SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 8
8 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > Grafische LC-display 122x32pixels
« 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 »
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op zondag 2 Februari 2014 16:40:08 QuoteWijzig

http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/39632c.pdf
p263
ADFM:A/D Result Format Select bit
1= Right justified
0= Left justified

ADCON2.7 = 1


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zondag 2 Februari 2014 17:10:06 QuoteWijzig

Nou wist niet dat het zo moeilijk was, als ik naar jullie kijk hadden jullie het zo , maar hier wilt het niet echt.
Heb nu dit als code.:

Code

        Declare Adin_Res 8 ;keuze mogelijkheid 0-8- 10 ; 10 waarde van RedDevil
        Declare Adin_Tad  64_FOSC;16_FOSC teveel schommelingen ; 32_FOSC teveel schommelingen waarde van RedDevil;64_FOSC bijna geen schommelingen
        Declare Adin_Stime 65535 ; 10000 ;100 waarde van RedDevil   
                                        
TRISA = %00000011 ;%00000011  
TRISB = %00000000
TRISC = %00000000
TRISD = %00000000
TRISE = %000
;ADCON1 = %10000000   
;aDCON2 = %10000000  
;ADCON2.7 = 1


Met de instellingen van die adin die ik nu heb staan zijn de waarde vrij stabiel, toch als ik harder druk veranderd de waarde.
Nu zijn de waarde zonder aan te raken 218 en 222.
Zet ik ADCON2.7 = 1 zoals @Stynus aangeeft krijg ik 3 en 3 te zien maar kom ook niet verder 5.

Dus ik moet zeggen het gaat niet echt gemakkelijk en hoe ik aan de waarde 1024 moet komen weet ik dus nu echt niet.
Ziet erna uitr dat @Cardan met hetzelfde probleem als ik zit.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op zondag 2 Februari 2014 17:43:05 QuoteWijzig

Wat krijg je nu met de potmeter met mijn code erbij?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zondag 2 Februari 2014 18:32:48 QuoteWijzig

Oke hierbij een nieuwe meting met jou code.

voltage = regel 1 - regel2
0V = 00000 - 00000
1V = 00190 - 00173
2V = 00401 - 00365
3V = 00619 - 00559
4V = 00833 - 00747
4.9V = 001023- 00907


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zondag 2 Februari 2014 18:44:39 QuoteWijzig

Maar even een vraag =je.
Hoe word die x-y as afgelezen vanaf dat scherm gewoon van links onder in de hoe zoals een normale grafiek?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zondag 2 Februari 2014 23:01:12 QuoteWijzig

Ik heb een stabile en juiste werking gevonden na lang testen en wisselen van pins, door het verhaal van Reddevil en Stynus dat ik moest testen met die potmeter en stynus code.
Ik heb wel niet die waarde van 1024 , maar mijn x en y assen zijn correct nu en staan op 0.
dus sta ik links onder staan beide op 0 - 0 en helemaal rechts boven 228 en 192, zonder enige schommelingen en ik kan drukken o hard als ik wil de waarde blijven hetzelfde.
Alleen de aansluiting van de bedrading die Reddevil heeft wilde hier gewoon niet werken , dus heb ik hiermee gespeel totdat ik de x-as en y-as correct had en met de code die Stynus gaf van die ADCON2.7 = 1 heb ik nu een stabile meting over het gehele glcd.

Nu om te testen wil ik een knop laten inkleuren als ik erop druk, moet ik dan 2 dezelfde beelden maken alleen 1 met de knoppen onbediend en dan 1 met betreffende knop of moet dat anders, zag namelijk dat ze bij een taal (weet niet meer welke) ze de knop als afbeelding in de code konden inladen, zodat niet steeds van het gehele beeld een afbeelding ingeladen moet worden.
Of zoals die van Reddevil met die draaiende pompen, zijn dan aparte afbeeldingen of 1 geheel scherm?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op zondag 2 Februari 2014 23:09:07 QuoteWijzig

ik heb al zitten testen en heb ooiit ook de waardes 1024 gehad maar weet verdraaid niet meer hoe ik dat deed ik sukkel enorm met de i2c die wil niet werken op men bord 18f4550 en dan al die instellingen in het reg om crazy van te worden hihih

Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op zondag 2 Februari 2014 23:36:54 QuoteWijzig

Welke I2C IC?

