SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 8
8 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > vraag over programeren
henkie_elektronica
Lid
Berichten: 54
Gepost op maandag 4 November 2013 20:27:59 QuoteWijzig

Ik heb een programma gescheschreven in picbasic maar hoe moet ik nou verder. Wie kan mij ff wat uitleg geven. Hoe ik het in de pic krijg wil graag de pickit 3 kopen.
Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op dinsdag 5 November 2013 17:58:17 QuoteWijzig

Je klikt op compilereren.

Dan kan je 2 dingen doen.
Of je gebruikt het pickit 3 stand alone programma, selecteer de pic, laad de hex file in en druk op program.
Of je koppelt de programmer aan picbasic. Zie http://www.schematheek.net/index.php?p=artikel/artikel&t=45


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
henkie_elektronica
Lid
Berichten: 54
Gepost op zaterdag 9 November 2013 19:53:45 QuoteWijzig

Ik heb een alleen een pickit 3 deze heeft 5 uitgangen deze moet ik toch met poorten verbinden van pic of moet ik nog iets erbij kopen

Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op zondag 10 November 2013 11:23:03 QuoteWijzig

http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/PICkit_3_User_Guide_51795A.pdf p11
Welke poorten dit zijn zie je in de datasheet van de desbetreffende pic.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
henkie_elektronica
Lid
Berichten: 54
Gepost op zondag 10 November 2013 18:48:50 QuoteWijzig

Oke maar ik zie op de programmer staan
1 vpp mcrl
2 vdd
3 vss
4 icspdat/pgd
5icspclk/pgc
6 lvd
Dit zie ik niet op de datasheet? Weet jij welke het zijn
http://www.google.nl/#q=16f628+datasheet

reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op zondag 10 November 2013 20:22:24 QuoteWijzig

Ik denk de cursus picbasic nog eens goed doornemen, veel antwoorden op je vragen staan daar. http://www.picbasic.nl/frameload.htm?http://www.picbasic.nl/pic-wisp_beginners1.htm


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
henkie_elektronica
Lid
Berichten: 54
Gepost op zondag 10 November 2013 21:46:12 QuoteWijzig

Oja niet eens gezien werkt het ook zo bij de 28 pens

reddevil
Lid
Berichten: 1266
Gepost op zondag 10 November 2013 22:14:05 QuoteWijzig

Hier een overzicht van de meest gebruikte pic's: http://www.picbasic.nl/frameload.htm?http://www.picbasic.nl/pic-wisp.htm


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
henkie_elektronica
Lid
Berichten: 54
Gepost op maandag 11 November 2013 10:32:39 QuoteWijzig

mooi schema bedankt ben ik zelf nog niet tegen gekomen op picbasic.
dus als ik het goed begrijp verbind je de 6 draden van pickit 3 aan pic zoals er beschreven staat. en ik maak de code met picbasic en maak er hexfile van en dan via programma van de pickit 3 importeren en dan programeren.
alvast bedankt
ps moet je alsnog 5 volt aansluiten op pic of regelt de pickit 3 dat zelf
 
[Bericht gewijzigd door henkie_elektronica op Maandag 11 November 2013 16:08:37]

Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op maandag 11 November 2013 17:48:20 QuoteWijzig

Klopt, pin 6 hoef je niet aan te sluiten, wordt toch niet gebruikt. Let wel op dat de aansluiting aan de programmer kant niet hetzelfde zijn voor de wisp en de pickit. Aan de kant van de pic natuurlijk wel.

Je kan een pic voeden vanuit de programmer, maar best is toch een aparte voeding te voorzien.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
henkie_elektronica
Lid
Berichten: 54
Gepost op maandag 11 November 2013 19:28:42 QuoteWijzig

Dus als ik een mooi afgevlakt 5 volt spanningkje erop aansluit. Hoef ik alleen poort 1,4,5 van de pickit aan te sluiten op de pic want 6 doet niks en 2 en 3 is spanning voor pic maar die gebruik ik dan niet om dat ik zelf een voeding bouw.
Alvast bedankt

Stynus
Admin
Berichten: 2849
Gepost op maandag 11 November 2013 20:31:46 QuoteWijzig

Pin 3 ook. Anders is er geen massa. Maar best koppel je pin 2 ook door. Anders kan de programmer moeilijk doen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
henkie_elektronica
Lid
Berichten: 54
Gepost op maandag 11 November 2013 20:38:38 QuoteWijzig

Dus alles zoals schema bij picbasic alleen met pin 6 niks doen en even opletten dat ik alles goed aan sluit oppickit 3 juiste poort naar juiste poort pickit 3
Alvast bedankt voor jullie reacties


Active Topics

» De gevolgen van een kl...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...
» Werkplaatsinrichting
» 2022

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.386 sec.