SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 9
9 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > help met vb6.0 en uitlezing
CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op woensdag 8 Februari 2012 21:34:20 QuoteWijzig

Hallo allemaal ik heb in visual basic een klein mscomm progje gemaakt die via rs232 een stv5730 aanstuurd
als ik de bepaalde code laat draaien doet ie wat ik dus wil
mijn cameraa op het scherm krijgt dan een osd met op button1 te drukken op het scherm TEST achter enkele seconden verdwijnt het ook dus dat is niet het probleem
echter wel dat ik alles moet decimaal gaan schrijven via rs en de karaktergenerator in mijn stv5730 alles hex moet doen
hier een kleine listing van het werkende test prog in vb6.0

nu wil ik daat inlassen in een programma die al voorziet als je op button1 tot button32 kan duwen iedere keer dezelfde tekst als in mijn textbox komt wil meezenden naar die osd
ik kan dat wel maar is er geen manier om b.v
mscomm1.output = chr$(..) + chr$(..) + .............enz telkens door data van men tekstin textbox automatisch te laten invullen???? anders is het programma enorm lang om alle gescreven tekst in decimaal te laten verzenden
mischien door een aantal variabelen ik denk van a tot z
en 0 tot 9
ik ben echter niet zo'n krak in vb maar leer graag bij

wie kan mij helpen??????

hier een 2 tal buttons maar als er 1 zou in strings kunnen werken kan het voor alle andere ook


Private Declare Sub Sleep Lib "kernel32" (ByVal dwMilliseconds As Long)
Private Sub Command1_Click()


MSComm1.Output = Chr$(252) ' wis het osd scherm
MSComm1.Output = Chr$(255) + Chr$(255) + Chr$(255) + Chr$(255) + Chr$(255) ' open het osd protocol
MSComm1.Output = Chr$(31) + Chr$(16) + Chr$(30) + Chr$(31) ' zet "test" op het scherm
Sleep (2000) 'wacht 2sec
MSComm1.Output = Chr$(252) 'wis het scherm terug
End Sub

Private Sub Command2_Click()
MSComm1.Output = Chr$(252)
MSComm1.Output = Chr$(255) + Chr$(255) + Chr$(255) + Chr$(255) + Chr$(255)
MSComm1.Output = Chr$(33) + Chr$(34) + Chr$(38) + Chr$(37)
Sleep (2000)
MSComm1.Output = Chr$(252)
End Sub

Private Sub Form_Load()
MSComm1.Settings = " 1200,n,8,1 "
MSComm1.CommPort = 1
MSComm1.InputLen = 1
MSComm1.PortOpen = True
MSComm1.RThreshold = 1
MSComm1.DTREnable = False
End Sub
Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op woensdag 8 Februari 2012 22:08:54 QuoteWijzig

Dus als je op een knop drukt dan moet er tekst bij een tekstvak bijkomen?
Dat kan met zoiets:
tekstvakt.Text = tekstvak.Text & "nieuwe tekst"


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op woensdag 8 Februari 2012 23:20:48 QuoteWijzig

Hoi stynus nee dat lukt allemaal in mijn ander programma maar wat ik wil is b.v een tekstvak.text dan gaan zetten in chr$+ chr$ die de data van de letters of cijfers gaan sturen zoals hierboven
nu moet ik alle tekst gaan omzetten omdat de karaktergenerator in die chip stv5730 in hex staan ik leg het uit met enkele letters

MSComm1.Output = Chr$(31) + Chr$(16) + Chr$(30) + Chr$(31) ' zet "test" op het scherm
als ik dat typ komt er het woord test op het scherm op mijn osd

maar ik wil b.v zoals je al zei je drukt op een knop en die knop heeft in de tekstbox.tekst b.v "keuze is cam1"

dan wil ik die tekst van keuze is cam1 direct gaan zetten in b.v die MSComm1.Output = maar hoe dat moet weet ik niet


dus infeite de tekst die in de textbox.text verschijnt moet ook worden gezet in een of meerdere chr$ die dan verzonden worden naar mijn osd

maar hoe dat moet zie ik zo niet meteen zitten

later wil ik b.v data van een tempmeter in vb gaan uitlezen en via osd gaan zetten op het scherm

met dank alain

pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op vrijdag 10 Februari 2012 07:12:35 QuoteWijzig