Is er soms 'n voorwaarde/volgorde van aansluiten, resp. poorten toewijzen t.a.v. de 4 aansluitingen van de touch-panel.
Ik bedoel je kunt bv. DRIVEB&DRIVEA tov.LEFT&BOTTOM (Resp. READ-Y-READ-X) verwisselen (softwarematig) aan de poorten.
Misschien zou je met EASYPIC board source files moeten vergelijken.

BTW. ik heb uiteindelijk de EASYCPIC 7 board in backorder staan, handig vanwege div. DIL's, ik hoop dat deze uitvoering 'gedraaide' voetjes hebben.

CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op maandag 3 Februari 2014 12:18:43 QuoteWijzig

ik heb de 3 de 5 en de 6 henk maar ik heb de i2c nodig om een sp5055 te sturen heb ik reeds op een 16f877 fijnloos laten werken nu niet meer met de 18f4550 het adres van de sp = $02

Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op maandag 3 Februari 2014 21:48:13 QuoteWijzig

Probeer eens met de I?C op slow te zetten. De klokfrequentie ligt bij de 18f4550 wss een stuk hoger.
Declare I2C_Slow_Bus On

Werkt het dan nog niet, probeer dan de signalen tussen de 877 en de 4550 eens te vergelijken op een scoop of logic analyser.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Maandag 3 Februari 2014 21:48:53]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op woensdag 19 Februari 2014 09:21:41 QuoteWijzig

Even een vraag.
De pin indeling van de glcd heb ik zo staan op mijn 18F4550.:

Code
Declare LCD_DTPort = PORTD
Declare LCD_RSPin = PORTC.7;PORTC.7
Declare LCD_ENPin = PORTE.0
Declare LCD_RWPin = PORTC.6 ;PORTC.6
Declare LCD_CS1Pin = PORTE.1
Declare LCD_CS2Pin = PORTE.2
Declare LCD_Type = Graphic
Declare Internal_Font = On
Declare Font_Addr = 0
High PORTB.5   'rst pin oftwel reset pin


Dit werkt zonder enige problemen.

Maar nu wil ik een 433mhz zender op mijn ic plaatsen en daar heb ik de RX en TX poort nodig.
Alleen zijn deze al in gebruik door de RS en RW pin.
Nu heb ik geprobeerd die 2 om te zetten naar een andere pin , en in de code naar bv. portc.4 en 5 (die zijn vrij), alleen dan werkt het scherm niet meer.
Hoe zou ik dat kunnen oplossen?
[update]
De RW pin werkt nu wel maar op portc.2 , maar die portc.7 krijg ik niet ergens anders aan de praat.

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Woensdag 19 Februari 2014 09:48:32]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op woensdag 19 Februari 2014 11:15:31 QuoteWijzig

In de PDF staat dat C4&C5 INPUT poorten zijn!
Dus andere poort(en) kiezen.

Waar is het complete schema, want gokken welke poorten er nog vrij zijn heeft geen zin.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op woensdag 19 Februari 2014 13:15:52 QuoteWijzig

PORTB.2 t/m 7 , PORTC.5 en 6 , PORTA.3 t/m 5 zijn nog vrij


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op woensdag 19 Februari 2014 17:18:57 QuoteWijzig

Dus proberen!

pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op maandag 24 Februari 2014 00:41:48 QuoteWijzig

Ik heb diverse pogingen geprobeerd.
Virtueel via Proteus zou de RS pin op PORTB.7 werken , maar doe ik dit in het echt doet de glcd raar.
Ik heb de Tris ervan op 0 staan , wat doe ik fout of wat vergeet ik of is dit niet correct in Proteus?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op maandag 24 Februari 2014 00:47:45 QuoteWijzig

Hangt je programmer er ook aan? Koppel die eens los en reset alles even (spanning af en terug op).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op maandag 24 Februari 2014 00:53:50 QuoteWijzig

Ja die hangt er inderdaad nog aan.
Zal het eens proberen.

[update]
Helaas niets.

Ik wil/moet namelijk PORTC6 & 7 vrij hebben voor mijn transmitter/receiver , is 1 van de twee namelijk bezet door iets anders werkt het niet.

