SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 14
14 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > led lamp op condensator
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op maandag 25 Oktober 2010 19:51:57 QuoteWijzig

Hallo,

Als ik spanning op een condensator zet en dan een ledje op aansluit dan geeft het ledje in een korte tijd veel licht. Als je meerdere condensatoren parallel zet en dan er spanning op zet met een weerstand in serie dan geeft de led minder, maar veel langer licht. Heeft iemand een idee hoe ik dit het beste kan maken om zo lang mogelijk licht te houden. Ik dacht hieraan omdat je bij heel veel oude printplaten die je niety meer gebruikt condensatoren hebt en ze dus hier voor kunt gebruiken.
Stynus
Admin
Berichten: 2842
Gepost op maandag 25 Oktober 2010 20:21:10 QuoteWijzig

Het beste kan je een goldcap nemen, die hebben een enorm grote capaciteit in een kleine behuizing. Het nadeel is wel dat ze maar een lage spanning mogen hebben, maar aangezien leds geen grote spanning nodig hebben is dat hier geen groot probleem.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Zatar
Lid
Berichten: 256
Gepost op dinsdag 26 Oktober 2010 19:54:08 QuoteWijzig

Kheb er zo eentje met'n goldcap liggen. 1 led, goldcap en dan een spoel waar'n permanentmagneet tussen zit. Schudden = opladen. Werkt behoorlijk goed!


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op vrijdag 29 Oktober 2010 22:15:09 QuoteWijzig

Zou je er een foto van willen maken en laten zoen hoe dat er uit ziet?

jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op vrijdag 29 Oktober 2010 23:26:15 QuoteWijzig

Zo dacht ik het een beetje te maken 8 condensatoren van 10v 470uf 1 kleine motor uit een cassette speler 1 witte led(of meer)4 diode's of 1 gelijkrichtingsbrug en een schakelaar.

Als ik dan aan de motor draai wordt de wissel spanning omgezet in gelijkspanning en wordt het op de condensatoren opgeslagen en als ik de schakelaar in druk dan krijg ik licht.

Stynus
Admin
Berichten: 2842
Gepost op zaterdag 30 Oktober 2010 00:11:57 QuoteWijzig

Je hebt ook nog een voorschakelweerstand nodig bij je led.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be

Active Topics

» Werkplaatsinrichting
» Show je mini projecten
» 2022
» De tuin.
» li-ion diepontlaadbev...
» Subaru Outback 2016
» Schema voor voeding me...
» 24 volt naar 12 volt?
» ? => Mini kerstlan...
» Lengteaanslag verstekzaag

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.09092 sec.