SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 15
15 gasten
0 leden:
Forum > Voedingen > 12v accu opladen
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op woensdag 29 September 2010 19:47:00 QuoteWijzig

Ik last in mijn elektriciteitsleer boeken dat je een accu met een grotere spanning oplaad, omdat er een inwendige weerstand in zit. Ik heb uit een oude brandmeld-centrale een trafo van 19v 7a en hij laadde volgens mij 1 12v accu. Kan ik met die trafo een 12v accu opladen? zonder dat er iets meer mis gaat ?
Stynus
Admin
Berichten: 2842
Gepost op woensdag 29 September 2010 22:42:05 QuoteWijzig

Zat er geen printplaat tussen met een PB137 erop ofzo?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op vrijdag 28 Januari 2011 14:30:57 QuoteWijzig

Nu heb ik een 12 v/240mA trafo. Ook heb ik accu's van 3,6 v/ 4000mAh en deze accu zijn van 3 cellen gemaakt. Ik wil 10 cellen gebruiken om zo aan een accu van 12v te komen. Wat ik nu eigenlijk wil is dat ik die 12v accu van 10 cellen met die trafo oplaad, maar kan ik dat er gewoon op aansluiten. En hoelang gaat dat duren.

Stynus
Admin
Berichten: 2842
Gepost op vrijdag 28 Januari 2011 17:52:09 QuoteWijzig

3,6 v klinkt als lipo ofzo? Is gevaarlijk om zelf een lader voor te bouwen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op vrijdag 28 Januari 2011 21:27:07 QuoteWijzig

Het is een accu dat van 3 losse 1,2 volt cellen is gemaakt. Het komt uit een noodverlichting.

Stynus
Admin
Berichten: 2842
Gepost op zaterdag 29 Januari 2011 10:52:13 QuoteWijzig

Ok, nicd of nimh dan? Die kan je gedurende 14u laden met 1/10de van hun capaciteit.

De spanning moet je begrenzen op 1,5V-1,55V per cel. Maar de stroom is belangrijker, die spanning bereik je toch pas nadat de accu volledig vol is.

Je kan die doen met 2* LM317. De eerste als spanningsbron ingesteld en de tweede als stroombron erachter.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op zaterdag 29 Januari 2011 20:21:15 QuoteWijzig

Het is een nicd.


Active Topics

» Werkplaatsinrichting
» Show je mini projecten
» 2022
» De tuin.
» li-ion diepontlaadbev...
» Subaru Outback 2016
» Schema voor voeding me...
» 24 volt naar 12 volt?
» ? => Mini kerstlan...
» Lengteaanslag verstekzaag

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.14604 sec.