SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 25
25 gasten
0 leden:
Forum > Café > buske (Peugeot Boxer 2007)
« 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 »
Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op woensdag 16 September 2015 22:13:37 QuoteWijzig

Peugeot Partner van 2003 had 2 weken terug weer besloten om zijn uitlaat op de Brusselse ring te verliezen. noodoplossing gedaan met touw want ik moest die dag nog +/-130km rijden. (Mountainbike in Francorchamps)
Ach ja... weer eens onder gelast gezien nieuw vrij kostelijk.
Vooruit is ondertussen ook al gebarsten in 3 delen... :-) Klein wrak aan het worden.

Op sloop vragen ze 40?, maar ik moet ze zelf uitzagen, Hm, hoe moet dat Binnenkort eens oefenen op mijne wagen.vdbeke
Lid
Berichten: 928
Gepost op woensdag 30 September 2015 21:20:42 QuoteWijzig

Het zou zo maar toeval kunnen zijn
Toen ik van het werk terug kwam. Ik rij van de rotonde af en versnel om terug op snelheid te komen, in ene keer een lawaai. Gas terug genomen. Rustig versnellen, turbo zeer goed hoorbaar. Kreeg al schrik, turbo is op da gebied ni echt mijne vriend geworden, den oliezuiper. Normaal hoor ik die alleen heel zachtjes zoemen als motor nog koud is. Beetje spelen met gas pedaal. Vermogen is er nog, dus wrs ergens aan het uitlaat circuit een lek. Thuisgekomen en boven smeerput gereden, vermoeden werd bevestigd:Da wordt een projectje vur te zondag, zen ik al ne halve dag aan bezig om da stuk eruit te krijgen. Dan pa laten oplassen en terug monteren.

Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op woensdag 30 September 2015 22:08:33 QuoteWijzig

Succes voorste potjes kosten veel centjes (katalysator) ECO-mode van VAG ingeschakeld?

Gelukkig een Turbo want anders piepen je oren goed van het lawaai.

vdbeke
Lid
Berichten: 928
Gepost op vrijdag 2 Oktober 2015 19:52:35 QuoteWijzig

Dat piepen is nu ook al hoor. Nu alles er onderuit ligt maakt ie veel minder lawaai.

ECO mode VAG, komt goed in de geburen. momenteel zit ik zonder katalysator Roetfilter had ik al niet, dus dat zal geen verschil maken.

Eerst heb ik streepjes gezet op de 2 afgebroken onderdelen. Zodoende ze achteraf onder de juiste hoek terug aan elkaar gezet kunnen worden.

Van de tweede pot de bouten ingespoten met WD40, maar gaf geen krimp zit muur maar dan ook muurvast. Jammer dan moet ik een andere plek zoeken. Dat is voor de knalpot. Lijkt handiger ...Is wel mooi afgebroken, maar best dun. Ik hoop dat ozze voi da gelast krijgt, hij zei van wel, maar had het nog niet van dichtbij gezien.


hoezo kankerverwekkend?

Dan hangt er nog een uiteinde aan de turbo dat er nog af moet:


Het geheel:


Turbo turbo turbo:


Alleen dat stangetje onder uitlaat van turbo, waste gate?

Ritje gaan doen achteraf, klinkt veel rustiger als met die pijp erop. Turbo is wel zeer goed hoorbaar, maar hoe kan het ook anders.

Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op vrijdag 2 Oktober 2015 21:43:39 QuoteWijzig

RVS buis, geen olie leiding?
Lassen, met TIG lukt dit mij, anders niet :-)

Niet te veel stil staan aan rode lichten zonder uitlaat. niet gezond voor motor. Uitlaatgassen maken veel vals contacten in bedrading.

