SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 6
6 gasten
0 leden:
Forum > Computer > klein vraagje over cadsoft eagle
warfighter
Lid
Berichten: 13
Gepost op donderdag 4 Februari 2010 19:50:24 QuoteWijzig

hallo allemaal,
hoe krijg je als je een pcb hebt ontworpen een zwarte print wat nodig is
mvg,
niek
Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op donderdag 4 Februari 2010 19:54:37 QuoteWijzig

Wat bedoel je met "zwarte print wat nodig is"?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
warfighter
Lid
Berichten: 13
Gepost op donderdag 4 Februari 2010 20:02:53 QuoteWijzig

wat ik bedoel is het zwarte wat je op je koperlaag moet doen om te kunnen etsen . wat op de pcb komt ervoor

 
[Bericht gewijzigd door warfighter op Donderdag 4 Februari 2010 20:05:27]

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op donderdag 4 Februari 2010 20:08:47 QuoteWijzig

Dus als ik het goed begrijp (het blijft vaag) wil je weten hoe je je layout op sheet kan drukken?

Eerst zet je alle layers behalve de bottom layer (en eventueel de outline) uit. Dan druk je op print en daar selecteer je black. Als je nu print zijn de banen zwart.

Best zet je daar bij je printer settings de inkthoeveelheid ook nog op extra veel zodat de banen donkerder zijn.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
warfighter
Lid
Berichten: 13
Gepost op donderdag 4 Februari 2010 20:10:13 QuoteWijzig

maar er staan geen punten op waar ik moet boren?

alvast bedankt stynus en ik heb bewondering voor alles wat je doet en alle raad die je aan mensen geeft
 
[Bericht gewijzigd door warfighter op Donderdag 4 Februari 2010 20:11:30]

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op donderdag 4 Februari 2010 20:20:03 QuoteWijzig

De pads zijn normaal leeg (bij mij toch) dus dan weet je waar je moet boren.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
warfighter
Lid
Berichten: 13
Gepost op donderdag 4 Februari 2010 20:27:17 QuoteWijzig

ik zal het even in scannen wat ik uitgeprint heb: sorry voor de slechte kwaliteit

 
[Bericht gewijzigd door warfighter op Donderdag 4 Februari 2010 20:27:38]

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op donderdag 4 Februari 2010 20:59:55 QuoteWijzig

Je plaatje doet het niet.

Gebruik even het upload archief hier op de site .


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
warfighter
Lid
Berichten: 13
Gepost op donderdag 4 Februari 2010 21:01:03 QuoteWijzig

hier de foto:

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op donderdag 4 Februari 2010 21:01:58 QuoteWijzig

Ah dat bedoel je. Pads terug opzetten bij de layers (had ik niet aan gedacht daarstraks).

EDIT: en via's laat je best ook opstaan.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Donderdag 4 Februari 2010 21:02:42]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
warfighter
Lid
Berichten: 13
Gepost op donderdag 4 Februari 2010 21:42:52 QuoteWijzig

heel erg bedankt het werkt
resultaat:

Zatar
Lid
Berichten: 256
Gepost op maandag 8 Februari 2010 12:13:18 QuoteWijzig

Druk die wel af in't zwart of je krijgt een verkeerde belichting


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
warfighter
Lid
Berichten: 13
Gepost op maandag 8 Februari 2010 14:55:15 QuoteWijzig

i know dan ziet het er denk ik wel grappig uit

warfighter
Lid
Berichten: 13
Gepost op maandag 8 Februari 2010 21:00:38 QuoteWijzig

nog een vraagje.
hoe maak je de soldeer oppervlak groter. als jullie begrijpen wat ik bedoel?
als je het component erin steekt en dan moet solderen dan is nu dat plekje met koper heel erg klein.
 
[Bericht gewijzigd door warfighter op Maandag 8 Februari 2010 21:07:47]

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op maandag 8 Februari 2010 21:22:20 QuoteWijzig

Kan op 2 manieren:
-De makkelijke: Met de "wire" tool.
-In de lib gaan aanpassen. Maar dit heeft weer als nadeel dat ze ook breder worden waardoor het allemaal niet meer mooi past vind ik. (Ik laat ze daarom maar standaard).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
warfighter
Lid
Berichten: 13
Gepost op maandag 8 Februari 2010 23:03:17 QuoteWijzig

en hoe verander je de dikte van de koper banen. sorry voor zoveel vragen

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op dinsdag 9 Februari 2010 13:45:20 QuoteWijzig

Vanboven staat een dropdowmbox met width erbij. (ben van de namen niet zeker, zit in school en heb hier geen eagle.)


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be

Active Topics

» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» De tuin.
» ? => Mini kerstlan...
» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2023 SchemaTheek
Laadtijd: 0.24845 sec.