SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 5
5 gasten
0 leden:
Forum > Café > buggy "The end"
« 1 2 3 [4] 5 6 »
Flupke
Lid
Berichten: 300
Gepost op dinsdag 22 September 2015 20:57:39 QuoteWijzig

zuiger moet in balans zijn. Gaten bij boren zou ik niet snel doen.
Zuigerveer, graag detail op foto of ik passeer eens!

vdbeke
Lid
Berichten: 934
Gepost op woensdag 23 September 2015 19:30:01 QuoteWijzig

Vandaag de kleppen nagekeken, speling is oke, ofja volgens Can-am norm toch...

Hoe kan ik best de kleppen en cilinderkop reinigen? Ik dacht de buitenkant te doen met dasty (ontvetter van wibra) verdund met water. Maar hoe verwijder ik de roetaanslag op de kleppen en cilinderkop?

op vraag extra foto's, beter als dit krijg ik het niet op foto.

de twee randen, 1 is de eindpositie van de piston, de 2de, halverwege de slag van de piston, is een voelbare bobbel.
cilinder wand:


de piston zelf:cilinderkop:
blijkt aan de kleur van de bougie dat ie de laatste keer wat arm heeft gelopen, de laatste keer (100Km geleden) zag ie nog zwart en vettig van de olie

reddevil
Lid
Berichten: 1268
Gepost op woensdag 23 September 2015 19:44:46 QuoteWijzig

Ik gebruik wasbenzine om alles proper te maken en te ontvetten.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Flupke
Lid
Berichten: 300
Gepost op woensdag 23 September 2015 20:52:44 QuoteWijzig

Remmen reiniger en met schoevendraaier in doek gewikkeld afsteken.

Dan cilinderkop, op zijn kop leggen en diesel op gieten dat kleppen onder staan.
Als kleppen lekken dan mag je ze weer inslijpen :-)

vdbeke
Lid
Berichten: 934
Gepost op zondag 27 September 2015 16:58:18 QuoteWijzig

Deze morgen bus gewassen en vliegenvanger vanvoor ingespoten met dasty. effe laten intrekken, ramen gewassen en dan voorkant verder gedaan. Machtig spul lost gewoon alles op Daarna cilinderkop met dasty behandeld.

Koppakking verwijderd, maar bleef nog een beetje plakken. Dus met zo'n schildersmesje (voor verf van glas te verwijderen)de restanten verwijderd. Daarna heb met schroevendraaier de meeste ingebrande zooi verwijderd. Dan inlaatspruitstuk en aansluiting voor koelvloeistof verwijderd. En dan kon ik met de dasty aan de slag.
Al zeg ik het zelf ziet er een pak beter uit, toch nog wat krasjes gemaakt met het verwijderen van het resterende koppakking.

de nokkensas 180? gedraaid zodoende alle kleppen beetje openstaan. en kan verder drogen.

ivm de klepseals, ik zou ze willen vervangen maar kan ze niet los krijgen. Alleen een volledig nieuwe kop en dat vind ik wat gek. Dusja ga zo eerst proberen.

Zo meteen de thermostaat eens koken, kijken of die mooi opengaat. en dan ik het terug monteren.

Flupke
Lid
Berichten: 300
Gepost op maandag 28 September 2015 21:05:56 QuoteWijzig

Kleppen demonteren, met een spanvijs en U-ijzer lukt dat perfect.
Wat foto's om het duidelijker te maken:
http://www.keversite.nl/forum/viewtopic.php?f=17&t=9959

vdbeke
Lid
Berichten: 934
Gepost op woensdag 30 September 2015 21:20:28 QuoteWijzig

Ik schat dat deze nog goed zijn, anders is het maar de kop eraf, is niet zoveel werk. Alleen moet ik die klepseals dan zien vast te krijgen. Misschien zijn die wel hetzelfde met die van Can-am.

Vandaag cilinder en piston ontvangen ikke kei blij .

Cilinder ziet er al een pak beter uit, hoonstructuur is mooi te zien. Krijg hem alleen niet op foto, iets met focus... (Macrostand maakt niks uit, focust telkens op de verkeerde plek, moet dat ding eigenlijk nog eens opnieuw leren gebruiken) Alleen her en der een plekje van roest/ corrosie. Maar daar komt de piston niet dus niets ernstig, laagje olie doet al wonderen.

