SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 14
14 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Lasaparaat niet goed
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op maandag 29 Juli 2013 16:04:25 QuoteWijzig

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met een lasapparaat.
https://www.dropbox.com/s/hn69qmg4qzwwqhk/2013-07-24%2020.31.33.jpg
https://www.dropbox.com/s/12g9u1i1yjw5d9w/2013-07-24%2020.31.48.jpg

Het probleem is dat dit lasapparaat niet wil lassen. Als dit toestel op vol vermogen staat zie je alleen dat er vonken vanaf komen en dus niet dat felle licht.

Hij krijgt dus niet genoeg stroom. Heb hem al los gehaald maar zag niks een zou niet weten waar dit aan ligt.

Heeft iemand een suggestie?

 
[Bericht gewijzigd door jeffrey_om op Maandag 29 Juli 2013 16:05:28]
vdbeke
Lid
Berichten: 934
Gepost op maandag 29 Juli 2013 19:12:07 QuoteWijzig

wellicht helpen een paar overzichtelijke en vooral duidelijke/ scherpe foto's van de binnenkant.

reddevil
Lid
Berichten: 1264
Gepost op maandag 29 Juli 2013 20:16:46 QuoteWijzig

Blijft je elektrode dan niet "plakken" aan het ijzer. Elke elektrode heeft zijn eigen instelling, staat normaal op het toestel.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Flupke
Lid
Berichten: 297
Gepost op maandag 29 Juli 2013 20:40:43 QuoteWijzig

hey

Foto's organen ook eens posten AUB, een schema, dat is nog handiger!
Kan veel in stuk zijn, van pot.meter tot...
Aan u omschrijving te lezen ga het om een stroomgebrek.

jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op dinsdag 30 Juli 2013 20:17:01 QuoteWijzig

Ik zal straks eens foto's maken.

Het apparaat is niet van mij en heb ook helemaal geen verstand van het lasgebeuren.
Maar van wie dit apparaat is heeft laten zien met de klem waar de elektrode ingaat dat je vonken krijgt aks je het op de andere klem houd.

De potmeter had ik al doorgemeten en die is goed

jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op vrijdag 2 Augustus 2013 23:20:06 QuoteWijzig

Ik had de foto's al dinsdag gemaakt maar nog geen tijd gehad om ze hier te linken en dus bij deze.
https://www.dropbox.com/sh/bqej1n1mqivz7iw/s_74PG47_-

reddevil
Lid
Berichten: 1264
Gepost op vrijdag 2 Augustus 2013 23:28:28 QuoteWijzig

1 vraag, is hij aan gesloten geweest op een stroomgroep?


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op zaterdag 3 Augustus 2013 23:12:58 QuoteWijzig

reddevil ik begrijp niet wat je precies bedoelt.

Dit apparaat wordt doormiddel van een gewone stekker gevoed met 230V wissel. Alles zit in de apparaat verwerkt.

reddevil
Lid
Berichten: 1264
Gepost op zaterdag 3 Augustus 2013 23:22:47 QuoteWijzig

Soms moet je lassen op een plaats waar geen stroomvoorziening is. Dan gebruikt men stroomgroep om daar wel stroom te hebben. Sommige elektronische lastoestellen kunnen daar niet tegen en gaan dan stuk. Daarom vraag ik het of hij soms met een stroomgroep gebruikt is.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
m-t
Lid
Berichten: 13
Gepost op zondag 4 Augustus 2013 16:55:43 QuoteWijzig


Quote
jeffrey_om schreef:
reddevil ik begrijp niet wat je precies bedoelt.



reddevil bedoeld of die op een aggregaat aangesloten is geweest.

jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op zondag 4 Augustus 2013 20:49:07 QuoteWijzig

Nee daar is hij niet op aangesloten geweest.


Active Topics

» Werkplaatsinrichting
» Show je mini projecten
» 2022
» De tuin.
» li-ion diepontlaadbev...
» Subaru Outback 2016
» Schema voor voeding me...
» 24 volt naar 12 volt?
» ? => Mini kerstlan...
» Lengteaanslag verstekzaag

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.15671 sec.