SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 2
2 gasten
0 leden:
Forum > Computer > Programma's Maken
[1] 2 »
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op maandag 20 December 2010 23:15:28 QuoteWijzig

Hallo,

Ik heb even een vraagje:

Is er een programma waarmee je programma's kunt maken. En die dan bijvoorbeeld kunt opslaan als .exe?

Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
calichio
Lid
Berichten: 439
Gepost op dinsdag 21 December 2010 00:03:36 QuoteWijzig

Met visual-basic 6.0 heb ik een boekhoudprogramma ontworpen en er nadien een .exe bestand van gemaakt, het werkt toch al enkele jaren zonder problemen.
screenshot:


Van deze site heb ik alles geleerd.
http://www.naparansoft.cjb.net/ />
 
[Bericht gewijzigd door
calichio op Dinsdag 21 December 2010 00:11:50]

pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op dinsdag 21 December 2010 08:14:04 QuoteWijzig

Ik gebruik al jaren visual basic.
Begonnen met Vb6 toen naar VB2005 en nu al een tijd VB2010.
Heb al diverse software programma's voor het werk van reken tot boekhouding en voor de vrouw van mij een bank programma.

Je kunt in de nieuwe versies kiezen of je het programma naar exe wilt zetten voor een x86 of x64 systeem.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op dinsdag 21 December 2010 20:19:03 QuoteWijzig

Ik gebruik visual basic 2010. Die kan je gratis downloaden van de micrcosoft site.
http://www.microsoft.com/express/Downloads/


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 21 December 2010 22:06:28 QuoteWijzig

Heel erg bedankt allemaal!

Ik had laatst Visual C++ Gedownload maar ik kwam daar geen wijs uit Ik ben nu Visual Basic 2010 aan het proberen.


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 21 December 2010 22:59:10 QuoteWijzig


Quote
calichio schreef:
Met visual-basic 6.0 heb ik een boekhoudprogramma ontworpen en er nadien een .exe bestand van gemaakt, het werkt toch al enkele jaren zonder problemen.
screenshot:


Van deze site heb ik alles geleerd.
http://www.naparansoft.cjb.net/ />



Zou ik misschien dat programmatje mogen hebben lijkt me wel handig als ik n bedrjifje wil opzetten dadelijk


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op woensdag 22 December 2010 19:18:41 QuoteWijzig

Ik heb net iets geprogrammeerd. mn 3de progje denk ik Maar nu heb ik er een gemaakt die wachtwoorden veranderd. Hetzelfde wat ik in Commandprompt doe, heb ik daar nu ingezet maar dan net wat anders.
Maar nu start 3x cmd op met elk een ander scherm. Hoe kan dit?
 
[Bericht gewijzigd door MitchTheChief op Woensdag 22 December 2010 19:21:32]


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op woensdag 22 December 2010 19:31:50 QuoteWijzig

Mijn glazen bol is helaas kapot. Post daarom even je code.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op woensdag 22 December 2010 19:39:02 QuoteWijzig

Daar ou ik eigenlijk al in mn andere berichtje doen, maar tien deed hij raar


Code
Shell ("C:WindowsSystem32cmd.exe")
Sendkey.send ("Net User ")
SendKey.send ("(Textbox1.text)")
SendKey.send (" *")
SendKey.send ("{ENTER}")
SendKey.send ("(Textbox2.text)")
SendKey.send ("{ENTER}")
SendKey.send ("(Textbox2.text)")
SendKey.send ("{ENTER}")


 
[Bericht gewijzigd door MitchTheChief op Woensdag 22 December 2010 19:39:21]


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op woensdag 22 December 2010 19:40:38 QuoteWijzig

Bij Shell zitten er ook nog tussen de woorden enzo.

Alleen die weergeeft die niet. Bij de derde send key staat: (" *" met nog een )
 
[Bericht gewijzigd door MitchTheChief op Woensdag 22 December 2010 19:41:45]


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op woensdag 22 December 2010 19:47:32 QuoteWijzig

Probeer eens met alles in 1 SendKey.send te zetten. Met & plak je meen ik dingen aan elkaar in visual basic.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op woensdag 22 December 2010 19:48:29 QuoteWijzig

ok. Ik zal het even proberen

EDIT: Werkt nog steeds niet. krijg nu weer 3 CMD schermen


Code
 Shell("C:windowsSystem32cmd.exe")
        SendKeys.Send("Net User" & "(Textbox1.text)" & " *")



Ik heb de oplossing: Gebruik
Quote
System.Diagnostics.Process.Start("C:windowsSystem32cmd.exe"



Alleen nu krijg ik de tekst van de textbox er neit er in
 
[Bericht gewijzigd door MitchTheChief op Woensdag 22 December 2010 20:04:55]


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op woensdag 22 December 2010 20:05:57 QuoteWijzig

[quote=MitchTheChief]ok. Ik zal het even proberen

EDIT: Werkt nog steeds niet. krijg nu weer 3 CMD schermen

EDIT2: het is me geluk. Maar ik kom er nu achter dat het op de computer waar ik m gemaakt heb alles goed werkt.
maar als ik de .exe bestanden op mn USB Stick zet,en dan op een andere pc open, dat hij het dan niet goed doet. Dat krijg ik allemaal van die CMD schermen (wat ik eerst ook had)
 
[Bericht gewijzigd door MitchTheChief op Woensdag 22 December 2010 22:42:26]


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op vrijdag 24 December 2010 10:30:34 QuoteWijzig

als je die aanroep van cmd weglaat wat doet hij dan?
Die senkeys geeft normaal al aan dat hij in cmd moet werken.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 24 December 2010 10:32:27]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op vrijdag 24 December 2010 14:55:33 QuoteWijzig

Oke. ik ga het even proberen. Maar weet jij toevallig ook hoe je VB op Enter laat drukken? Zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen?

EDIT: Nee. Werkt niet. ik moet echt eerst CMD Opstarten
 
[Bericht gewijzigd door MitchTheChief op Vrijdag 24 December 2010 15:10:56]


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op vrijdag 24 December 2010 15:51:10 QuoteWijzig

Je kan de asci code daarvoor gebruiken. Is nr 13 als ik het me goed herrinner. Asc(13) wordt het dan.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op vrijdag 24 December 2010 18:50:58 QuoteWijzig

Maar moet er dan nog iets voor of alleen: Asc (13)


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op vrijdag 24 December 2010 19:04:28 QuoteWijzig

Zoiets: SendKey.send (Asc (13))


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op vrijdag 24 December 2010 19:13:36 QuoteWijzig

oke bedankt! Weet jij misschien een opossing voor die 3 cmd schermen? als ik het progje open op de pc waar ik m gemaakt heb gaat alles goed. Maar als ik m ergens anders oipen krijg ik 3 cmd schermen


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op vrijdag 24 December 2010 19:30:19 QuoteWijzig

Nee, ik heb geen ervaring met dat sendkey command.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op vrijdag 24 December 2010 19:32:07 QuoteWijzig

Oke. En ik had een bug gevonden. Denk ik kijk maar in de bug report topic


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
[1] 2 »

Active Topics

» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» De tuin.
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.2044 sec.