Dit is het schema hoe het er nu uitziet.:


En dit is de code met instellingen.:

Code
Device 18F4550

Xtal 20
;USB aanpassing op de 18F4550
;On a Power-on Reset, these pins, except
;RC4 and RC5, are configured as digital
;inputs. To use pins RC4 and RC5 as digi-
;tal inputs, the USB module must be dis-
;abled (UCON<3> =0) and the on-chip
;USB transceiver must be disabled(UCFG<3> =1)
UCON.3 = 0 
UCFG.3 = 1
'Tris .  76543210 Register volgorde
TRISA=%00000000
;TRISB=%11111111
TRISC=%00000000
TRISD=%00000000
TRISE=%00000000
Declare All_Digital = TRUE  

;PORTA=0ORTB=0
;PORTC=0ORTD=0
    ;PORTE=0
Declare LCD_DTPort = PORTD
Declare LCD_RSPin = PORTC.7;PORTC.7
Declare LCD_ENPin = PORTE.0
Declare LCD_RWPin = PORTC.2 ;PORTC.6
Declare LCD_CS1Pin = PORTE.1
Declare LCD_CS2Pin = PORTE.2
Declare LCD_Type = Graphic
Declare Internal_Font = On
Declare Font_Addr = 0
High PORTB.5   'rst pin oftwel reset pin
        
Declare GLCD_STROBE_DELAY = 5                                                                     
Declare Optimiser_Level 3
'Set ports for I2C
;Declare SCL_Pin    = PORTB.1
;Declare SDA_Pin    = PORTB.0 ;Alias voor de SDA (Data) lijn
;!!!!!!!!BOVENSTAANDE SDA EN SCL DECKLARES WAT MET BUSIN WORD GEBRUIKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
;!!!!!!!!IS VERVALLEN OMDAT HBusIn WORD GEBRUIKT DIE HARDWAREMATIG DE POORTEN AL AANWIJST!!!!
Declare Hbus_Bitrate 400 ' Bits per second 100, 400, 1000 etc.
;The standard speed For the I2C bus is 100KHz. Some devices use a higher bus speed of
;400KHz. The above Declare allows the I2C bus speed To be increased Or decreased. Use this
;Declare with caution, As too High a Bit rate may exceed the Device's specs, which will result in
;intermittent transactions, Or in some cases, no transactions At all. The datasheet For the Device
;used will inform you of its bus speed. The default Bit rate is the standard 100KHz.
;Declare Slow_Bus On 

;Variabele declareren       

Dim A As Word
Dim B As Word


Declare Hserial_Baud = 9600                  ;Stel baud rate op 9600
;Declare Hserial_RCSTA = %10010000            ;Inschakelen, seri?le poorten en continue ontvangen
Declare Hserial_TXSTA = %00100000            ;Zenden en asynchrone modus inschakelen
Declare Hserial_Clear = On     
Clear : DelayMS 500 : Cls



Misschien overstappen naar een 18F4620 , deze heeft de usb functie niet waardoor ik iets meer kan wisselen met poorten.
Maar volgens mij moet die portB toch ook lukken als ik kijk op Google.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 24 Februari 2014 09:40:52]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op maandag 24 Februari 2014 12:12:23 QuoteWijzig


Quote
Maar volgens mij moet die portB toch ook lukken als ik kijk op Google.



Code
;TRISB=%11111111 



Tsja.

CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op maandag 24 Februari 2014 22:31:18 QuoteWijzig



ze zijn binnen de glcd 240*128 de eerste heb ik werkend nu alleen met orginele font dus word zoeken om mijn fonts er ook op te laten draaien hmmmmmmmmmmm

------
Automatische edit 2014-02-24 22:33:35, toevoeging:

sorry voor als het contrast niet goed is heb ik getrokken hier met een gsm anders zeer mooi zuiver en kadertje ook op 240*128 getekend


 
[Bericht gewijzigd door CARDAN op Maandag 24 Februari 2014 22:33:35]

pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op maandag 24 Februari 2014 23:51:28 QuoteWijzig


Quote
Henk (NL) schreef:

Quote
Maar volgens mij moet die portB toch ook lukken als ik kijk op Google.



Code
;TRISB=%11111111 



Tsja.



Tja @Henk maar dat heb ik allemaal al geprobeerd.
Ik ben alles na gegaan maar op op portC.7 werkt die alleen en dat vind ik vreemd.

@Cardan ziet er goed uit, mooi formaartje.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
« 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 »

Active Topics

» De gevolgen van een kl...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...
» Werkplaatsinrichting
» 2022

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.36248 sec.