SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 4
4 gasten
0 leden:
Schema's > Computer & Microcontroller > PIC ontwikkelbordje 87J50
Schema informatie
node1984
Moeilijkheidsgraad: Aantal punten:
Hits: 7725 Aantal stemmen: 498
Gepost op: 03-12-2008 Stem:
» 6 reacties    

Schema
PIC ontwikkelbordje 87J50

Onderdelenlijst & Commentaar
Goeiemorgen,

zoals in mijn profiel ook te lezen is, heb ik al een tijdje de ambitie om een eigen ontwikkelbordje te ontwerpen. Dit doe ik momenteel op basis van een PIC18F87J50. Deze grote, veelzijdige controller gebruik ik om een aantal redenen. De microcontroller heeft usb/uart/spi(2x)/interne klok e.d. aan boord, maar daarnaast ook massa's i/o pinnen die ik in de toekomst wil gaan (mis/ge)bruiken om een FPGA te programmeren en hiermee te communiceren.

Het schema wat ik hier heb gepost is mijn 1e definitieve opzet. Let op... het schema is dus nog niet opgebouwd en op werking getest, maar ik ben er inmiddels vrij zeker van dat het gaat werken. Alle reacties/tips zijn van harte welkom natuurlijk en ik ben ook van plan het ding door te ontwikkelen. Ik zet er nog eventjes geen BOM bij want ik heb expres netjes overal alle waarden in het schema bij gezet, en dit is nog aan verandering onderhevig. Bijna alle weerstanden en condensatoren zijn vormfactor 0805 gekozen om het allemaal een beetje bescheiden te houden.

Ook aan de PCB layout zelf ben ik al bezig. Hetgeen dit schema zo moeilijk maakt is dat de PIC een 80pins, .5 IC is. Voor de rest is het met een tweelaags PCB goed te doen, met een groundplane en een x-aantal via's.

Een extra toevoeging aan het schema is het gebruik van een CC2500 wireless transceiver van TI (origineel chipcon). Hiervoor is een breakout bordje met steek 2mm (8pin) vereist. Echter, kunnen deze pinnen ook als reguliere I/O gebruikt worden. In het schema is ook ruimte gereserveerd voor een 5 kanaals SPI bus (SI/SO/SCK/CS0-4). Hierop kunnen verschillende leuke extra IC's worden gehangen waaronder bijv. temperatuursensor/accelerometer/rtc/gyroscoop/e.d. Dit is nu slechts toekomstmuziek, maar de chips heb ik al liggen .

Hopelijk snel een update van dit schema.
Active Topics

» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten
» Purer 8.3se
» MULTIMETERS geven alle...
» Werkplaatsinrichting
» 2022
» De tuin.
» li-ion diepontlaadbev...
» Subaru Outback 2016

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.39862 sec.