SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 10
10 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > VFD display aansturen
Kees
Lid
Berichten: 17
Gepost op maandag 1 Maart 2010 17:53:39 QuoteWijzig

Ik heb een 7 segments VFD display.
Hoe kan ik die het beste aansturen het is een NEC FIP4CGM9?[img]
pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op maandag 1 Maart 2010 18:51:09 QuoteWijzig

Toevallig van een microwave oven?
Ik kan zo nergens van dit onderdeel een datasheet vinden, wel waar je hem overal kan krijgen, maar ja das niet wat je zoekt
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 1 Maart 2010 18:55:27]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op maandag 1 Maart 2010 18:58:06 QuoteWijzig

Dat kan met een MAX6921 ( http://datasheets.maxim-ic.com/en/ds/MAX6921-MAX6931.pdf )

Voor de spanning van de filamenten enzo zal je een datasheet van het display moeten zoeken.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Kees
Lid
Berichten: 17
Gepost op maandag 1 Maart 2010 21:22:50 QuoteWijzig

Goeden avond allemaal.
Hij komt inderdaat uit een microwave en word uitgestuurd door een D7538AC micro controller.
Volgens de omschrijving is dit een controler met een FIP driver.
Je kan duidelijk zien dat er boven de segmenten een soort rooster zit dat waarschijndelijk met een bepaalde spanning spanning moet worden aangestuurd.
Maar bij jullie is ook niet bekend hoe dit moet worden aangestuurd ?

Mvg Kees

Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op maandag 1 Maart 2010 22:31:41 QuoteWijzig

Daarvoor heb je de datasheet nodig. Je hebt een "gloeispanning" van een paar volt (waarde staat in de datasheet). De andere pinnen stuur je via die max ic of je originele controller aan met een hoge spanning. Zal een 50V zijn denk ik.

Hier staat nog wat uitleg: http://hem.passagen.se/communication/vfd.html


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Kees
Lid
Berichten: 17
Gepost op dinsdag 2 Maart 2010 09:11:43 QuoteWijzig

Stynus, hartelijk dank voor je antwoorden.
Ik zel hem voorlopig maar opbergen.

Mvg Kees


Active Topics

» De gevolgen van een kl...
» De tuin.
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.32076 sec.