SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 4
4 gasten
0 leden:
Forum > Computer > Defecte Monitor
[1] 2 »
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 2 Augustus 2011 23:55:57 QuoteWijzig

Hallo,

Ik heb een monitor van LG. De Flatron W2234s-BN.

Maar het probleem is dan hij niet meer aan gaat.
Het lijkt zelfs of er gewoon geen stroom op komt te staan.

Weten jullie wat er mis is of wat ik moet proberen?

Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Pyro-Brad
Lid
Berichten: 251
Gepost op woensdag 3 Augustus 2011 10:46:21 QuoteWijzig

Pak aller eerst gewoon eens een andere voedingskabel waarvan je weet dat die het 100% doet!

Is het langer dan 2 jaar geleden dat je de monitor gekocht hebt?
Nee: Opsturen naar de fabrikant om te laten maken.
Ja: Zelf eens open schroeven en gaan meten aan de voeding.


nu nog het nubke van schematheek :p
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op woensdag 3 Augustus 2011 12:29:14 QuoteWijzig

Bedankt voor je reactie

Ik heb al verschillende kabels geprobeerd maar nog steeds geen resultaat.

De monitor is al ouder dan 2 jaar.
Moet ik dan de elco's meten, of moet ik nog naar andere componenten kijken?


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op woensdag 3 Augustus 2011 17:50:20 QuoteWijzig

Kijk eerst de zekering al maar eens na. En dan of er geen bolle elco's in de voeding staan.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op donderdag 4 Augustus 2011 01:50:35 QuoteWijzig

De voeding ziet er volgens mij goed uit, en er zijn geen bolle elco's.

Er is me alleen wel 1 ding opgevallen:





 
[Bericht gewijzigd door MitchTheChief op Donderdag 4 Augustus 2011 01:50:48]


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op donderdag 4 Augustus 2011 18:37:19 QuoteWijzig

Nameten of de waarde nog klopt. (Maar wss wel, weerstand wordt gewoon erg warm.)


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op donderdag 4 Augustus 2011 21:42:00 QuoteWijzig

Heb de weerstand even getest, maar mijn wijzer gaat helemaal naar rechts. Buiten de schaallijn.

Hoe mijn multimeter eruit ziet (Wijzer staat niet op de meting)





Ik heb gemeet op: x10 Ohm en op x1k ohm


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op donderdag 4 Augustus 2011 21:50:36 QuoteWijzig

Je hebt de weerstand toch minstens aan 1 kant los gehaald voor je ging meten?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op vrijdag 5 Augustus 2011 16:56:59 QuoteWijzig

Heb op mn stageplek gevraagt of ze voor mij even wilden meten met hun multimeter. (Digitale)

Zij zeggen dat de weerstand, de zekering en de elco's goed zijn.
Ze zeggen ook dat het probleem misschien ligt bij de transistoren.

Edit: Heb ook een voeding gevonden op een website gevonden. Ik heb een mail gestuurd of ze ook naar Nederland verzenden.

Zo'n voeding kost nog geen ?25,-
(http://www.eceveryday.com/index.php?main_page=product_info&products_id=69)
 
[Bericht gewijzigd door MitchTheChief op Vrijdag 5 Augustus 2011 20:26:42]


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op vrijdag 5 Augustus 2011 23:51:30 QuoteWijzig

Maar ben je al wel zeker dat de voeding de oorzaak is? Dat die print wat verkleurd is zegt namelijk niks.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op zaterdag 6 Augustus 2011 00:41:06 QuoteWijzig

Het lampje van de monitor gaat ook niet branden.
Het enige manier dat hij stroom kan krijgen is door de voeding omdat er maar 1 draad daar naartoe gaat.

Ik zou hem wel is weer terug in elkaar zetten en het dan weer proberen.
 
[Bericht gewijzigd door MitchTheChief op Zaterdag 6 Augustus 2011 01:19:24]


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op zaterdag 6 Augustus 2011 22:41:33 QuoteWijzig

Hier is het toevallig hetzelfde probleem http://www.circuitsonline.net/forum/view/93917

Meet anders eens die SCHTKY na, zoals in die link.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op zaterdag 6 Augustus 2011 23:41:59 QuoteWijzig

Dankjewel! Ik zou ze even gaan testen. Moet ik trouwens bij het testen de stroom erop laten? En hoe test je zo'n Mosfet?


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op zondag 7 Augustus 2011 03:29:49 QuoteWijzig

heb op Circuits Online gelezen dat je een "Mosfet" kan testen door met een multimeter de Gate naar de Souce moet meten, en van de Gate naar de Drain.

Als hij 0 ohm aangeeft, is hij kapot.
Ik moet Ohm meten, dus de stroom moet eraf.

Klopt dit allemaal?


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
Stynus
Admin
Berichten: 2853
Gepost op zondag 7 Augustus 2011 10:17:21 QuoteWijzig

Ja, en los solderen. Anders meet je de rest van de print mee.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op zondag 7 Augustus 2011 19:41:53 QuoteWijzig

Heel erg bedankt! Ik heb een desoldeer pompje besteld, maar die krijg ik pas volgende week binnen.

Ik kan pas Dinsdag naar mn stageplek om te desolderen en te testen. Daarna laat ik wel iets weten.

Als de Mosfet kapot is, kan ik m als goed is bij Conrad bestellen.
Heb trouwens wel gezien dat okal heb je iets kleins, toch ?6,95 verzendkosten betaald. En dat is eigenlijk wel vervelend.


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op zondag 7 Augustus 2011 20:26:32 QuoteWijzig

Als je de nieuws brief wilt of lid word krijg je 5 euro korting. Dat heb ik ook gehad bij een soldeerstation. En als je een copon code invoert krijgt je ook korting. Je kunt dat gewoon op internet vinden.

MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op dinsdag 9 Augustus 2011 13:19:26 QuoteWijzig

Heb net de Mosfet ge-desoldeerd zoals op die site staat.
Ik heb m getest, en inderdaad geeft hij helemaal niks aan.

Maar ik ben bij Conrad gezocht naar de Mosfet d804, maar die kan ik daar niet vinden.

( om precies te zijn: SB1060FCT 150V/10A ITO2 20)
 
[Bericht gewijzigd door MitchTheChief op Dinsdag 9 Augustus 2011 18:14:41]


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op vrijdag 7 Oktober 2011 21:16:05 QuoteWijzig

Hallo Mensen,

Ik heb vandaag mijn voeding gekregen voor in het scherm.
Maar helaas doet hij het nog steeds niet. Waarschijnlijk zit het probleem in het paneeltje met de VGA aansluiting. Er gaat namelijk een kabel vanuit doe voeding naar dat paneeltje toe en daarna naar de aan/uit knoppen + leds.

Nu weet ik wel dat de voeding 100% goed is.
Alleen ik kan nergens aan zo'n paneel komen die ik nodig heb.

Weten jullie misschien iets?


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op vrijdag 7 Oktober 2011 22:15:20 QuoteWijzig

Heb je mischien een foto. En probeer de soldeer verbindingen eens te verhitten. Ik heb ook wel eens gehad dat ik een slechte soldeer verbinding had.

MitchTheChief
Lid
Berichten: 173
Gepost op vrijdag 7 Oktober 2011 23:54:15 QuoteWijzig

Zou morgen even foto's maken. Maar van dat verhitten.... kan ik dat gewoon met een Fohn doen? en hoe lang ong?


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
[1] 2 »

Active Topics

» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» De tuin.
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.33115 sec.