SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 22
22 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Armelui's Voorversterker
[1] 2 »
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op zondag 12 Oktober 2014 18:25:29 QuoteWijzig

In het voorjaar was het de bedoeling dat ik hiermee zou beginnen, maar het kwam er niet van, andere PIC-projecten bleven nog een tijd aankleven.

Bedoeling is dat het een relatief goedkope (Armelui's dus) uitvoering wordt, maar toch complex.

De belangrijkste onderdelen;
PIC 16F877A
I2C klok DS3232 of DS1307 staat nog niet vast.
CD4052 In- en Uitgang multiplexer voor audio, 2x of 4x onzeker nog.
MCP23017 2x (2x8bits versie van de MCP23008).
TDA8425 1x Volume, Balans en toonregeling.
DAC 1x
...

Verder is de bedoeling dat gezette tijden bepaalde acties worden uitgevoerd, ook voor mijn Tascam recorder
Daarnaast worden ook SPDif/Toslink bronnen omgeschakeld,
mbv. de MCP23017.

Laatste dagen heb ik een demo code gemaakt, om te zien of ik de MCP23017 en de TDA8425 werkend kreeg, en dat is nu gelukt.

Wordt vervolgt...
Stynus
Admin
Berichten: 2837
Gepost op zondag 12 Oktober 2014 19:28:56 QuoteWijzig

Klikt als een leuk project. Vroeger ook op de todo list gehad, toen maar een 2ehandse harman/kardon gekocht wegens tijdgebrek.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op vrijdag 24 Oktober 2014 19:39:50 QuoteWijzig

@Stynus zo blijft topic overzichtelijk, prima zo.

Ben weer wat verder nu, eindelijk heb ik 'n paar IR afstandbedienings toetsen ook (herkenbaar) werkend.
Hiermee ga ik later verder wanneer ik de Menu's ga maken.
Hier moet ik dus nog goed over nadenken.

Verder probeer ik ook temperatuur en luchtdruk te meten als er ruimte overblijft in de .bas file, dit komt als laatste.

De CD4052 is eigenlijk CD4051, een kleine tikfout.

Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op dinsdag 28 Oktober 2014 19:51:09 QuoteWijzig

Ik heb 'n paar (test)Menu's gemaakt waarbij ik de "Mode" knop van m'n afstandsbediening de mode-toets in divers Modi kan gebruiken.
Op dit moment heeft die al 6-functies.
De 1e functie (Digitaal uit) kan ik de MCP23017 uitgangen afwisselend "hoog/laag" maken, dit doe ik mbv. de "Vorige- en Volgende-toetsen" tevens denk ik dat de 877 wellicht te krap wordt, daarom heb ik de PIC18F45K22 besteld.
Nu is het geheugen ca.40% gevuld, ook met wat overbodige dingen, maar toch...

Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op maandag 3 November 2014 19:27:20 QuoteWijzig

Afgelopen weekend de code omgezet naar 18F45K22,
natuurlijk komen er dan weer eigenaardigheden naar voren.
Deze heb ik kunnen oplossen.
Lijkt net of de MCP23017 ligt te slapen, laat ik het maar zo zeggen.
Ik moet de eerste commando dubbel uitvoeren, deze dus;

Code
I2COUT SDA,SCL,$42,[$00,%00000000] 'uitgangspoorten, bv.


Anders zie ik niets verschijnen op de 8-uitgangs poorten van de 16, heel vreemd.
De andere 8-poorten hebben dit probleem niet, zet ik de 877A terug, dan is er niets aan de hand...

Dus nu kan ik 1 uit 16 poorten selecteren mbv. de AB. doormiddel van Bit-shift links/rechts en dmv. LowByte en HighByte stuur ik dan 8-bits tegelijk naar de beide 8-poorten afzonderlijk.

Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op donderdag 6 November 2014 20:53:32 QuoteWijzig

Vandaag 'n test afgerond met Rotary Encoder, deze heeft intern 'n rode en groene LED.
Hiermee kunnen dan de verschillende Menu's doorlopen worden.
De klassieke (druk)schakelaars komen nu niet aan bod.

Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op zondag 9 November 2014 21:14:36 QuoteWijzig

Eerst had ik de programmaonderdelen in gedeelten werkend, nu;
Dit weekend de verschillende programmaonderdelen samengevoegd en de aanroep functie's in een "main-loop" geplaatst.
Dit was belangrijk omdat dit afhangt of de Rotary Decoder en IR-Decoder al of niet samen werken.
Dit was eerst niet zo vanwege timings problemen;
De Rotary switch werkte niet meer en IR-Decoder helemaal niet meer.
Dit heeft mij een aantal zoek uren gekost.
Dat krijg je met de afsplitsing en samenvoegen van 'code' GoSub en GoTo aanpassen enz. het is noodzakelijk, want de 'main-loop' moet snel rondlopen.