De compressieveren maar eens geplaatst en gemeten. 0.25 past nog net, 0.3 past niet meer, dus goed bevonden. Cilinderwand is ook mooi glad geen dipje of bobbel in de wand. Moet goed komen!


olieschraapveer/ compressieveer:


compleet:


Dan piston op drijfstang monteren, helaas niet zonder problemen. De bus blijkt een beetje roestvorming te vertonen. Aan de doos te zien, staat het ook al een tijdje op stock. muizen hebben er nog net niet aangezeten...

Maar goed, schuursponsje doet wonderen, lichtjes over de bus geschuurd. Doek met olie (waar ik de cilinderwand mee heb ingesmeerd) de bus ingevet. Nog een keer proberen, ploep past mooi. Dan het moeilijke gedeelte waar je engelengeduld voor moet hebben. Iets wat ik dus absoluut niet heb . Het circlips achtig iets op de piston monteren, men olievod rond de piston gelegd zodoende het al niet in het blok kan vallen. Uiteindelijk best goed gelukt. Wel 15 minuten mee bezig geweest ...Dan blok nog effe aangevuld met olie, was het al bijna vergeten. Moest nog 1.3l olie krijgen. 1.5l zat er al in van vorige keer, olie was toen op. Heeft nu 2.8l in zen buikje zitten Zou voldoende moeten zijn.

Schraapveren had ik reeds van te voren gemonteerd. Openingen 120? gedraaide tov mekaar. Dan nog de cilinder monteren, nog zoiets waarvoor engelengeduld vereist is. Ze hebben me vandaag toch wel op de proef gesteld. Ochja uurtje verder en cilinder zit eindelijk op zen plek. paar keer goed gevloekt doet wonderen . Vanaf nu haat ik definitief olieschraapveren.Uiteindelijk de ketting nog van de krukas gevallen daarbeneden. Nog maar ne keer men geduld op de proef gesteld. 5 minuten vissen en hij zat er terug op. Dan paar keer piston op en neer bewogen, gaat mooi soepel.

Begon donker te worden zoals je op de foto kan zien. Maar wat ik wou doen is gelukt, mission accomplished zoals ze zeggen.

Morgen:
-oliefilter vervangen
-koppakking en cilinderkop plaatsen
-distributie op tijd zetten
-koelwater terug aanvullen
-miss testritje?

Iemand tips hoe strak ik de ketting moet zetten van de distributie?

Flupke
Lid
Berichten: 300
Gepost op woensdag 30 September 2015 21:58:50 QuoteWijzig

Mooi,
klepseals, kop kan blijven zitten, veren doen induwen met nokkenas en dan met kousenbandjes de veerweg blokkeren door wat wikkelingen samen te persen.

Zuigerveren, de kant met tekst/nummers moet naar boven. Niks gezien?

Zijn op eerste zicht zeer simpel veertjes. Meestal zit in cilinder een pen zodat ze in die positie moeten zitten en niet anders.

Ketting, ah ja, das hydraulisch zeker? Kettingspanners worden meestal hydraulisch onder spanning gezet. sommige kan je zo terugduwen, andere moet je demonteren en klik systeem wat mee prutsen. t'is vooral belangrijk om eerst de motor met de hand wat te draaien tot ketting voldoende spanning heeft en dan pas doorstarten.

vdbeke
Lid
Berichten: 934
Gepost op vrijdag 2 Oktober 2015 20:12:00 QuoteWijzig

Compressie-, olieschraapveren zijn geplaatst volgens:


Ketting is met kettinggeleider waar boutje tegen drukt welke je kan afstellen.

0 positie, alleen streepjes van tandwielen moeten 180? gedraaid zijn (kleppen gesloten).


Alles terug gemonteerd, koppakking was toch wel iets venijnig. Moet 5-6 dingen tegelijk goed richten/ in de gaten houden. Maar tis uiteindelijk gelukt. Ook distributie op tijd zetten was een hel. Alleen al maar om ketting op tandwiel te krijgen. Is hier een trucje voor?