Voor de rest succes ermee, normaal moet koppel onderin net iets beter zijn :-)

vdbeke
Lid
Berichten: 928
Gepost op zaterdag 3 Oktober 2015 22:30:15 QuoteWijzig

Nee die niet, dat is idd de olie voor de smering/ olielager van de turbo.niet gezond voor motor? voor mij niet zeker. Maar gelukkig sta ik vrij weinig stil, dus goed voor mij.

Voi heeft het kunnen lassen zei hem, nog niet gezien, maar spel gaat er morgen terug onder. en dan is ie terug stil, moet ik radio ook niet meer zo hard zetten . Achteraf misschien naar KTM dag gaan in Eindhoven. en dan is de zondag weer om. misschien koelvloeistof van buggy nog aflaten.

Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op zondag 4 Oktober 2015 07:50:12 QuoteWijzig

Uwe pa kan dan goed lassen denk ik zo

stang, Idd, waste gate.
KTM, jammer wat ver of ik stond er ook :-)

vdbeke
Lid
Berichten: 928
Gepost op zondag 4 Oktober 2015 20:25:45 QuoteWijzig

uitlaat is gisteren gelast, vandaag heb ik spellement er terug onder gehangen.Achterste buis wou niet terug in mekaar schuiven. Er zat nogal veel roest op, dus effe met de slijpschijf staalborstel erover gegaan. Fits like a glove

Is ook geen zuiver inox, is nog licht magnetisch. Verklaart de roest. Het flex ding, pakt magneet niet op.

Daarna bandenwissel gedaan, misschien wat vroeg maar bus stond nu toch aan het werkhuis en met de kouder wordende temperaturen...

vdbeke
Lid
Berichten: 928
Gepost op vrijdag 30 Oktober 2015 18:38:19 QuoteWijzig

Als ik men bus start en het is rond het vriespunt dan brand het lampje van voorgloeien heel even als de motor net loopt. Slaat dan ook niet zo heel vlot aan, duurt net iets langer.
Toen flupke de injector heeft ingeleerd, kwam er ook een foutmelding van een of meerdere dode gloeibougies. Dus vandaag maar eens gaan meten. Ze zitten vooraan het motorblok en niet achteraan zoals ik eerst dacht. Net boven de luchtinlaat, die zou dus ook verwijderd dienen te worden als je deze wil vervangen:Dus de connector maar verwijderd en gemeten op de pennen tov het motorblok (massa)

1,45Ohm en 1,59Ohm op pinneke 2en3. 1en4 gaven OL dus zijn zo dood als ne pier. maw boordcomputer heeft niet gelogen! Bus start best nog vlot dus op zich nog geen probleem, is alleen weer een weekend project gezien luchtinlaat verwijderd dient te worden Weet alleen nog niet wanneer ik dit ga doen. Kosten zijn de kop niet, 50 ofzo voor 4 bougies.

vdbeke
Lid
Berichten: 928
Gepost op maandag 7 December 2015 13:08:27 QuoteWijzig

Vermits ik 3 (van de 4) weken thuiszit met ne omgeslagen poot (gewrichtsbanden gedeeltelijk afgescheurd) en men bus sindsdien gene mm bewogen is, vandaag spellement eens gestart en een klein tripke gedaan. Ik had er een MM opgehangen om de spanning te meten, laagste dat hem gezakt is 6,414V tijdens het starten. Niet slecht voor 3 weken ni gedraaid te hebben mede door de zachte temperaturen sloeg hem binnen de 2s aan motor een uurke laten draaien, heeft hem zenne honger wa kunnen stillen.Hoewel mijne voet verre van genezen is, deed het toch goed om eens buiten te komen en ne keer weg te zijn zonder "taxi". mja om nu 3 weken verder te zijn met platte rust, heb ik nog niet het gevoel om volgende week 100Km woon-werk verkeer te kunnen doen. Laat staan om mijn werk te kunnen doen. Krijg mijn tenen van mijne voet amper omhoog, naar beneden gaat goed ma na boven knelt er nog iets ochja da zien dan wel.

ondertussen de peugeot servicebox 2013 afgehaald, nu kan ik volledige documenten exporteren , voorheen drukte ie telkens maar 1 pagina af en de rest was blanco.

luchtintake die verwijderd dient te worden ...