Tot zover werkt het dus.

Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op dinsdag 11 November 2014 20:54:05 QuoteWijzig

Zojuist de code voor de Klok-IC afgerond.
Tijd- en schakeltijd-instellingen dmv. de Rotary vragen 'n geheel andere aanpak.
Voor de Tijd en Schakeltijden zijn de Menu's aangepast, en (alleen) toegankelijk mbv. idd de Rotary.

Mazzel is, telkens wanneer de seconden (in LCD) verspringen de IR-codes nog goed worden uitgelezen (pfff).

Wat ik nu geleerd heb is, dat ik probeer zo gauw maar kan Rotary's ga gebruiken!!
Want klok instellen is zo gepiept

Toevoeging;
De source is inmiddels zo groot dat het niet meer in de 877 past.

Verder is van de DS1307 Kalender in de klokfunctie toegevoegd aan programma, in de timers zelf moet de kalender check nog in gezet worden.

Verder heb ik een nieuwe Rotary gekocht, die als ik heb zit een R,G LED ingebouwd maar ik zag dat er ook zijn die een RGB LED ingebouwd hebben, scheelt me weer gaten boren.
Het asje is nl. van doorzichtig plastic, en ook de bijbehorende knop.
Die stuur ik vanuit de PIC aan en dat moet dan een RGB gekleurde knop opleveren.

Verder wordt de LCD-Display 20x4 uitvoering.
Het schijnt dat er maar 1x Enable lijn opzit, eerder waren er uitvoeringen die 2 Enable lijnen hadden.
Wie weet hoe dit zit.

Ik kan geen nieuwe berichten hier meer posten, wel kan ze wijzigen.

 
[Bericht gewijzigd door Henk (NL) op Woensdag 12 November 2014 21:03:38]

Stynus
Admin
Berichten: 2837
Gepost op woensdag 12 November 2014 21:46:12 QuoteWijzig

Dat vraagt natuurlijk om foto's enzo ...

Die 2 enable lijnen op een lcd is enkel als er 2 controllers opzitten die elk een deel van het display doen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op donderdag 13 November 2014 09:48:53 QuoteWijzig

Ik had al begrepen dat er fotogenieken hier zitten

Een of twee controllers ah, het is dus een weet.

Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op dinsdag 18 November 2014 10:40:01 QuoteWijzig

Topic op 3nov hierboven, kreeg ik de indruk dat er iets niet goed zat.
Misschien was de I2C Bus te snel, dus ik probeerde deze Declare eens uit;

Code
Declare Slow_Bus On - Off 


Daarmee was m'n probleem opgelost, de Bussnelheid was te hoog voor de MCP23017 en de TDA8425, die laatste reageerde nergens meer op, ik had vergeten dit te controleren toen ik de basic file omzette van 877 naar 45K22.

De RGB-Rotary's en de LCD4x20 zijn binnen, dus voorlopig nog even bezig.
De 2x16 menu's moet worden omgezet naar 4x20 en de indeling zal ook anders worden, dus.....

pascalbianca
Lid
Berichten: 1437
Gepost op dinsdag 18 November 2014 21:53:10 QuoteWijzig

Heb je al geprobeerd met de snelheden van de bus te testen? deze kun je namelijk ook verhogen of verlagen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op woensdag 19 November 2014 10:45:11 QuoteWijzig

I2C snelheid is max. 100kHz, dit las ik zojuist in de datasheet van de TDA8425.

Ik zie zo geen oplossing om dit aan te passen, dwz. om de bussnelheden dan weer sneller, en bij de TDA juist weer langzamer te maken.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1437
Gepost op woensdag 19 November 2014 16:32:57 QuoteWijzig

Dus dit heb je al eens getest?

Code
Declare Hbus_Bitrate 400 ' Bits per second 100, 400, 1000 etc.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op donderdag 20 November 2014 11:13:46 QuoteWijzig

@pascal dit probeer ik in een later stadium.

Gister lag de compiler dwars (zonder foutmeldingen!!!).
De bedoeling was een extra teller laten 'meelopen' maar de gebeurde niet, een alledaagse teller in twee vormen teller = 1 + 1 en teller = teller + 1 beide werden genegeerd terwijl de code ervoor en erna wel werden uitgevoerd.
En inderdaad ZONDER voorwaarde, dus de teller moest worden verhoogd,
wat dus niet gebeurde.

