SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 16
16 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Door pieper maken.
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op donderdag 11 November 2010 21:17:37 QuoteWijzig

Hallo ik het een 6 v buzzer en ik wil er een blok batterij op aansluiten, als ik de 2 test draden tegen elkaar aan houd dan moet hij afgaan. En nu is mijn probleem dat ik er een weerstand tussen moet doen, maar ik weet niet meer hoe ik dat moet uit rekenen en moet aansluiten om de spanning te verlagen naar 6 volt die de buzzer nodig heeft. Zou iemand mij kunnen helpen. IK haal steeds van alles door elkaar vanwege een drukke chaotische week. Alvast bedankt voor de hulp.
Flupke
Lid
Berichten: 297
Gepost op donderdag 11 November 2010 22:09:23 QuoteWijzig

Een zener dioden zal ook wel lukken.
3V1 ofzo, 0.4w

jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op woensdag 17 November 2010 20:27:16 QuoteWijzig

Kan dat niet met een weerstand? Ik dacht in serie of zo eerst kijk ik hoeveel ohm de buzzer en dan neemt ik een weerstand met de helft van die waarde. Zo bedoel ik het: Buzzer is 10 Ohm en een weerstand in serie met 5 Ohm.

reddevil
Lid
Berichten: 1264
Gepost op woensdag 17 November 2010 20:35:38 QuoteWijzig

Dat kan je eens proberen, als de buzzer het zefde geluid maakt als op 6 v zal hij niet direct stuk gaan.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op woensdag 17 November 2010 20:53:28 QuoteWijzig

dan staat er toch 6 volt op de buzzer en 3 volt op die weerstand? of moet ik de weerstand in parallel zetten?

en anders gebruik ik 4 batterijen van 1,5 v.

reddevil
Lid
Berichten: 1264
Gepost op woensdag 17 November 2010 21:18:08 QuoteWijzig

De weerstand in serie zetten, zo staat er 6V op de buzzer en 3V op de weerstand.
Je kan ook beter 4 batterijen van 1,5 V gebruiken zoals je al aangeeft.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op woensdag 17 November 2010 22:37:43 QuoteWijzig

Dus beide mogelijkheden kunnen?

reddevil
Lid
Berichten: 1264
Gepost op woensdag 17 November 2010 22:39:44 QuoteWijzig

Ja.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op woensdag 17 November 2010 22:58:31 QuoteWijzig

Maar kan er ook iets verkeerd gaan als ik de optie van de weerstand gebruik?

reddevil
Lid
Berichten: 1264
Gepost op woensdag 17 November 2010 23:08:25 QuoteWijzig

Nee, als je zeker bent dat de weerstand van de buzzer 10 ohm is, wat ik betwijfel.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op woensdag 17 November 2010 23:11:05 QuoteWijzig

Dat is hij niet, maar dat was een voorbeeld. Ik ga het morgen eerst even meten. Maar heel erg bedankt voor je hulp.

reddevil
Lid
Berichten: 1264
Gepost op woensdag 17 November 2010 23:12:10 QuoteWijzig

Dacht het al.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op donderdag 18 November 2010 16:03:08 QuoteWijzig

Ik kon niks meten. Dus dan maar de 4 batterijen van 1,5 volt.

Stynus
Admin
Berichten: 2842
Gepost op donderdag 18 November 2010 16:19:25 QuoteWijzig

Bedoel je geen weerstand meten? Dat kan kloppen, er zit meestal een pi?zo plaatje in een pieper en dat heeft een oneindige weerstand. Wat je dan kan doen is een amp?re meter in serie zetten en op een labvoeding hangen (die op 6V is ingesteld). Met die stroom kan je dan de weerstand berekenen. R = U/I
Maar het kan zijn dat dit niet 100% goed gaat werken aangezien de stroom niet constant is. Dan kan je idd beter 4x1,5 bat in serie zetten. (Of een 7806 gebruiken)


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1264
Gepost op donderdag 18 November 2010 19:34:01 QuoteWijzig

Heb net de test gedaan, je kan inderdaad hem niet meten. Weet ik ook weer al. Dan heb ik er eentje aan de voeding gehangen om te testen, een van 5V op 9V, na 1 minuut ben ik gestopt, hij was niet stuk maar maakte een helse toon. Dan getest met een serie weerstand op 9V en bij 330 ohm werkte hij perfect. Mocht hij bij jou niet werken met die weerstand, als die te hoog is werkt hij niet, kun je deze verlagen tot de gewenste waarde.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?

Active Topics

» Werkplaatsinrichting
» Show je mini projecten
» 2022
» De tuin.
» li-ion diepontlaadbev...
» Subaru Outback 2016
» Schema voor voeding me...
» 24 volt naar 12 volt?
» ? => Mini kerstlan...
» Lengteaanslag verstekzaag

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.16101 sec.