Zou het niet makkelijker zijn om eens de overstap naar de nieuwe VB.Net te doen?
Hier zijn al die codes veel eenvoudiger, plug-ins ingebouw,meer classes enz enz enz...


http://pascalbianca.blogspot.nl/
CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op zaterdag 11 Februari 2012 11:39:49 QuoteWijzig

Hoi Pascalbianca

ik heb vb2010 ook maar lijkt me meer ingewikkeld dan de 6 ook voor rs232 doeleinden ik geraak er zo niet aan uit als ik het bovenvermelde listing er wil in plaatsen

pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zaterdag 11 Februari 2012 13:21:51 QuoteWijzig

Tja tis natuurlijk hoe je het beschouwd

Maar in VB.Net, zou je al grote deels onderstaande code kunnen gebruiken.:

Code
Private WithEvents moRS232 As Rs232    
Private Delegate Sub CommEventUpdate(ByVal source As Rs232, ByVal mask As Rs232.EventMasks)    
Private miComPort As Integer      

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click    
moRS232 = New Rs232()        

Try            
    With moRS232                
    .Port = miComPort
    .DataBit = 8
    .StopBit = Rs232.DataStopBit.StopBit_1
    .Parity = Rs232.DataParity.Parity_None            
End With            '// Initializes port            
moRS232.Open()
'// Set state of RTS / DTS    
moRS232.Dtr = (CheckBox1.CheckState = CheckState.Checked)
moRS232.Rts = (CheckBox2.CheckState = CheckState.Checked)
Catch Ex As Exception            
    MessageBox.Show(Ex.Message, "Connection Error", MessageBoxButtons.OK)        
End Try    
End Sub    

Private Sub optCom1_CheckedChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles optCom1.CheckedChanged        
If (sender Is optCom1) Then            
    miComPort = 1        
End If    
End Sub    

Private Sub CheckBox1_CheckedChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles CheckBox1.CheckedChanged        
If Not (moRS232 Is Nothing) Then
    moRS232.Dtr = CheckBox1.CheckState = CheckState.Checked        
End If    
End Sub



Mmm jammer dat voor vb geen highlight is Stynes
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 11 Februari 2012 13:27:09]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op zaterdag 11 Februari 2012 14:04:29 QuoteWijzig

@pascalbianca
Die highlight staat ergens op de todo list.

@CARDAN
Zie ik het goed en komen de karakters niet overeen met de asci tabel?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
CARDAN
Lid
Berichten: 215
Gepost op zaterdag 11 Februari 2012 14:45:26 QuoteWijzig

ja dat klopt stynus alleen zijn ze niet echt de juiste ascii waarden zoals je ze op het net ziet in de doc van de stv5730 staan alle karakters die worden gedefineerd dat is niet zo erg ik kijk op de tabel en kan ze dan omrekenen de waarden op de doc staan hex en dan zet ik hex om in dec bovenstaande listing is aansturen van comm dacht ik met check als die is aangesloten ja de vb 2010 heb ik alleen voor mij echt onoverzichtelijk of zie ik het dan verkeerd????

pascalbianca
Lid
Berichten: 1444
Gepost op zaterdag 11 Februari 2012 14:49:10 QuoteWijzig

VB.Net kun je on/overzichtelijk maken zoals je zelf wenst
Uiteraard ben ik bang dat je die overstap toch ooit komt aan het maken of je moet weten dat je met het besturingssysteem de eerste 60 jaar nog door kunt
En kwa functienaliteit worden nieuwere vb versies alleen maar uitgebreider en beter.

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 11 Februari 2012 14:49:47]


http://pascalbianca.blogspot.nl/

Active Topics

» De gevolgen van een kl...
» De tuin.
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.27806 sec.