Ervoor poogde ik met een bit op 1 zetten werkte dus niet, vandaar.

Het was dus laat ik het zo zeggen m'n dag niet.
Hoeveel tellers er in de code zitten weet ik niet maar de declaratie's zitten nog ver in het 'groen' (links onderin beeld).
Maak ik de teller zichtbaar in het LCD dan bleef de waarde '0'
De tellers die er vanaf de eerste dag er in zaten doen het goed!
(Natuurlijk hebben de tellers verschillende namen.)

Vandaag;
Doet de compiler weer normaal, bovengenoemde teller-toestanden
kwamen niet meer voor, ra ra raar.
 
[Bericht gewijzigd door Henk (NL) op Donderdag 20 November 2014 17:59:57]

Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op dinsdag 9 December 2014 20:48:00 QuoteWijzig

De Code (Beta) is bijna gereed, ik moet nog 'n paar dingen doen.
Een BMP180, en 'n FM ontvanger(tje) kwamen er nog bij.
De BMP180 kan alleen op 3.3volt werken en de rest op 3.3/5Volt dus er moest een level-converter bijkomen.

Tevens heb ik besloten om in de Tascam ook een PIC-besturing in te bouwen die met de spec's zo dicht mogelijk bij het origineel komt.
Dwz. bij sommige Tascam modellen kun je ook parallel aansturen, behalve die van mij dus.
Dus met een 628A en ULN2803 en 4 relais werkt dit ook goed,
inbouw was akelig lastig, ik dacht nog waar ben ik aan begonnen!

Maar omdat dit dus werkt is de werking gewoon beter, dan toen met PS/2 aansturing daar liet de aansturing wel eens afweten.

Ik kan tijdens programmeren/solderen naar muziek luisteren (top1000) en de luchtdruk+temperatuur in de gaten houden.

Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op woensdag 10 December 2014 21:32:04 QuoteWijzig

De Code (Beta) is eindelijk af, na ruwweg 2 maand knoei en stoei werk.
Nu volgt het 'debuggen' (in ca. 2000 regels!) de rest van de I/O printen aansluiten en deels nog in elkaar solderen, weer testen....

Op het laatste moment dacht ik nog waarom de Tascam niet bedienen met IR-remote, dus dat ook even gefikst.

Voor degene die graag foto's willen zien pak alvast 'n goeie bril wat door de kabels/draadbomen zie je het 'bos' niet meer
 
[Bericht gewijzigd door Henk (NL) op Woensdag 10 December 2014 21:35:59]

Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op zondag 14 December 2014 14:13:53 QuoteWijzig

De foto's.

Allereerst het project.

De Tascam in standby.

Tascam in opname.

Zo ziet het LCD-Menu eruit tijdens de opname.

De Rotary kleurt rood tijdens opname.

LCD hoofdmenu.

De Radio.

Barometer menu.

Temperatuur en luchtdruk.

LCD Tijd&Datum.

En tot slot de Timer menu's.


 
[Bericht gewijzigd door Henk (NL) op Zondag 14 December 2014 14:15:28]

Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op dinsdag 16 December 2014 19:41:13 QuoteWijzig

Vandaag de 'split-functie' toegevoegd, daarmee bereik ik dat lopende opname's opgesplitst kunnen worden na vooraf ingestelde tijd tussen 1min-60minuten.
Nu is bv. 1minuut natuurlijk onzin, maar het kan.
Ik heb nog nog maar 'n paar poorten over, daarmee kan ik later een zgn. auto-cue functie aan toevoegen dwz. geen signaal(bron) dan de opname opsplitsen of be?indigen, whatever.
Ik weet nu nog niet of me dat lukt, maar dat zie ik dan wel.

Stynus
Admin
Berichten: 2837
Gepost op woensdag 17 December 2014 21:43:34 QuoteWijzig

Ziet er al goed uit.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op woensdag 17 December 2014 22:09:39 QuoteWijzig

Dank je.
Ik heb er al meer en meer plezier van.
Simpel gezegd ik had er eerder aan moeten beginnen.

[1] 2 »

Active Topics

» Schema voor voeding me...
» 24 volt naar 12 volt?
» Werkplaatsinrichting
» ? => Mini kerstlan...
» Show je mini projecten
» Lengteaanslag verstekzaag
» Aanpassingen aanbouwde...
» XT60 pinnen
» Luchtvochtigheidsmeter
» Subaru Outback 2016

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.19055 sec.