(rechtsonder de EGR zooi)
Ik ben benieuwd naar de rotzooi die ik ga aantreffen.

om toegang te bekomen tot de gloeikes:


ik heb ze alle 4 in huis:


Als ik volgende week kan gaan werken zal ik beginnen met alle bouten die los moeten in te spuiten met WD40.

Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op woensdag 9 December 2015 21:50:39 QuoteWijzig

Blijft weg met die WD40 troep aan bouten. Dat lost rubber op en aan luchtinlaat zitten die bouten in rubber :-)
Enkel aan gloeispiralen kunde doen maar waar het moet kruipen, daar komt het niet. (Al ervaring mee met gebroken spiraaltje)

Luchtinlaat, tja das gene VW waar dat vol koekt. Je ga max. 2mm roet vinden!

Voor de rest heb ik hier nu een Peugeot 207SW staan met EGR klep dat raar doet. Koud wilt motor altijd stilvallen. Warm trekt het als een speer :-) 143D km heeft dat beest.
Met nieuwjaar eens open gooien, dan zien we meer :-)


Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op zondag 13 December 2015 16:50:16 QuoteWijzig

Vandaag Peugeot partner gemaakt. Hij had soms last van kuren, pinker naar rechts op en de groot licht was mee aan het dansen.. Ah ja, lang mee door gereden (70.000km) maar nu was het constant dat gezever dus eens maken.
Airbag los, stuur af, COM2000 er uit en open gooien en ontvetten maar de contacten.

Terug monteren en testen.

Dan eens mijn wielophanging liggen maken, Fuseekogel was versleten langs 1 kant dus direct alle 2 onder handen genomen.


2 uurtjes aan liggen wringen en klaar. Auto was ineens ook snel gezakt, Schroefdraad krik is doorgeslagen dus varken stond snel op zijn pootjes.

 
[Bericht gewijzigd door Flupke op Zondag 13 December 2015 16:52:30]

vdbeke
Lid
Berichten: 928
Gepost op zondag 13 December 2015 16:59:52 QuoteWijzig

gij hebt ne productieve zondag gehad

Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op dinsdag 15 December 2015 08:59:24 QuoteWijzig

Iets te snel gewerkt, stuur sta 5° schuin, morgen eens recht zetten.

Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op dinsdag 15 December 2015 08:59:25 QuoteWijzig

Iets te snel gewerkt, stuur sta 5° schuin, morgen eens recht zetten.

vdbeke
Lid
Berichten: 928
Gepost op vrijdag 25 December 2015 11:46:55 QuoteWijzig

Vandaag wat voorbereidend werk gedaan voor de gloeikes te vervangen. peilstok verwijderd, maar vooraleer ik hiermee kon beginnen heb ik toch maar eerst de buis naar de luchtfilter verwijderd, maakt het net iets toegankelijker. Zuigt de lucht langs de voorkant net onder de motorkap aan. Maar dit belemmerd de bewegingsvrijheid nogal dus moet eruit.


al een groot geweld minder , dan kan ik nog niet aan de peilstok, moet ik eerst koelwaterbuis van de motor naar de radiator nog verwijderen.


nu kan ik het beugeltje dat de peilstok op zen plek houd verwijderen


dit is al weer wat werk gespaard voor zondag, dan rij ik hem eerst goed warm en verwijder ik de luchtintake en dan de gloeikes. Hopelijk valt het wat mee en zit het weer mee. Koelwaterbuis heb ik wel terug gemonteerd, zodoende deze geen eigen leven kan gaan lijden en misschien in de fans komt. Zijn tenslotte ook maar 2 bouten die redelijk goed bereikbaar zijn, je ziet ze wel niet maar je kan er redelijk goed bij op het gevoel.

onderstaande is voorlopig verwijderd:

Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op zaterdag 26 December 2015 08:19:39 QuoteWijzig

succes, en hopelijk breken ze in motortje niet af zoals bij mij :-)

vdbeke
Lid
Berichten: 928
Gepost op zondag 27 December 2015 17:36:53 QuoteWijzig

Deze morgen begonnen met beest goed warm te rijden, gassen tot ie niet meer sneller wou aka toerenbegrenzer (wel pas toen die op bedrijfstemperatuur was!). Toen dat gedaan was, effe wachten dan batterij loskoppelen en connectors losgooien.


