DelayMS 5
  var1 = ADIn 0                            ; x lijn
  Print At 1,1, Dec5 var1


 
 
  PORTC.0 = 0;                                              
  PORTC.1 = 1;                                              

  DelayMS 5
  var2 = ADIn 1                            ; y lijn
Print At 2,1, Dec5 var2



Zoals je ziet heb ik poorten even met ; voorzien die eventueel iets zouden kunnen storen.
Zou mijn printje dan toch niet in orde zijn?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 1 Februari 2014 20:00:29]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1265
Gepost op zaterdag 1 Februari 2014 20:13:37 QuoteWijzig

Zet eens een potmeter tussen de 5V en de massa. Sluit de loper aan op 1 analoge ingang. Draai nu de potmeter van 0 tot 5V, Welke waardes krijg je nu op je scherm?


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1437
Gepost op zondag 2 Februari 2014 04:48:05 QuoteWijzig

Moet ik die 2 van van porta.0 en 1 van de touch print eruit halen?
Welke waarde moet die potmeter zijn?
Ik heb zelf , zonder op de bovenstaande vragen een 1 K potmeter erop gezet , als ik dan eraan draai beginnend bij 0V zijn de waarden als volgt (waarden schommelt af en toe.:

voltage = regel 1 - regel2
0V = 00000 - 00000
1V = 11968 - 10368
2V = 25728 - 23686
3V = 39360 - 35394
4V = 53120 - 47360
4.9V = 65472 - 53620


http://pascalbianca.blogspot.nl/
CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op zondag 2 Februari 2014 09:20:49 QuoteWijzig

die waarden heb ik ook op mijn display en ze staan ook zo ingesteld in mijn listing toch werkt het straings!!!

reddevil
Lid
Berichten: 1265
Gepost op zondag 2 Februari 2014 11:02:38 QuoteWijzig

Mijn waarde gaat van 0 tot 1024. Nu is die bij u niet juist ingesteld


Code
Declare Adin_Res 10                                      
Declare Adin_Tad 32_FOSC                            
Declare Adin_Stime 100  



Deze regels zijn dus niet juist.
Je analoge ingang is nu veel te gevoelig ingesteld. Je ziet zelf bij 1V hoeveel het schommelt. Dat moet echt stabiel zijn.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1437
Gepost op zondag 2 Februari 2014 11:07:34 QuoteWijzig

Oke , dus met die 3 regels moet ik gaan spelen.
@Cardan, heb je die cases dan ingesteld op jou waarden?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1265
Gepost op zondag 2 Februari 2014 11:15:44 QuoteWijzig

Of in de datasheet eens kijken hoe het voor jouw pic moet ingesteld worden.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2846
Gepost op zondag 2 Februari 2014 11:35:03 QuoteWijzig

Ik denk dat je ad converter op links uitlijnen staat. Je moet even in de datasheet kijken bij de ADCON registers. Ergens staat daar linkse of rechtse 10 bits gebruiken. Best zet je dat op de rechtse. Anders moet je 6x shiften naar rechts.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op zondag 2 Februari 2014 14:16:07 QuoteWijzig

das raar reddevil ik heb de zelfde waarden in men listing staan en toch zie ik ook 0 53000 staan @pascal ik heb dan de waarden uitgelezen en ze dan inderdaad in men case verwerkt maar is inderdaad vrij gevoelig he ik zoek eens uit hoe ik aan 1024 kom want ik heb de 3 regels ook zo staan in men listing

« 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 »

Active Topics

» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...
» Werkplaatsinrichting
» 2022
» De tuin.
» li-ion diepontlaadbev...
» Subaru Outback 2016

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.51126 sec.