SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 3
3 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Wie weet was dit is?
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op donderdag 14 Juli 2011 13:42:02 QuoteWijzig

Ik heb hier een apparaatje.

Omdat de foto's niet erg goed zijn heb de tekst wat op de bovenkant staan na gemaakt. Weet iemand was dit is en precies doet en hoe ik het moet aansluiten? Ik weet dat 24 v op de 24v+ moet de min op 0v en dat A1 en A2 met een relais te maken heeft.
 
[Bericht gewijzigd door jeffrey_om op Donderdag 14 Juli 2011 13:45:07]
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op donderdag 14 Juli 2011 17:04:43 QuoteWijzig

Een display waar je via een seri?le interface cijfers op kan zetten.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op zaterdag 16 Juli 2011 00:10:41 QuoteWijzig

Kan iemand uitleggen wat die codes betekenen zoals rxd en txd en alle andere codes? Weet iemand waarvoor ik dit kan gaan gebruiken? Het lijkt mij leuk om hiermee een projectje te doen.

Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op zaterdag 16 Juli 2011 09:58:25 QuoteWijzig

Rxd is de pin waar de data op binnenkomt. Txd waar die op vertrekt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op vrijdag 22 Juli 2011 16:24:47 QuoteWijzig

IK heb een beetje op het internet gezocht. Ik ga de voeding en het gedeelte van rs 232. hoe kan ik er straks dingen op zetten? heb ik daar een programma voor nodig?
 
[Bericht gewijzigd door jeffrey_om op Vrijdag 22 Juli 2011 20:01:21]

Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op zaterdag 23 Juli 2011 11:03:14 QuoteWijzig

Je zou hem met je compoort van je pc kunnen verbinden en in hyperterminal wat cijfers typen en kijken of ze verschijnen op het display.
Op het etiket staat hoe je de instellingen voor de verbinding kan checken/instellen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op zondag 24 Juli 2011 13:58:25 QuoteWijzig

Ik heb wat geprobeerd maar er gebeurd niks. Eerst moet ik een naam met een icon opgeven en dan de data invoeren. Zou iemand mij kunnen helpen.

Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op zondag 24 Juli 2011 16:30:30 QuoteWijzig

Heb je op het display eerst de instellingen bekeken (of verandert naar wat je bij hyperterminal gebruikt)? Heb je alle 5 de kabels die het display nodig heeft voor de interface aangesloten aan de pc?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op zondag 24 Juli 2011 22:33:43 QuoteWijzig

Ik heb alles aangepast zo als het hoort ik heb maar 4 draden gebruikt. Geen com omdat ik niet weet op welke draad hij hoort. En als ik alles heb ingesteld moet ik dan cijfer intypen? En in het begin moet ik een icoon aanklikken. Maakt het nog uit welke.

Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op maandag 25 Juli 2011 00:46:04 QuoteWijzig

Com moet aan massa (pin 5 meen ik).
Die icoontjes maakt niet uit welke.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op maandag 25 Juli 2011 19:09:53 QuoteWijzig

Ik heb wat geprobeerd. Eerst kon ik tekst typen. nu kan ik niks zien op de pc als ik typ. Weet je misschien nog iets?

Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op dinsdag 26 Juli 2011 11:23:53 QuoteWijzig

Klopt dat je niks ziet. Je ziet namelijk alleen wat dat ding terug stuurt. (Of je moet local echo aanzetten).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op dinsdag 26 Juli 2011 19:41:43 QuoteWijzig

Hoe doe ik dat? Toch niet in hyperterminal?

Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op woensdag 27 Juli 2011 10:51:41 QuoteWijzig

Wel. File->Properties->Settings->ASCII setup
"Echo typed characters locally" aanvinken

En als dit je niet lukt dan raad ik je aan dat ding een paar jaar in de kast te leggen totdat je meer ervaring hebt. Dan kom je opeens vanzelf wel een toepassing tegen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op woensdag 27 Juli 2011 18:55:13 QuoteWijzig

Zou je het graag in de Nederlandse versie willen doen? Ik heb namelijk de Nederlandse.Ik ben t/m asii setup gekomen en heb allebei bij verzenden aan gevinkt.


Active Topics

» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» De tuin.
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.17096 sec.