SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 8
8 gasten
0 leden:
Forum > Audio > JVc SP-Dw103
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op zaterdag 20 Oktober 2012 19:08:14 QuoteWijzig

Hallo allemaal,

Ik heb op mijn werk een JVC SP-DW103 kunnen bemachtigen. Deze zou kapot zijn volgens mijn werkgever, maar de persoon die deze zou maken was er niet en kon mij dus niet vertellen wat hiermee aan de hand was. Zou imand mij kunnen vertellen of is het kan aansluiten via een aux ingang? Er zit lamelijk een Low input en High input op.

Deze link is van de handleiding.
http://www.manualslib.com/manual/83384/Jvc-Sp-Dw103.html
Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op zondag 21 Oktober 2012 10:50:08 QuoteWijzig

Die low ingang is volgens mij gewoon een tulp plug. De high ingang zal zijn om hem op de uitgang van een versterker te hangen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op zondag 21 Oktober 2012 11:10:31 QuoteWijzig

Is las op internet(als ik dat goed heb)dat de op de low ingang alleen een signaal van een speciale sub uitgang kan aan sluiten. Ik heb nu een mp3 speler op de high input gehangen en nu komt er wel geluid uit maar zacht. Kan ik ook een uitgang van een auto radio op high input aan sluiten? Ik heb hier op mijn kamer een auto radio als radio.

Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op zondag 21 Oktober 2012 11:14:54 QuoteWijzig

Je kan je mp3 speler gewoon op de low input aansluiten. De uitgang van een autoradio zou ik mee oppassen. Dat is een brugversterker.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op zondag 21 Oktober 2012 11:22:24 QuoteWijzig

Ik zie ook dat ik een tulp uitgang op mijn radio heb zou ik deze ook op de low input kunnen aansluiten?

Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op zondag 21 Oktober 2012 12:31:29 QuoteWijzig

Ja.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op zondag 24 Maart 2013 18:12:52 QuoteWijzig

Ik had de sub een hele tijd geleden aangesloten en toen bleek deze sub niet goed te werken. Je hoor het relais soms klikken. De groen led aan de voorkant gaat van volledig licht naar dimmend en dit herhaalt zich.

Zelf dacht ik aan de voeding, maar kon eerst niks vinden.Dus gisteren maar eens gaan meten.

De voeding gaf 31v en -31v zonder dat de rest van printplaten hier op aangesloten zijn. Maar met print de platen zie je dat de voeding snel dalend in zakt van 31v naar rond de 16v en dan en herhaalt dit zich weer. Het zelfde geld voor de -31v.

https://www.dropbox.com/s/vqk1wcrsoayqzu9/2013-03-24%2000.12.09.jpg
Hier zie je de onderkant van de voeding

https://www.dropbox.com/s/3imp23q2lody7pr/2013-03-24%2000.11.44.jpg
En op deze foto zie je dat component q9504 naast de schroef erg bruin is.

Weet iemand waar dit aan kan liggen?
Las op het internet dat jvc vaker deze problemen gaf, maar waar dit aan lag kon ik nergens vinden.
 
[Bericht gewijzigd door jeffrey_om op Zondag 24 Maart 2013 18:15:01]

jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op vrijdag 29 Maart 2013 15:11:28 QuoteWijzig

Is er niemand die kan helpen?

Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op vrijdag 29 Maart 2013 17:37:29 QuoteWijzig

Dat doe voeding zo inzakt lijkt me niet normaal. Zeker niet omdat het een geschakelde voeding lijkt te zijn. Die component zou het misschien kunnen zijn. Best zoek je een schema / service manual, dan kan je zien of het hier ook echt aan kan liggen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op zaterdag 30 Maart 2013 16:28:17 QuoteWijzig

Ik heb de service manuals hiervan gevonden.https://www.dropbox.com/s/knxwm6i7ady843j/jvc_sp-dw103.pdf Alles staat hierin met schema's.
 
[Bericht gewijzigd door jeffrey_om op Zaterdag 30 Maart 2013 16:33:33]

Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op zaterdag 30 Maart 2013 17:39:44 QuoteWijzig

In dat schema te zien zit die Q9504 op een belangrijke plaats in de voeding, vervang hem eens.

Je zou hiervoor een bc547 kunnen proberen. Die heeft vergelijkbare specs.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op zondag 28 April 2013 00:56:42 QuoteWijzig

Heey stynus ik heb het component waarvan ik dacht wat kapot was vandaag maar eens vervangen door de bc547, omdat ik hier eindelijk eens tijd voor had. Heb het ook meteen getest en hij werkt perfect. Dus heel erg bedankt voor de hulp

Stynus
Admin
Berichten: 2850
Gepost op zondag 28 April 2013 20:50:27 QuoteWijzig

Leuk dat je het resultaat ook laat weten . Veel plezier ermee.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be

Active Topics

» De tuin.
» De gevolgen van een kl...
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.28972 sec.