Alle vloeistoffen bijgevuld, nagecheckt. En dan maar een startpoging wagen. Na 8-10s sloeg ie uiteindelijk aan. Bolde goed, verbranding is goed op de geur af toch (geen olie verbranding). Alleen lekte er wat koelwater. Da was ni zo heel goed . Toch nog gauw paar keer gas met beleid ingeduwd. Motor pakt goed op. En dan maar uitgezet. Knsapte er niks van. Foto's gaan terugkijken die ik gemaakt had, blijkt er geen pakking onder de cilinder te zitten . Ook helemaal niet naar gekeken toen, te geconcentreerd op andere dingen. Dusja deels mijn fout, maar toch eens contact opnemen met leverancier. Zou toch iets moeten bij zitten.

to be continued...

vdbeke
Lid
Berichten: 934
Gepost op maandag 5 Oktober 2015 19:22:27 QuoteWijzig

Ik ben zondagnamiddag wees kijken naar de KTM dag, helaas zonder buggy. Paar filmpjes en wat foto's gemaakt
Bewegwijzering was misschien wel handig geweest. Ik wist ongeveer waar het was, maar niet exact.

de zelfbouwbuggy's in de moderpoel en de dakar DAF trucks, het blijft raar om ne camion te zien springen Turbo in die trucks, doet me altijd denken aan die scania's met hun dikke V8 erin en vet waste gate geluid.


Die Tsjechen vond ik wel de top, mannen wisten goed wat ze deden, maar langs de andere kant ook goed zot om zoiets te doen. al bij al een geslaagde zondagnamiddag!


Leuk om de KTM Xbow eens int echt te zien


de buggyrace, die ik opzich traag vond, maar de beleving intern zal wel top zijn geweest.vdbeke
Lid
Berichten: 934
Gepost op maandag 12 Oktober 2015 19:53:36 QuoteWijzig

Vandaag de ontbrekende voetpakking ontvangen en gemonteerd:Het monteren van de cilinder ging best goed. 10 minuutjes mee liggen sukkelen en het zat er al op


kettinggeleiders:


dan kan de koppakking erop en kan de kop erop


kettinggeleiders op spanning zetten, koelvloeistof er op, alles dubbelchecken en starten maar. Motor bolt terug en lekt niet Morgen ritje doen om te kijken of ie ook effectief rijd.

gaskabel bleef niet altijd even lekker zitten, dus maar met een lusterklem extra houvast gecre?erd. Ik zal collega ma citeren "kiekt em beunen"

Flupke
Lid
Berichten: 300
Gepost op dinsdag 13 Oktober 2015 07:22:30 QuoteWijzig

Gaskabel omplooien in lusterklem, anders kruipen ze soms nog los wat een ramp is voor uwe voet :-)

vdbeke
Lid
Berichten: 934
Gepost op dinsdag 13 Oktober 2015 19:40:50 QuoteWijzig

Vandaag kort testritje (3Km) gedaan, buggy start toch verschrikkelijk moeilijk. Nuja bus heeft het 's morgens ook iets moeilijker en zeker met 4 dode gloeikaarsen. Mogelijk door de kou, maar moet toch eens een compressiemeting doen denk ik. 10s vooraleer ie aanslaat is niks ! alleen nog uitvogelen hoe ik dat eventueel zelf kan doen.
Choke knopke zit vast, dus doet voorlopig niets.

Voor de rest bolt ie wir goed, alleen wir effe rustig aan opbouwen.

Flupke
Lid
Berichten: 300
Gepost op dinsdag 13 Oktober 2015 21:19:17 QuoteWijzig

Traag starten, verlies in ontsteking? bobijn/ hoogspanningskabel geen last van vocht?

Dode gloeispiralen, denk dat jumper het aanduid. Aan luchtmassa meter (LMM) zit stekker met 4 witte draden. dit gaat naar gloeispiralen. volgens mij leven die allemaal nog. spiralen gaan tegenwoordig lang mee.

Positie LMM ==> Links van motor, als je voor motor staat, aan ingang collector lucht, net na dat uitlaatgassen EGR worden toegevoegd.
vdbeke
Lid
Berichten: 934
Gepost op donderdag 15 Oktober 2015 19:55:57 QuoteWijzig

Ik bedenk me nu ook nog iets, Er zit nog vrij oude benzine op dus kan ook goed daar aan liggen. Blijkt toch niet zo oud te zijn, maar 1 maand. Hij heeft het voorheen ook gehad dusja, mogelijk toch eens kijken voor compressie meting te doen.

bouten van kleppendeksel hebben zich door aluminium plaat gereten, netjes een gat geklokt en inham gemaakt voor gas, choke, en schakelkabel:morgen ne keer kijken voor luchtfilter te demonteren en choke kabel vrij te maken, zit om de een of andere reden vast.

