SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 8
8 gasten
0 leden:
Forum > Computer > PC Probleem
Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op zondag 9 Oktober 2011 18:41:43 QuoteWijzig

Ik zit met een probleem en ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen
heb een PC HP Pavilion die ik terug wil herstarten maar ik krijg alleen op het scherm
te lezen Operating System not found , ik weet niet welke versie men daar voor gebruikt heeft
en wat er mede gebeurd is weet iemand hoe ik het kan opzoeken
de versie die daar voor gebruikt is win 98 , xp , of vista
nu wil ik die terug in orde maken voor mijn vrouw en ik had daar graag hulp bij gehad van Julie
Beste dank op voorbaat
Gr

pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op maandag 10 Oktober 2011 07:37:01 QuoteWijzig

Die melding Operating System not found houd in dat hij dus geen besturings systeem kan vinden.
In principe maakt het helemaal niet uit welke versie je erop zet want dat is uiteraard een keuze die jezelf kan maken aan de hand van de systeem eisen wat die pc heeft.
Maar zit op die pc geen sticker met serie nummer van betreffende windows versie? meestal zit die links of rechts onder aan de zijkant of bij enkele modellen aan de binnen kant.

Wat je ook kunt doen is het type nummer van HP Pavilion in google typt dat je ook al kunt zien met welke windows systeem hij geleverd word.
Ik geef een voorbeeld.
Als je een HP Pavilion Slimline s3200 zou hebben en typ het in google , zie je dat hij geleverd word met windows Vista, maar als ik dan zou kijken naar de systeem eisen, zou je ook eventueel windows 7 erop kunnen zetten.

Dus zoals ik al eerder vermelde , die keuze kun je dus helemaal zelf maken.

De oorzaak kan vele dingen zijn, dus de exacte boosdoener zou ik zo niet kunnen zeggen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op maandag 10 Oktober 2011 17:59:44 QuoteWijzig

Bedankt voor uw antwoord
Wat ik wel kan zien dat het een HP Pavilion is
Het betreft een HP Pavilion dv9700 en de versie die er opgestaan heeft is Windows Vista Home Premium
dat stond er op achterkant nog op
het toestel heb ik voor een lage prijs op de markt gekocht zonder te weten of het werkte
en wat betreft 32 of een 64 bit dat kan ik niet vinden , maar aangezien het een Vista is vermoed ik 64bit
geen cd rom of recovery cd , ik heb nog wel een XP Professional liggen gaat dat daar mede ?
Gr

pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op dinsdag 11 Oktober 2011 12:47:14 QuoteWijzig

Nou als het vista is hoef het niet perse 64 Bit te zijn maar als ik naar de systeem inhoud kijk zou hij volgens mij 64 bit kunnen draaien en zelf de w7 versie.
Xp zou er gewoon op moeten kunnen in jou geval.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op dinsdag 11 Oktober 2011 18:47:21 QuoteWijzig

Gaat niet , niets werkt daarop ik krijg alleen te zien op het scherm
bij het opstarten Ongeldige Systeemdiskette vervang de... en druk op een toets maar daar zit geen floppy in er zit niets in ?


Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op dinsdag 11 Oktober 2011 19:49:11 QuoteWijzig

Opstarten van cd-rom en dan installeren.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op donderdag 13 Oktober 2011 17:04:36 QuoteWijzig

het is eender welke schijf ik gebruik om een Fdisk of een Format te doen dat gaat niet , telke malen krijg ik antwoord ( gebruik een andere schijf )
ik kan alleen een schijf gebruiken waarop windows 98 opstaat , en dan kan ik maar alleen fdisk doen en een format ?
nu heb ik een volledige format kunnen doen met Win 98 eerst een fdisk terug gedaan en een partitie aangemaakt nadien krijg ik te zien vind zijn vaste schijf niet
 
[Bericht gewijzigd door Snelrapid op Donderdag 13 Oktober 2011 17:10:28]

Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op zaterdag 15 Oktober 2011 18:09:11 QuoteWijzig

Het is in orde nu comp start terug op.

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op zaterdag 15 Oktober 2011 19:17:33 QuoteWijzig

Wat heb je gedaan om het terug in orde te krijgen?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op zondag 16 Oktober 2011 07:32:09 QuoteWijzig

niets gewoon een andere HD in gestoken die ik nog liggen had van het zelfde merk die ook defect was en die werkte daarop.
en die activering die word hier wel gevraag en wel binnen de drie dagen moet ik activeren.
Gr en bedankt


Will
Lid
Berichten: 1
Gepost op maandag 17 Oktober 2011 23:11:55 QuoteWijzig

Dan was die HD toch defect of zie ik dat fout.

Snelrapid
Lid
Berichten: 254
Gepost op woensdag 19 Oktober 2011 05:55:12 QuoteWijzig

Ja die was defect


Active Topics

» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» De tuin.
» ? => Mini kerstlan...
» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2023 SchemaTheek
Laadtijd: 0.14977 sec.