Dan luchtintake demonteren en dan wordt goed duidelijk wat voor smeerlapperij EGR klep wel niet is. op zich viel het nog wel mee, flupke had me gezegd houd maar rekening met 2mm, maar ik heb zelfs geen 1mm aanslag. Dus dat viel opzich goed mee, maar toch elke vorm van roetaanslag is er teveel aan, hier hoort enkel zuivere lucht te komen!


Mooie om te zien dat de eerste cilinder vuiligheid ook effectief binnenkrijgt en dat de 4de cilinder een deel van de rotzooi blijft zitten in de luchtintake (grotere afstand).

Waar zuivere lucht en uitlaatgassen gemengd worden (rechts is zo goed als het gaat gepoetst):


alle vier op een rij:

Ze gingen er vrij goed uit, heb ze wel een week van te voren meerdere keren ingespoten met WD40, icm het goed warm rijden van te voren.

Om ze terug vast te zetten op moment moest ik eerst nog wat gaan knutselen. Ik had eigenlijk een lange dop van 10 nodig, maar die had ik niet. adapter stuk voor bitjes in te monteren is ook 10mm en langer als een normale dop dus prima bruikbaar. Enkel is dit voor 1/2" rakkenjak, momentsleutel is 1/4". dus moest ik de grote momentsleutel (tot 200Nm) "kalibreren" naar 13Nm dus beide draaien en afstellen op de 13Nm (als ze samen klikken) van de kleine momentsleutel. Eens dat gedaan kon ik de gloeikes vastzetten op het juiste moment. Nuja makkelijker gezegd als gedaan, bleek allemaal net te kunnen kwa grootte en per klik vast te draaien want dan kwam ik alweer ergens tegen .


Helaas kroop de zon wat weg achter de wolken dus zag ik al een pak minder, luchtintake gemonteerd paar bouten vastgezet en de rest is voor morgen.

reddevil
Lid
Berichten: 1254
Gepost op zondag 27 December 2015 18:31:35 QuoteWijzig

Die lange doppen staan ook op mijn verlanglijstje. Heb momenteel alleen die van 13, is soms al goed van pas gekomen.
Die stukken die properder zijn van je luchtintake, heb je die al proper gemaakt of zijn dat al stukken die losgekomen zijn en zo ingezogen zijn?


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 928
Gepost op zondag 27 December 2015 18:50:30 QuoteWijzig

Ik moest zelf al kijken van wnr dit was, maar gezien er nog een blaadje (goed zoeken ) in ligt is dit hoe ik hem opengemaakt heb.

Ook wel vreemd dat telkens de rechter kant redelijk proper is en dat de linkse kant telkens aangekoekt is. En dit terwijl de lucht langs links ingezogen wordt, door de werveling? flupke?

eigenlijk was ik nog een foto vergeten, oeps, smakelijk.
Elke cilinder heeft 2 poorten, dit is van de 3de en 4de cilinder:


1ste en 2de cilinder krijgen de meeste rotzooi rechtstreeks binnen en blijven dus ook properder in het "manifold":

« 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 »

Active Topics

» De tuin.
» Compressor Afstandsbed...
» Inrichting laadruimte ...
» Subwoofer JBL
» Show je mini projecten
» TDA7265 (Makita werfra...
» Voeding 24V 3A Stynus
» Audi
» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.32466 sec.