vdbeke
Lid
Berichten: 934
Gepost op vrijdag 16 Oktober 2015 19:23:38 QuoteWijzig

Vandaag motorsteun terug bevestigd, daarna bagagerek verwijderd om luchtfilter te kunnen verwijderen. Eens luchtfilter verwijderd was heb ik het zwarte ronde deksel van de carburateur verwijderd (choke zit daar ergens in de geburen). En verder de naald eruit gehaald, mijn god, ik schrok me een ongeluk.zand, zand en nog eens zand godmiljaar. Vind ik NIET leuk! op zich wel verklaarbaar, in het begin was die vacu?m aansluiting helemaal niet aangesloten (zo gekocht), terwijl dit wel de bedoeling was. Heb dit achteraf zelf met een slangetje gedaan, in die tijd heeft buggy wel wat zand gezien. Maar dit zit aangesloten op de luchtfilterbox maar niet achter de filter dus kan er alsnog zand binnengenomen worden. Dit is dus de oorzaak van de choke die vastzit, nu alles opgepoetst is die al meer gangbaar. Nog niet helemaal goed, maar al beter. hopelijk morgenvroeg een vlottere start...

rechtse gat gaat via zelf aangebrachte slang naar luchtfilterbox, linkse gat komt uit aan staaldraad van choke.

Voorlopig een panty over de ingang van de luchtfilterbox trekken, moet voorlopig het meeste tegen houden. Ik dacht zondag nog eens offroad te gaan, afhankelijk van het weer.

Flupke
Lid
Berichten: 300
Gepost op vrijdag 16 Oktober 2015 21:00:08 QuoteWijzig

Vlakschuif carburator op gooien, geeft wat snellere gasrespons en waarschijnlijk ook extra pk's.
Ben je direct van die milieu vriendelijke "trage" rotzooi verlost. Deze moderne krengen zijn bijna niet te modificeren.

vdbeke
Lid
Berichten: 934
Gepost op dinsdag 20 Oktober 2015 17:34:49 QuoteWijzig

Beetje duur voor wat ik de buggy gebruik.

Hoewel die zand er niet hoorde te zitten, denk ik niet dat deze in de "verbrandingskamer" is gesukkeld. Blijft wel jammer natuurlijk, maar voornaamste choke is terug operationeel! Start nu vrijwel meteen. Startte zaterdag smorgens vanzelfs, stond voor de verandering wel binnen in de garage (lees ouders/ auto weg). Maar heeft heel de voormiddag buiten gestaan en het was serieus mistig en vochtig. En starte s avonds ook vrijwel direct. Dus geen verlies in de bobine. Choke is leuk, maar schakelen (D, R) is dan wel een ramp door verhoogd stationair toerental. Choke gaat niet vlot uit, door nog wat zandresten blijft de kabel wat hangen. Zal het met een paar weken nog eens demonteren en de stofzuiger er nog een keer op los laten. En de kleinste gaatjes met een oorstokje zuiver maken.

Wat is nu slim kwa inrijden? Hoeveel Km? hoe? Buggy rijdt vol gas ongeveer 85. Ik houdt nu rond de 50 aan als max, rustig vertrekken toeren niet te hoog laten klimmen...

Lucht intake is provisoir met panty en colson bandje afgedekt. Moet nog iets zoeken dat definitief kan dienen. Sportluchtfilter zoals ik op CVT gezet heb lijkt me niet doeltreffend genoeg.
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Zondag 10 Januari 2016 17:45:42]

vdbeke
Lid
Berichten: 934
Gepost op zondag 10 Januari 2016 17:54:27 QuoteWijzig

Het was mooi weer vandaag, dus even naar de buggy gekeken. Ik dacht dat de distributieketting misschien versprongen was, dus deze wou ik nakijken. Maar die bleek nog goed te staan, dan terug een stopke gezocht ter vervanging van het weggevlogen spel.

nu was ik op zoek naar vervangende ledlampkes voor buggy, er zitten deze in van voor. Iemand een idee wat voor dingen dat zijn, wat voor voetje en/ of type lampje? Vandaag al 2 uur liggen suf zoeken achter nummerplaatverlichting voor mijn bus, gwn ledlampkes van 3-4000K blijkt bijna onmogelijk te zijn.

Flupke
Lid
Berichten: 300
Gepost op zondag 10 Januari 2016 19:19:36 QuoteWijzig

Vermogen? Scooterlampke precies, kosten veel :-) ==> BA20 is type
 
[Bericht gewijzigd door Flupke op Zondag 10 Januari 2016 19:23:46]

« 1 2 3 [4] 5 6 »

Active Topics

» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» De tuin.
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.26871 sec.